ställdalen

God MORGON... det här är nog det tidigaste inlägget nånsin. I måndags åkte vi ju upp till Kopparberg och det blev ändrade planer när vi väl var där. Rickard fick jobba över så jag sa att han skulle åka hem och sova istället för att hämta oss. Så jag och Luna åkte till Ställdalen istället. Pappa kom och hämtade oss så fick Luna sova hos mormor och morfar! Kul tyckte vi! Så det blev en  födelsedag i ställdalen =) det var ett par år sen sist men det var jättekul! Rickard kom på kvällen och min farmor kom på besök med och Luna hade kul hela dagen. Sov ganska länge när hon väl sov så det kan ju förklara varför hon är vaken nu redan. Hon vaknade nämligen kl 5 och var klarvaken och snorig i näsan stackarn. Så nu sitter hon i sittern och roar sig själv. Ska byta på henne snart.. brakade lite i blöjan hörde jag!

Igår var vi med i NA med! Fin bild, tack mormor och Hasse!
Idag ska vi eventuellt träffa Erika. Och kanske ut till Fällersta. Jag smet ju på min födelsedag så nu ville andra halvan av familjen gratta med =)

Hoppas på att få lägga mig igen snart, men Luna sitter och har ett långvarit samtal med nallen som hänger på sittern.... jaja som förälder får man vara smart och sova när barnet sover!


Önsketänkande =)

kalas

Tja!
Imorse vakna Luna vid åtta. Börjar bli rutin nu =).. Fick paket på posten av mormor. Jag fyller ju imorgon. Fick lite pengar och en bild inramad på mej, Rickard och hönan! Samma bild som kommer komma ut i tidningen sen. Iallafall så prata jag med Jennifer på msn, för hon fyller år idag! GRATTIS! Så jag och Luna satte oss på bussen och tog en spontan resa till Kopparberg för att gå på kalas. Första gången Luna åkte tåg! Det gick bra, hon vart lite grinig på slutet för hon fick inte äta färdigt. Jennifer mötte oss vid tåget och Luna var sååå missnöjd. Så Vi turades om att bära henne hela vägen hem. Hur nöjd som hellst hehe. Så nu sitter vi hos Jennfer och ska snart äta smörgåstårta och bullar! Sen kommer Rickard när han slutar så ska vi åka till ställdalen en sväng innan vi åker hem till stan igen.

Färsk bild  på Luna och Jennifer!


blåsoväder

Hejsan.. inatt kom vi hem från Fällersta. Luna sov som en liten söt gris hela vägen hem och in. Själv hade jag dunjackan och hade problem att ta mej in! Blåste ju som tusan så vinden tog tag i jackan haha... Jag kan ju inte låta bli att tycka höststormar är mysiga. Vaknade vid åtta i morse och det blåser rejält fortfarande.

Måste berätta om vad som hände i fredags! Det ringde en tjej och berättade att jag hade vunnit 500 kr smink! KUUUUL! Dom hade en tävling där man fick lägga sitt namn i en burk på skojlandet när vi va där för ett par veckor sen. Och den som vann var tydligen jag! Jag som aldrig vinner något! Så om en vecka, nästa söndag ska jag gå på smink kurs och välja ut sminket! Jag får även ta med 3 kompisar så är någon intresserad?

I fredags var vi med Jennifer och Morgan på marieberg och tittade. Åt lite mat och köpte strumpbyxor och strumpor till Luna på HM. Efter det åkte jag och hönan till Fällersta och Rickard åkte hem och spelade.
Idag har vi inga direkta planer. Rickard spelade tvspel halva natten så han sover som en stock. Sen är det tänkt att vi ska iväg så jag får titta på lite kläder. Önskade mig det nu när jag fyller år den 28e. Ska även handla en bitring åt Luna. Allt åker in i munnen numera! Får se om jag kan få in lite bilder senare idag... Nu är hönan ilsk så jag ska ta henne. PUSS

barnvakt!

Hejhej... har inte hunnit skriva så  mycket. Är barnvakt åt Rickards syskon ute i fällersta. Ska ge Luna lite mat nu.. hittade lite kul bilder från innan hon föddes lillhönan!




En vecka innan bf! Då hade man ju ingen aning om att man
¨skulle behöva gå 8 dagar över tiden!


