20 december

Jaha då var det bara 4 dagar kvar till julafton. Idag sov Luna  länge, hon väckte mig genom att peta mig i näsan, hennes nya grej hehe. Halv elva var hela familjen Magnil/Gunnarsson uppe och åt frukost. Blev mannagrynsgröt. Mumma säger jag! Efter det åkte Rickard med sin pappa till Östansjö och köpte nya vinterdäck. Har ju åkt runt på reservdäcket några dagar. Skönt med ett par vinterdäck som funkar även i snö, våra var så otroligt utslitna. När Rickard kommer hem ska vi åka ut till Marieberg en sväng. Sen ska vi till Erika och Fredrik och hälsa på. Sen får vi se vad som händer! Har hört talas om att det ska bli minusgrader och kanske snö till jul =) vore ju trevligt!

En sån här stor och fin snölyckta byggde jag
och tvillingarna förra vintern. Tror det var i januari
för det var inte mycket snö att tala om förra julen.
Nästa vinter kan nog Luna vara med och bygga!


19 december

Hejsan. Idag har vi varit och hälsat på Nina och Eya. Skulle vara där en stund på förmiddan bara men vi åkte hem vid sex-tiden. Har haft en väldigt trevlig dag! Luna och Eya blir mer och mer intresserade av varandra. Fick så fina kort på dom tillsammans. Nina kommer nog lägga ut bilderna på sin blogg senast imorgon så jag får hänvisa till den, Ninas! Blev bjudna på fika och sen sov tjejerna en lång stund. Skönt att få lite tid att sitta och prata lite utan att behöva aktivera dom små liven. Halv sju var jag hemma och vad möts man av i trappuppgången? JO våran "skönsjungande" granne. I två veckors tid har han och nån tjej sjungit samma låt på alla dygnets tider... Börjar bli irriterande. Hoppas dom ger sig snart. Jaja, nog klagat för idag. Senare ikväll ska jag ner i tvättstugan och tvätta Lunas kläder. Hon har typ helt slut på kläder. Ett par hängselbyxor och en body kvar bara. Och så var det helg helt plötsligt. Man blir dagblind när man går hemma. I helgen blir det nog fullt upp, ska få sista julklapparna inhandlade och en massa tvätt tvättat. Och städa. Tycker man städar jämt men det ser aldrig städat ut. Har kommit på att det är nog lägenheten som är för trång. Får börja kolla efter större lägenhet.

Kort inlägg om den nya svenska filmen: Allt flyter, som har premiär på juldagen: D är dykaren och KS är konstsimmaren.
D- Vad gör ni?
KS- Konst simmar.
D- Bögjävlar!
KS- Är det du eller vi som simmar runt i svart gummi?

HAHAHAHAHA! Höll på skratta ihjäl mig imorse kl sju när man var lite lagom övertrött!

Sist men inte minst en bild!

Luna badade igårkväll =) Läskigt först men så kul efter en stund.
Väldigt gullig i sin Nalle Puh-badrock som är något för stor!


18 december

Hej hej..
Igår missade vi BVC-besöket. Hade inte en tanke på att vi skulle dit. Ibland är man tom i huvudet. Idag ska jag försöka städa lite, va fort det blir skitigt! Undrar om våran dammsugare är dålig.... Rickard jobbar antagligen sent idag, ska jobba extra så det blir jag och Luna bara till middan. Kl 11 idag hade vi ny tid på BVC så vi kom nyss hem därifrån. Luna håller kurvan och nu var hon 65,5cm lång och vägde 6790g. Stora tjejen! Men hon tyckte inte om att vara där idag. Grät hejdlöst från det att hon hamnade på skötbordet. Rädd-skriket. Tror hon börjar bli lite blyg för det ar samma sak på kalaset hos Rickards pappa. Sen badade hon igår med Rickard och då var det samma sak. Hon blev jätterädd men efter lite kramar så tyckte hon om det och plaskade och pratade. Kommer bilder lite senare, Rickard snodde med sig kameran till jobbet idag så jag kommer inte åt dom.
vill ha snööö.....

17 december

Luna är 4 månader idag!
Tiden går fort som vanligt. I måndags var jag iväg med Luna till Vårdcentralen för att kolla upp hostan.  Inga fel på lungorna så det var bara en jobbig förkylning som han kallade det. Skönt det. Men det är på väg åt rätt håll iallafall, för hon är piggare och inte lika snorig. Igår var vi på föräldraträffen. Alla tjejerna och lilla Oskar. Alla bebisar var glada och nöjda i nästan 2 timmar, så vi hade en trevlig pratstund. Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt. Rickard var hemma på lunchen och nu börjar han med känna sig sjuk.. hoppas det bryter ut nu så man hinner bli frisk till jul. Orkar vi så ska vi handla sista klapparna idag. Vi får se.
Ha en bra dag!

