snart slut på Augusti

Tänkte bjuda på lite bilder från veckan. Som vanligt blir dom större om man klickar på dom. Luna har på sig smurf-dressen hon fick av Anders och kör den nya gåvagnen hon fick av mamma och pappa. Full fart! Sen blev det bus i soffan med pappa. Alltid lika roligt! Mina älsklingar








Igår kväll kom Erika och Fredrik över och vi passade på att grilla lite när det för en gångs skull var uppehåll. Grillspett och helstekt fläskfilé med klyftpotatis. Vart så himla gott!! När matkoman infann sig så kollade vi på film. Tack för en trevlig kväll! Måste vi göra om snart!

Fredag idag och inget speciellt står på dagordningen än så länge. Sitter och väntar samtal från vårdcentralen. Eftersom jag inte har nått vettigt att skriva idag heller så kan jag passa på att tipsa om en bok jag nyss läst och även en film.


Nattfåk av Johan Theorin.
Nattfåk fick pris för Bästa svenska
 kriminalroman 2008 av Svenska
Deckarakademin!
En sträckläsnings-nagelbitare
vill jag nog kalla den. Riktigt bra! 


Australia
Otrolig film! Se den,
den har allt en film
ska innehålla och
lite till.

Vad som händer i helgen vet jag inte riktigt. Vi får se lite vad vi bestämmer oss för. Nu ska jag ner till konsum och handla lite. Ha en underbar fredag!!




inget...

.... jag kommer på att skriva om idag.. så jag snodde en lista hehe.

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). Lycka till!

1. Vad heter du?: Petra
2. Ett ord på fyra bokstäver: Post
3. Flicknamn: Pernilla
4. Pojknamn: Pelle
5. Yrke: Polis
6. Färg: Plommonlila
7. Klädesplagg: Poncho
8. Mat: Pasta
9. Sak i badrummet: Pads (bommuls)
10. Plats/stad: Piteå
11. En orsak att vara sen: Pissnödig
12. Något man skriker: Pengarna eller livet!!!...haha...
13. Film: Pulp Fiction
14. Något man dricker: Påskmust
15. Band: Pink Floyd
16. Djur: Panda
17. Gatunamn: Prosagatan
18. Bil: Porsche
19. Sång: Promised Land (Elvis)
20. Känd person: Pink

Utmanar alla uttråkade bloggare som inte har nått vettigt att kriva om för tillfället =)

höst

Nu känns det som höst i luften på riktigt. Blåser och regnar om vartannat. MYS!! Jag älskar hösten. Bästa årstiden, man får börja tända ljus och ta på sig mysiga tröjor. Dricka teé och krypa upp i soffan och glo på en film. Kanske har att göra med att jag är född i mörkaste oktober men jag får som en helt ny energi när det blir höst i luften!

Natten som var hade Luna hög feber. Hon sov bra hela natten men när hon vaknade vid 4 tiden var hon glödhet. Gav henne en alvedon och hon somnade om men ville upp vid halv 7... men det ville inte jag och Luna gick med på att sova en stund till. Vid 10 kom elektrikern som skulle dra strömmen så vi kan koppla in diskmaskinen. Skönt att det är gjort! Sen tvättade jag ett par maskiner ute i tvättstugan. Efter det kom Erika och Fredrik och vovvarna på besök för att fira Luna. Så jag plockade fram muffinsarna som var kvar från frysen så fikade vi lite. Luna fick en supersöt skjorta och jeansklänning av dom. Efter trevligt sällskap gick dom hem och Ronny och Rickard åkte och simmade lite. Jag tog en långpromenad med Luna så hon skulle få komma ut lite. Hon somnade i vagnen och sov en god stund. Senare på kvällen kom Nina med familj över och det blev pizza. Gott och trevligt! Luna och Eya lekte och hade kul! Nu har dom åkt och Luna har somnat. Och det lutar åt att jag med kryper ner och nannar kudde =P.....bjuder på dagens bilder först!

Här hittade jag min dotter i morse. Lilla apan. Hon hade klättrat upp aldeles
själv och funderade på hur hon skulle komma ner.


Luna och Eya leker med rutschkanan i köket. Gullhönorna!

BVC

Igårkväll skulle vi kika på film jag och Rickard men vart fastnade jag? Jo vid datorn. Har börjat designa fotoboken nu. Så himla kul att greja med! 23.25 kom jag på att nu måste jag gå och lägga mig.
För idag gick vi upp tidigt. Vid 7 ringde klockan, inte ens Luna var vaken. Men 8.15 var vi alla tre på BVC för mätning, vägning och vaccination av lilla hönan. Hon vägde 9580g och var 77 lång. Stora tjejen! Sprutorna var inte lika roliga och hon blev jätteledsen stackarn. Men dom glömmer fort och nu är det full fart. Lite feber har hon och har varit gnällig men nu har hon fått en alvedon. Idag blir det lite småplock här hemma och fisk står på menyn. Laxpanetter, potatis och sås blir det idag.