Svårt att tro att man har varit så där tjock =)..
förlossningen ett dygn innan hon var född.


Jobbar stenhårt på att få igång värkarna. Och hålla Luna
vaken därinne. Socker skulle hjälpa och så gav dom mig
sockerfri nyponsoppa haha =D


Blivande farbror Ronny kommer på besök. Han höll inte på 
bli insläppt för marnmorskorna pga frillan haha.. som jag har klippt!


Där gjorde det jääävligt ont! Kan inte minnas nu men shit vad
ont det gjorde. Hade precis fått epiduralen och efter det så
lugnade det ner sig lite..


Dagen då Luna var en vecka gammal. I knät på morbror Freddie!
Den dagen var hon även på kvinnersta dagarna och stubbrace.


Känns som länge sen fast ändå som igår allt dedär... =) kul med bilder! Imorrn är vi hemma igen så då blir det mer uppdatering! Godnatt!

24 oktober

Hej och hallå! Luna somna redan vid 21 igår. Kan tro att hon blir lite trött av att fara och flänga så som vi gjort dom här dagarna. Men imorse vakna hon 8.15 och var pigg så då gick vi upp. Bra tänkte jag ifall vi skulle på cafét som började kl 10. Men jag har haft ont i boobsen och misstänker början till mjölkstockning igen... ömma knölar. Det blåste ju så igår och jag var nog inte riktigt så varmt påklädd som jag borde ha varit! Men nu under morgonen så har Luna ätit ganska mycket så dom är mindre ömma nu. Vi ställde in babycafé idag hur som hellst. Ska gå nästa vecka istället. Kan vara lagom med en gång i veckan kanske till att börja med.

Idag blir det lugnt. Luna sover nu i sittern. Rickard ringde och förhoppningsvis slutar han halv tre. HOPPAS!! Ska ut och handla lite i såfall, när man äntligen har fått lön! Tänkte handla en tröja eller två som är lite varm nu till vintern. Vill ju inte frysa om boobsen så man får mjökstockning =)... Jennifer och Morgan är i stan idag och är ute vid marieberg nu. Ska nog träffa dom lite sen i eftermiddag. Sen får vi se hur vi gör imorgon. Barnvakt ska vi vara till Rosita iallafall så vi får se om vi tar med henne till kopparberg eller om vi är hemma. Nu ska jag ta mig lite mellanmål tänkte jag. Banan och macka!

Sitter och mumsar marabou daim... vet att det inte är lördag men mums vad gott!!

torsdag

Hallå..... idag vaknade Luna halv sju. Hon var vaken en liten stund men sen somnade hon faktiskt om och sov till kvart över tio. Så jag han vara uppe en stund och äta frukost i lugn och ro innan hon vaknade. Nu ligger hon i babygymmet, en halvtimme har hon legat där nu och pratat och varit nöjd.

Idag ska vi åka till brickeberg och hälsa på Anneli, som jag jobbade hos innan jag blev ledig. Ska bli kul. Skulle komma vid tre så då hinner jag städa om inte Luna misstycker =).. Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, hoppas på att det finns tvättid så man får tvätta lite.

bye!

Babycafé

God kväll!
Nu har jag inte skrivit på ett tag så man får väl sammanfatta dom här dagarna som varit.


Måndag:
Inte mycket som hänt. Var hemma som vanligt och på eftermiddagen kom Lunas lillfarbror Rasmus på besök. Kul tyckte Luna som pratade som bara den! Vi åt toast och skulle ut en sväng i lekparken men så långt hann vi inte för Tiina hade gjort sina ärenden och kom och hämtade honom. Ronny åkte även till Afrika på kvällen, hoppas han har det bra där. Såg på vädret att det var stormigt, bara han slapp turbulens när det var första gången han flög!

Tisdag:
Känner mig inte så kry, lite feber men det går över. Ingen aning om varför det blev så. Iallafall så är vi hemma och grejar och på kvällen åker vi till Fällersta och hämtar Lunas medicin som vi glömde där.