3 advent

Sent inlägg idag med. Lugn dag och Luna rosslar fortfarande så imorgon blir det bvc. Har träff med föräldragruppen på tis så jag vill kolla så inte Luna har dragit på sig rs-viruset eller nått. Inte så trevligt att smitta ner allas bebisar lagom till jul. Hon har dock blivit bättre men det låter så ansträngt när hon hostar så det är bäst att kolla upp. Blir nog mer skrivet imorgon. =)

Luna gör anspråk på Rickards saft. Hon sitter stadigare nu och ligger hon
i mitt knä kan hon resa upp sig så hon blir sittandes. Balansen är inte
hundra än men det kommer det med =)
GODNATT!


*Lucia*

God kväll!
Idag har det varit fullt upp. Luna vaknade halv 6, så då gick vi upp och väntade på att Luciafirandet skulle börja på tv. Men det började inte förän sju och då hade vi gått och lagt oss igen så det missade vi. Älskar Lucia, det är så mysigt med sångerna och ljusen! Sen är det precis ett år sedan jag fick plus på stickan =) det var verkligen häftigt, vi skulle få en liten bebis! Man älskade "den" redan från början. Sen att det blev en liten Luna var ju helt underbart. Är tacksam för varje dag som går, att jag får vara hennes mamma. Inte kul att hon är sjuk. Kan inte vara lätt att vara liten och sjuk. Blir bvc på måndag för hon har börjat hosta mer. Hon har varit tapper idag och varit på kalas hos Rickards pappa. Firade Ronny i efterskott. Hade trevligt men Luna sov mest. Smörgåstårta och fika, mums. Luna fick julklapp av hennes gammelfarmor och gammelfarfar, tacktack =). Sen fick hon en till bok av Pontus, den tackar vi med för, den förra om Tummen är populär! Vid nio kom vi hem och idag somnade Luna faktiskt kl 22. Skönt för henne för hon har gråtit sig till sömns, för att hon har varit så trött, i två dagar. Hon sover än så jag antar att det är för natten. Ska snart krypa ner jag med. Har en del att göra imorgon. Städning, tvätt och hämta paket till Luna från Goboken. Sen försöka hinna med en tur till Nina med. Annars får det bli i veckan. Här kommer ett par bilder från dagen:

Robbin och hans tjej

Luna var inte på humör och skrämde slag på "gammelfarbror" Markus, haha!


Sist men inte minst ett ljus, det är ju Lucia idag =)


12 december

Dagen började med panik, Rickard försov sig. Men det var lugnt fram till två tiden så han var hemma till halv ett. Skönt att han fick sova lite. Luna var knölig i natt igen så Rickard la sig på soffan till slut runt 4a. Sen har dagen flytit på. Har städat lite och lyssnat på julmusik hela dagen. Luna har varit nöjd i sittern bara hon har haft nått att plocka med. Snöat har det gjort hela dagen så det är riktigt mycket snö nu =) vore så tråkigt om det smälte lagom till jul.. pepparpeppar! Har faktiskt inte så mycket att skriva om, blir nog mer imorgon för då ska vi på kalas hos Rickards pappa.
Bjuder på lite bilder istället!

Luna redo för bilfärd!

Luna försöker äta upp brödpåsen!

Jag och en trött Luna!

vinterbild

Rickard tog bilder med kameran när han var på bygget och jobbade ikväll. Riktigt fina blev dom. En liten konstnär som bor min älskling tror jag =)



Bilderna är tagna från våning 12 , kommer bilder från våning 14 sedan.

11 december

Äntligen snööö!! Ligger det här nu kvar till jul så är min lycka gjord!
Igår var jag och syrran ute på stan och julhandlade lite. Fick två klappar fixade så nu är det bara två kvar. Skönt att vara ute i tid för en gångs skull! Luna sov i vagnen hela tiden och sen gick vi hem en stund. Rickard kom hem från jobbet, jag slog in julklapparna och Luna fick lite mat, sen åkte vi och handlade mat och pantade lite.

Luna älskar cola-burkar. Kan det ha med pappas beroende
tro?? Lunas tremänning Noel är galen i gröna mjölkpaket
så då kanske det här är Lunas favorit bland dom "billiga"
leksakerna! Första bilden är från Fällersta och andra bilden
tog vi igår kväll.