Onsdag:
Idag har det vart fullt upp. Började med att öbo skulle kolla ventilerna. Sen kom Jennifer och Morgan och hälsade på en stund. Fikade sen fick jag skjuts av dom till station och därifrån tog jag och Luna bussen till Varberga till Nina och Eya. Vi gick på babycafe och det var kul! Massor med bebisar. Ska nog dit igen på fredag! Efter det så följde vi med dom hem och så åkte vi hem vid sex. Har bara lagat mat och kollat på tv och nu vill nog Luna gå och sova tror jag. Lite ilsk!

Godnatt!

dagens låt


Fint väder idag

Hejsan
Igår var vi hemma och grejade hela dagen och på kvällen kom Erika och Fredrik på middag. Gott och trevligt verkligen. Blev öl, vin och singstar hehe. Tur man har grannar som är överreende! Lite senare kom grannen och hans tjej och så hämtade Erika sin syster och hennes kompis från konventum. Dom hade varit  på Ladys Night. Det blev 8 pers och 3 hundar! Luna var pigg och vaken fram till elva sen somnade hon. Och sov!! Trots Rickard och Fredrik på singstar med twisted sisters haha.. Men så har det varit från början, hon sover som bäst när det är ljud runtomkring. Den kan ju iof vara skönt att inte ha en bebis som är för lättväckt.
Idag vaknade Luna inte riktigt lika tidigt som igår, kl 8 gick vi upp och hon lekte i babygymmet som hon har börjat gilla nu. Förut har hon inte velat ligga där, men nu börjar hon få kontroll över händerna så nu träffar hon ju leksakerna. Rickard kom upp strax efter oss och var lite bakis. Så han har tillbringat dagen på soffan och Luna har mest ätit och sovit så dagen har varit lugn och skön. Rickard sover i den ena soffan och Luna i den andra så då är det bäst att skriva lite =)..
Imorgon är det ny vecka igen och jag känner på mig att den kommer gå ganska fort. Måndag eller tisdag ska vi träffa Erika och på onsdag är det babycafé igen så då tänkte vi göra ett nytt försök med Nina och Eya. På torsdag ska jag och träffa Anneli och Majbritt, dom är nyfikna på lilla Luna och sen är det ju fredag igen! Snart kommer väl Luna åka moppe och träffa killar haha =)... Nej nu ska jag ta något att äta sen är det nog läggdags!
Godnatt!

Helg!

Äntligen helg!
Igår kväll tog vi det lugnt, Rickard somnade kl 19. Han var helt slut efter att ha jobbat. Jag och Luna kollade på idol och Robin Stjärnan Erikson håller sig kvar =)... Imorse vaknade Luna 5.15... hon har aldrig i sitt liv vaknat så tidigt och velat gå upp! Jaja det var bara att gå upp så hon blev lite sysselsatt så kanske hon skulle bli trött igen. Hon pratade högt och länge och till sist blev hon hungrig och ville sova. Vid halv nio gick vi och la oss och fick sova ett par timmar till! Så nu har jag städat och plockat undan lite och snart ska vi åka och handla. Det blir kött till klyftpotatisen och en sallad tänkte jag. Sen var jag sugen på att göra något till efterrätt men vi får se om det blir nått av med det. Erika och Fredrik och hundarna kommer vid åtta ikväll. Nu sitter Luna i sittern och samtalar med nallen som hänger där =D haha.. så söt! Hon kräks mycket nu så hon får ha haklapp, orkar inte byta kläder på henne hela tiden.


Lilla Luna när hon var två dagar gammal och sov nästan ett dygn i sträck! Känns som igår och nu är hon redan två månader!

Luna 2 månader

Idag är lilla Luna 2 månader!
 Vart tar tiden vägen? När man läser journalen så känns det som några veckor sedan bara. Men på söndag är hon ju 9 veckor redan! Hon växer massor och lär sig massor med nya saker. Märks att hon inte är någon nyfödd bebis längre! Och tittar man på kort är det ju ännu mer uppenbart vad hon har växt!

Idag har vi träffat Nina och lilla Eya. Jag hade ju fattat fel med tiden så det blev inget babycafé. Så vi gick en vända på stan istället och kikade lite. Handlade en snorsug till Luna och Nina handlade skedar till Eya, som har börjat äta gröt och annat spännande =).. Ska bli kul när man kan börja ge Luna mat med. Rickard har ju låtit henne smaka banan men jag sa år han att det är lite väl tidigt. Kom hem vid halv 5 och gav henne lite mat. Sen kom Rickard hem och jag började laga mat. Bacon med ris och beaneise sås. Inte så dumt =).. kvällen blir lugn tror jag. Ska inte göra så mycket, men imorgon kommer Erika och Fredrik på middag. Vart ju inget förra helgen så då tar vi det nu istället!!

Grått och regnigt

Goddagens..
Idag är det inget vidare väder. Bra dag för att tvätta och städa lite. Luna vaknade tidigt, halv åtta och har bara sovit en kort stund vid tio. Hon har roat sig själv i babygymmet och i sittern så jag har sorterat tvätt och fått lite disk gjord! Älskade lilla gullunge så duktig hon är! Nu har jag precis ätit köttfärssås och makaroner och Luna somnade till sist i sittern. Så trött som hon var så sover hon nog en stund så jag tänkte fortsätta att städa lite. Pratade nyss med Rickard och han kommer nog hem som vanligt idag. Igår fick han ju sluta tidigare! Luna har fått ett paket från go´boken idag. Ska öppna och kika när hon är vaken sen.

Imorgon ska jag och Luna till våra bloggkompisar igen =) babycafé på fredagar! Igår när vi var på BVC så fick vi höstprogram för babycafé 2008. Då är det här på norr vid Olaus petrikyrkan. Kanske ska gå dit med. Nästa gång är på måndag den 20e.  Då är det öppet babycafé men ibland är det lite aktiviteter. Rörelse och sång och tips på kost b.la. Och så har dom besök av en psykolog ibland. Kul om man inte har nått speciellt för sig istället för att sitta hemma. Idag fick jag hem min journal också. Så jag ska sätta mig nån dag och skriva ner förlossningsberättelsen. Nu har man ju lite mer fakta. Sen kom det brev från vårdcentralen om en återträff med föräldragruppen. Den 17e November, samma dag som Luna ska vaccineras. Kan ju bli kul det med, sist man sågs så var ju alla bebisar i magarna hehe. Nej nu ska jag sätta igång så man får nått gjort!

Onsdag

Hejhej
Idag vaknade Luna kvart i åtta, tidigt för att vara henne =)... Men hon åt lite sen somna vi om en stund. Gick ut i köket sen och hon satt i sin stol en stund och var nöjd och jag åt lite havregrynsgröt. Kl. 13 hade vi tid hos BVC. Hon växer och växer, denna gång vägde hon 5040g och var 59 lång! Jag fick fylla i lite papper om hur man mår och så. Tror jag mådde rätt bra =)! Så nu ska vi inte dit förän om en månad den 17/11. Då är det vaccination bland annat. Usch då får nog Rickard följa med.

Sen tog jag en omväg hem så hon fick sova lite i vagnen. Ringde till Anneli och pratade lite med henne och Majbritt. Dom är så nyfikna på lilla Luna så jag ska hälsa på dom antingen på lördag eller nästa vecka någon gång. Ska bli kul! Man har ju inte varit på jobbet sen före midsommar! Rickard kom hem vid halv 4 idag och då åkte vi till kontoret så jag fick lite papper påskrivna. Anette var där så hon fick gosa lite med Luna! Sen blev det Max ute vid marieberg. Jag tog deras Nachoburgare, mums! Onyttigt och gott ibland! Och bättre blev det för Ronnys kompis Katta jobbade så vi fick massor med gott, plusmenyer och en massa dippsåser och kladdkaka fixade hon. Åt så jag höll på att spricka! Nu är vi hemma igen och Luna sover i bilstolen. Har bokat tvättid tills imorgon och nu ska jag ta mig an disken medans hon sover!





Fällersta

Hejsan!
Nu har det inte blivit mycket skrivet på ett tag. Jag och lillhönan har varit i Fällersta hos Rickards mamma i två dagar. Hon är ju klar med utbildningen nu så hon är hemma om dagarna. Skönt var det att få lite avlastning, kunde tex ta ett varmt långt bad och slapna av lite. Känner mig som en ny människa ! Anders har varit på älgjakt och idag kom han hem med en råbock. Då vet vi vad det blir till nyår hehe! Men nu är både jag och Luna Rickard-sjuka så nu är vi hemma igen. Luna och Rickard ligger i sängen och myser och jag sitter här och äter en nougatbiskvi och ett glas mjölk. Inte det nyttigaste men väldans gott! Imorrn är det BVC och så ska jag en sväng till jobbet och få lite papper påskrivna. Men nu ska jag krypa ner hos mina älsklingar nu.