Inatt vart det inte mycket sömn. Luna har varit kinkig och vaknat varannan timme och varit grinig. Har ju varit så bortskämd med att hon sover på nätterna så man bli helt ställd när hon blir kinkig helt plötsligt. Förklaringen kom imorse. Genomförkyld, stackarn. Rinner i ögonen, rinner i näsan och rosslar slem när hon hostar. Inte kul, och man känner sig så hjälplös när hon gråter av utmattning hela tiden. Hon blir så arg på näsa och ögon så hon gnor sig hela tiden där. Ska ringa BVC imorgon om det håller i sig. Det är tjockt slem som kommer upp när hon kräks så det kan vara en infektion kanske. Ska prata med dom. Hade tänkt besöka Nina och Eya den här veckan men vi kanske bara åker och lämnar hoppgungan. Vill inte smittas, så kul är det inte med en skrikig bebis. Rickard jobbar sent idag och kommer hem efter åtta så jag och Luna är själva hela dagen. Disken är nog det enda jag hinner med idag, ska ägna den största tiden på min sjuka lilla älskling!

Puss puss!

10 december

Igår kväll somnade Luna vid nio så jag och Rickard passade på att titta på en film. Det blev nya Madagaskar-filmen! Väldigt kul, och höll måttet hehe!
Sevärd!

Imorse vaknade Luna kvart i åtta! Länge sen hon sov så länge. Rickard har varit hemma på lunchen, hade inte så mycket att köra ut idag. Men nu har han åkt tillbaka iallafall. I eftermiddag kommer syrran och hälsar på. Vi ska bege oss ut och inhandla dom sista julklapparna. Skönt att få det fixat, så kan man koncentrera sig på att få lite julfint här hemma. Ska städa på fredag för på torsdag jobbar Rickard sent. Tiina skulle kommit och tvättat lite mattor i tvättstugan, men inatt vid tolv skickade hon sms och Rosita har antagligen fått vinterkräksjukan. Så nu håller vi oss borta därifrån några dagar så man slipper ligga och krakas till jul. Mådde tillräckligt dåligt förra Jul/Nyår när jag var gravid. 13 veckor av illamående och kräks...bläää! Iallafall så ska jag ta kort på klapp-högen när alla är inhandlade! Jag tycker ju att det är minst lika kul att slå in paket som att ge bort dom!

8 december

Mitt i natten, helt otroligt att jag fortfarande är vaken hehe!
Idag har vi varit ute och rännt jag och hönan. Vid tolvtiden åkte vi till Erika och Fredrik och hälsade på. Dom bjöd på lussebullar och pepparkakor =) var meningen att vi skulle baka lite pepparkakor men det blev inte av. Har en känsla av att det inte kommer bli några pepparkakor av den där degen :P kommer nog äta upp degen haha! Hade mysig hos dom iaf och vid fyra kom Ronny och hämtade oss. Då åkte vi ut till fällersta och firade Tiina som fyller år idag! GRATTIS! Blir nog mer fira till helgen. Halv elva kom vi hem och Luna somnade på en gång. Och nu ska jag med krypa ner och sova lite!

Att det är möjligt att älska någon så högt som den här lilla busungen!
Mammas hjärta
!

7 december

I torsdags, efter att vi hade missat tåget en gång, så kom vi hur som hellst med tåget upp till ställdalen. Mamma och pappa och Queenie mötte oss! Ojoj vilken söt liten vovve! Klockan var ganska mycket så vi gick hem och åt lite och sen lade vi oss.

På fredagen så åkte jag och Luna till kopparberg, för mamma och pappa jobbade. Vi träffade Sofia och gick med henne till Fagers och fikade! Kul, vi har inte setts på minst 3 år. Luna sov mest i vagnen men sen vaknade hon så Sofia fick känna och klämma lite! Fick jättefina bodysar med tillhörande  mössa och byxor, allt i brunt och vitt! Tack tack! Sen skulle Sofia jobba så då gick jag och hönan till Jennifer och blev bjudna på mat! Köttfärssås och spagetti, mums! Sen åkte vi till ställdalen igen.

Sen var det Lördag och då var vi hemma och tog det lugnt och myste lite. Åt mat och sen åkte jag med Pappa till Kopparberg, han skulle på julkonsert med jobbet så då passade jag och Luna på att hälsa på min farmor medan han var där. Kul =) fick lite ljusstakar och pynt av henne! Tack tack! Luna hade så kul och pratade hela kvällen, tror farmor hade en rolig kväll med sitt barnbarns barn. Åkte hem efter nio och kom i säng vid elva.