GODNATT!!!


Fredag

God morgon! Vaknade kvart över åtta så då gick jag och Luna upp. Vi kom hem halv tolv från mormor igår. Rickard somnade på soffan för han mådde inget vidare och Luna hade magknip en stund men till sist fick vi fina bilder! Ska bli så spännande att se sen! Vi fikade äppelkaka med vaniljsås och Luna var pigg och glad. Sen väckte jag Rickard och vi åkte hem. Luna var vaken en stund hemma sen somnade vi! Idag är det städa lägenheten och tvätta lite som gäller. Ikväll skulle Fredrik och Erika komma men hon skrev nyss att hon antagligen måste jobba över pga att en tjej som skulle jobbat låg på sjukhus. Så vi får se om vi kanske tar det imorgon eller om hon kommer ifrån ändå. Det är sådär när man är personlig assistent att man kan ju inte lämna en brukare själv för att avbytaren inte kan komma. Då är det bara att vara kvar, har jag med fått göra några gånger. Vi håller tummarna för imorgon =)... Det betyder iallafall att jag inte behöver hets-städa haha. Kan ta det lite lugnare och få det bra gjort istället! Äter frukost nu när Luna sover en stund så ska jag diska lite sen! Skönt med helg iallafall, och att Rickard är hemma. Luna har blivit lite pappasjuk när han är på jobbet. Hon blir så glad och mysig när han kommer hem! Fint väder är det dag iallafall så det kan hända att det blir en promenad när Rickard kommer hem med vagnen!


Älskar verkligen hösten!


torsdag

Torsdag idag och förmiddagen har varit lugn. Men ändå har jag inte fått nått gjort för Luna har krävt en del uppmärksamhet hehe. Hon sover ju inte lika mycket på dagarna längre. Men det är kul att hon är mer aktiv, märks att hon blir större lilla hönan! Nu har hon somnat och på eftermiddagarna brukar hon kunna sova ett par timmar så man kan greja lite. Ska sätta med disken och tvätten om en stund. Ska andas ut lite och kolla bloggar =)... Rickard kom nyss hem. Han ska snart iväg och jobba igen. Har ätit lite korvstroganoff idag igen. Gjorde massor igår. Mums!

Igår var syrran här. Rickard hämtade henne efter jobbet sen åkte hon hem på kvällen med bussen till kvinnersta. Hon har ju studentboende där. Varken hon eller jag har tänkt på att vi faktiskt bor så nära varnandra mitt i veckorna så nu kan man ju kanske börja umgås lite mera. Luna tyckte det var kul att träffa moster. Pratade massor och skrattade och var jättenöjd! Dagen hon föddes fick hon ju träffa moster men sen har det inte blivit något mer.

Ikväll ska vi till Nora med lilla fotomodellen =) Kul! Och imorgon kommer Erika och Fredrik på middag! Ska fundera lite på vad man ska bjuda på.. något med klyftpotatis iallafall. Tips är välkommet!! Nu måste jag städa lite om jag ska hinna få lite ordning medans hon sover!! Förhoppningsvis kommer bilderna ikväll!


förkylningstider

Onsdag idag. Luna sov till nio idag och nu har hon somnat igen i sittern den här gången. Tänkte jag skulle passa på att pumpa ur lite och frysa. Jag hade ställt lite i kylskåpet för ett par dagar sen så igår gav Rickard henne mat =). Jättebra för då kunde jag blogga lite och diska. Kan vara bra att ha hos mormor och farmor sen ifall dom vill  vara barnvakt någon dag. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Ska försöka tvätta lite tror jag och städa undan lite kläder som jag har sorterat. Får se när Rickard slutar, om vi åker nånstans idag.

 Min mormor ringde med och sa att nu har Hasse kommit till henne igen. Så imorgon ska vi dit med Luna och fota henne. En bild på oss till tidnigen ( mormors tradition att skicka in) och en bild till förstasidan på Hasses jultidning. Så vi ska ta med hennes röda klänning och lite annat så får vi se vad det blir. Kul ska det bli iallafall! Hoppas han hinner få bra bilder och att hon inte kräks på alla kläder!

Tisdag

Idag hade jag och Luna sovmorgon till halv elva, superskönt! Och efter det har hon inte sovit så mycket alls. Sov en timme på eftermiddan men det är det längsta hon har sovit i sträck. Kanske därför hon har varit lite grinig idag. Lite småtrött hela tiden. Rickard kom hem på lunchen och sen slutade han tre. Det har inte hänt så värst mycket. Luna är jätteduktig på att ta sin medicin fast den smakar mint. Konstig smak för bebismedicin måste jag säga men Luna klagar ju inte så =). Har ätit köttfärssås med spagetti idag, muuums blev det! Vi får se när vi går och lägger oss. Rickard sover men Luna är pigg som en mört och spyr hej vilt haha... hon har ätit och ätit och ätit och det får väl inte plats så mycket i den lilla magen antagligen. Nöjd och pratglad är hon och jag är trött... men man ska ju inte klaga när man har en glad och nöjd bebis. Bilderna är uppskjutna för Rickard har inte visat mig hur man gör än med dom... menmen dom kommer så småning om.

God natt gott folk så hörs vi!

7 veckor + 1 dag

hejhej... nu har det varit en dålig bloggperiod igen, ursäktar för det mina trogna läsare =) nu ska det bli bot och bättring! Luna blev 7 veckor i går lilla tjejen. Växer så det knakar och hon har börjat fått lite rutiner. Hon sover tex 2-3 timmar på seneftermiddagen. Perfekt eftersom hon sover hela natten sen! 

I torsdags kväll kom vi fram till att vi skulle åka till Fanthyttan iallafall. Eller jag och Luna blev det. Tiina kom och hämtade oss och Rickards bror Ronny var med och hans morfar Matti. Terry kunde inte låta bli och fick hålla Luna en stund :P... hon såg så liten ut i hans armar. Vi gick iallafall in och Tiina gick upp på övervåningen med Luna och kollade på tv. Det brukar ta ca 2 timmar men det var elevernas examens kväll så då fick vi stanna lite längre, men det var lika intressant som vanligt! Hörde inte ett ljud från Luna på hela tiden så hon hade det mysigt med farmor. Men hon hade druckit upp hela flaskan men mjölk så när jag kom var  hon hungrig. Sen åkte vi hem efter fikat.

I fredags var jag och Luna hemma och städade lite. Luna var så duktig och roade sig själv så jag fick en hel del gjort! Sen när Rickard kom hem åkte vi och handlade sen till Fällersta. Där blev vi bjudna på tacos mums* åt tills man fick matkoma och sen åkte vi hem vid halv elva.

På lördagen gick jag upp för vi hade tvättstugan mellan 9-13. Luna sov med pappa så hela förmiddan var lugn. Sen vid två kom mamma och pappa och hälsade på. Vi gjorde tacos igen hehe.. (Tiina hade stekt 4 kg köttfärs så vi fick med oss lite hem) Sen åkte pappa och Rickard och handlade lite till tvättmaskinen som vi fick av dom när dom köpte ny Den är ganska smal så den får plats perfekt i vårat badrum. Perfekt att kunna tvätta när rickard inte är hemma och passar Luna. Det blir en hel del tvätt när man har barn har jag märkt! Dom stannade hela kvällen och åkte hem strax efter tio. Tack mamma för hjälpen med disken!

I söndags var vi hemma och tog det lugnt. Vid tre-tiden ringde Rickards pappa och frågade om vi kunde hjälpa han att köra grejer till Tiina. Robbin ska ju flytta dit istället. Så det gjorde vi och vi blev kvar där ett tag. Rickard och Ronny var i maskinhallen och grejade med en bil och jag och hönan gick in. Dom hade precis kommit hem från sjukhuset. Anders stackarn hade åkt på bihåleinflammation direkt efter lunginflamationen så han hade legat inne sen lördagen. Luna myste med farmor och sen när hon somna så målade hon fransk manikyr på mig. Vart så fint så! Sen åkte vi vid sju för kärran skulle va inne kvart över sju i stan igen. Lämnade Ronny hos tjejen sen åkte vi hem och lagade köttbullar och makaroner. Sen var det läggdax. Kollade på "Fun with Dick and Jane" och pumpade ur lite mat till Luna medans hon sov i bilstolen. Sen vaknade ju hon och var klarvaken. Så hon satt uppe med Rickard till halv ett sen kom dom och la sig.