Söndag. Luna vaknade prick sex och ville upp. Så vi gick upp och tittade på när det snöade. Det snöade från det att vi kom till Ställdalen tills vi åkte hem. Så mysigt och vintrigt! Sen efter en timme så sov vi ett par timmar till klockan var tio. Efter frukost tog vi en 3 timmars promenad med hunden och Luna sov i vagnen hela vägen. Åt mat och umgicks och vid 4a kom Jennifer och hälsade på. Körde hem henne vid halv sju och sju åkte jag och Luna med tåget tillbaka till örebro. Och äääääntligen fick vi träffa våran älskling och hönans pappa! Har saknat han massor, han har varit i fällersta hela helgen och grejat med bilen. Skönt att vara hemma igen!

Har inga bilder från vistelsen i kopparberg, så ni får se vad Rickard har haft för sig!

1. Rosita blir alltid så fin på bild!
2. Rickards mammas hund Kela.
3. Ronny vet hur man poserar hehe.


Luna innan vi åkte till kopparberg! Har nyss lärt sig hur man gör "prutt"ljud =)

4 december

Hejsan!
Igår var jag och Luna på stan hela dagen! Mötte mormor strax efter tio sen har vi handlat julklappar hela dagen! Fick dom flesta julklapparna inhandlade och jag höll mig till budgeten! Vi håller oss under 100lappen per person i år. Lagom när det är så många man ska handla åt! Alla julklappar till barnen och syskonen är avklarade. Bara till dom vuxna kvar! Så här tidig har jag inte varit på flera år! Förra året handlade jag 3 julklappar på julafton! usch... Mormor bjöd på lunch på resturang Punkten, och vi hade en mysig dag på stan! Får vi nästan göra till en tradition!

Idag vaknade Luna kl 6. DÅ gick vi upp, eller hon var uppe, jag låg och slumrade i soffan. Kl 7 gick vi och la oss igen och sov till 10! Nu kommer Rickard snart hem på lunch och efter det åker vi till Ställdalen jag och Luna. Ska vara där till på lördag. Rickard jobbar ju så han får vara hemma. Imorgon den 5e fyller Ronny år med! Samtidigt så kan vi passa på att gratulera till körkortet! Nu är han ju raggare på riktigt haha :P Nu vaknar Luna så jag ska göra henne i ordning!


Luna sitter i soffan själv =)

2 december

Hejhej.. idag har Luna varit lite gnällig. Antar att hon har en dålig dag precis som alla andra ibland. Imorse vaknade hon sju när Rickard skulle till jobbet så då gick vi upp. Kl 8 gick vi och la oss igen och sov till10. Sköönt =)

Har gått igenom kläder idag. Har bytt ut Lunas garderob igen. Hon kan bara ha ett fåtal av 62 storlekarna. Så nu är det 68 som gäller. Rickard var hemma på lunchen och sen har Luna sovit en stund. Nu ligger hon i babygymmet och Rickard kommer snart hem. Då ska jag göra lite mat. Blir Lövbiff och pommes och sallad idag. Mums :P sen kl 21-23 har jag tvättstugan. Fanns inga andra tider tyvärr och jag har ett berg i badrummet som måste tvättas.

Någon som vet några bra recept på laktos och glutenfritt?? Vill gärna ha så mycket som möjligt =)


Luna lyckades väldigt bra med att lyfta på huvudet när hon låg på mage igår! Hon har inte varit värst intresserad av det förrut. Och idag vände hon sig från rygg till mage! Mammas duktiga tjej!!!

1 december

Hejhej, Luna har fått en viss vana att vakna runt 4 tiden på nätterna och vilja upp. Då är man ju som mamma inte som piggast på dygnet... Tror det beror på att hon somnar tidigare om kvällarna. Får börja vara hålla henne vaken lite längre kanske. Dagen har flytit på och gått ganska fort. Luna har varit nöjd och glad och nu har jag börjat få henne att sova i sin säng dom stunder på dagen när hon sover. Kul för hon vägrade sova på nått annat ställe än i bilstolen på dagarna förut. Idag har hon sovit mellan 11-12 i sin säng och nu sover hon där igen =).

Idag var Rickard hemma på lunchen och nu kommer han nog hem från jobbet snart. Vi får se vad vi hittar på. Kanske åker och handlar litejulklappar eller så är vi hemma. Är vi hemma ska jag ner i tvättstugan och tvätta lite sängkläder och sånt. På onsdag ska jag och Luna upp på stan och julhandla men min mormor. Kl 10 ska vi träffa henne, skönt att slippa lite folk på stan. Rickards nya hobby är ju garanterat kameran, (skönt att det inte bara är tv-spelet ;).) Han grejar så med bilderna! Han håller på göra ett julkort med Luna som motiv som vi kanske ska skicka till släkt och vänner. Så den tänker jag inte publicera här men kan lägga ut en bild han gjorde till mig!



Tack min älskling!

RSS 2.0