Och idag var det måndag och Rickard är ledig idag. Tog sovmorgon och sen frukost. Luna somnade i sittern så jag passar på att ta igen bloggandet. Vi får se vad som händer idag. Ska iallafall till apoteket och hämta ut Lunas medel mot det vita på tungan. Sen får vi se. Det är ju jättefint väder idag iallafall! Kanske stan en sväng?? Nu har Rickard köpt bluetooth till datorn så nu kan jag skicka över lite bilder från telefonen =)... Så bilder kommer senare ikväll eller i morgon! SOLONG!!!


presenter

hejhej... idag är det torsdag. Tänkte börja med att visa vilka fina presenter Luna har fått. Den första fick hon av mormor på marken. En gosedjurssnuttefilt eller vad man kallar dom. Ursöta och jättemjuka. Sen igår fick hon en TILL av farmor =). Så nu har hon två. En kanin från mormor och en nalle av farmor.


Dom här som är på bilden är inte riktigt lika som dom hon fick men hittade ingen annan bild.

Sen fick hon en sagobok "Tummens resa" av Rickards lilla kusin Pontus. Och jag läste för henne igår ur den och hon ÄLSKADE den =)! Kunde inte slita blicken från alla färgerna så jag läste den 2 ggr! TACK Pontus för den!

Hittade ingen bild på själva boken men här kommer en på tummen!

Idag när vi vaknade kände jag mig inte riktigt pigg och kry.. ont i halsen och lite hängig. Det var meningen att vi skulle träffa Nina och Eya och kanske ta en sväng på stan men hon kände sig inte heller så bra så vi får nog skjuta på det lite tills man mår bättre. Inte så kul att släpa med vagnarna på stan i höstkylan om man känner sig dålig. Så Luna och jag har tagit det lugnt. Luna har varit pigg och setat mycket i sittern idag. Pratar som bara den har hon börjat göra lillanuttan! Nu vaknade jag precis, hade somnat med Luna på sängen hehe.. Ikväll är det meningen att vi ska till Fanthyttan igen, hoppas man känner sig bättre så man kan gå på det. Tiina skulle följa med och sitta med Luna medans jag och Rickard är där. Så jag ska pumpa ur lite mat till henne.  Får bli nått som går snabbt att laga idag. Korvstroganoff får jag göra imorgon! Tack för alla mattips!


1 Oktober

Hej hej!
Idag är det onsdagen den 1 oktober! Min och Jennifers månad och en riktig höstmånad! Fyller år den 28e och Jennifer den 27e. Igår när Rickard kom hem åkte han och Morgan iväg till marieberg och tittade. Blev ett par soffkuddar på ikea. Behövs för våran soffa är grymt obekväm att sitta i. Måste köpa en ny när man har råd. Det blev klart att Rickard har jobb nu efter dom två veckorna som han har kvar på gamla jobbet! Skönt att man skipper oroa sig för det. Jag och Luna blev hämtade av Tiina som hade varit på föräldramöte, Ronny ska åka till Afrika på skolresa den lyckosten. Sen blev det Deiles sen hem till Fällersta. Tiina färgade mitt hår så nu ser det inte så dassigt ut =). Blev en rödbrun nyans. Jättenöjd och tack Anders som valde färg haha!

Och nu har vi precis kommit hem. Tiina skjutsade oss när hon åkte till skolan. Luna sover i bilstolen och jag ska ta nått att äta tror jag. Får se vad som händer idag. Nått handlande blev det ju inte igår så det får vi nog göra när Rickard kommer hem. Undrar vad man ska laga för mat? Jag har otroligt dålig fantasi, så om ni vill så kan ni skriva ner en rätt eller tio till mig på kommentarer! Så har man lite att ta av när man har hjärnsläpp på det området!



RSS 2.0