Luna har bollhavet i köket för tillfället.

BAD


Det här är vad Luna gör just nu! Badar! Och jag passade på att smita in
hit och blogga lite =)

Dagen har varit lugn och skön. Igårkväll kollade vi på film jag och Rickard för Luna kom i säng till slut. Vi såg Outlander och Vi hade iallafall tur med vädret 2. Båda var riktigt bra! Och imorse fick vi sovmorgon till halv 10! Sen var det full fart på hönan. På eftermiddagen kom Tiina med familj på besök och Luna fick leka lite med farbror och fastrar. Himla kul! Lunis fick en supersöt snobbendress av Anders och Tiina hade hittat en jättefin tunika till mig, stort tack! Nu är det som sagt badtajm med pappa för Luna och sen pyamastajm. Så får vi se hur länge hon orkar vara uppe. Hon har inte sovit så mycket idag. Ikväll blir det nog en film och sen sova!

kväller

Jaha den här dagen har gått väldans fort. Jag har pratat med jobbet, men annars en ko-lugn dag. Kollat på en film och busat med Luna. På eftermiddagen kom mamma och pappa och syrran på besök. Kul att träffas. Lunis fick sin present (en gåvagn) och vi åt hamburgare och muffinsarna som vart kvar från födelsedagen. Tog en kvälls promenad med Queenie och Luna somnade i vagnen och sover nog för kvällen. Dom skulle åka förbi lillebror på hemvägen. Han har flyttat till studentboende i Hällefors eftersom han kom in på Fiskegymnasiet! Måste åka o hälsa på honom nån dag och överlämna en blomma som han kan få ta död på =) jaja.... nu ska jag sägga mig brevid min hunk i soffan och glo på en film. Älskar att ha projektor ibland.

Hittade den coolaste sovsäcken nånsin!
En såndär lufsar jag gärna runt i vinter-
halvåret. G O D N A T T...
.

..För det är Lunas födelsedag HURRA HURRA HURRA!!

Idag är det Lunas första födelsedag!  Grattis Mammas och pappas HJÄRTA!

Helt otroligt vad tiden har gått fort! Tyckte man nyss kom hem med henne från BB, lilla hönan. Igår hade vi kalas för henne och oj vad många som kom! Jätteroligt!  Först var Luna lite reserverad men sen hade hon så himla skoj hela dagen att hon inte ville sova ens. Istället för att skriva en massa så kommer det lite bilder!

Luna sitter och väntar på tårtan

Det blev en blåbärstårta och även en prinsesstårta.

Mirjam kom i sin nya coola bil

Och Markus kom på nya motorcykeln

Markus, Mirjam, Hanna, Pontus, Majbritt
Nina, Eya och Salah.

Moster Madde och hennes tjejer lekte med Luna i hennes blivande rum.

Jag, Luna, Nina och Eya poserar

Luna kryper runt och kollar läget
 
Luna fick bland annat en rutschkana.

Många bilder togs på kalaset, och det här var några. Tack ALLA för att ni kom och TACK för alla fina presenter hon fick. Jag ska publicera alla presenterna i ett annat inlägg senare. Idag har det annars varit en lugn och skön födelsedags-dag. Tessan kom och grattade och sen gick vi ut så Luna fick en promenad och gunga lite. Nu sover hon och jag ska kolla på film med Rickard och Robbin.

GODNATT!!

städning och film

Blir ett snabbt inlägg, tar en paus i min städhysteri =)
Näe.. så farligt är det inte för Nina var här igår och gjorde grovjobbet. Så himla gulligt av dig!! Eya och Luna lekte så jag och Nina fick städa och greja. För imorrn är det ju faktiskt 1-års kalas, jisses vad fort det har gått! Vid den här tiden förra året var det 8 timmar sen vattnet hade gått och jag hade nyss kommit in till BB och låg och tog några CTG-remsor och fick veta att vi skulle få stanna kvar på förlossningen. Luna kom dock inte förän imorgon sen-eftermiddag. Lilla hönan =)
Igår kväll somnade Luna vid nio så jag och Rickard passade på att glo på film.
 
 Hangover och Ice Age 3. Sjukt roliga filmer måste jag säga!

IGÅR...

Fyllde världens bästa mamma år! Lunis mormor =)

GRATTIS!!

härliga dagar

I förrgår åkte Rickard iväg med Salah på jobb så Nina och Eya kom förbi. Tjejerna fick lite mat och sen åkte vi iväg till Lek och Bus-landet. Tänkte passa på innan Luna fyller år, än går de gratis. Efter det åkte vi till dom och gjorde middag. Köttfärssås stod på menyn och det gick ner =).. Supermysig dag och Luna somnade i bilen på vägen hem. Vi tog massor med bilder på tjejerna, men jag får inte in dom på datorn tyvärr. Gissar att en del bilder dyker upp på Ninas blogg. Ni får kika in där.
 
Här är en bild från i vintras när dom var där första gången. Luna kunde sitta
och Eya hade nyss lärt sig att krypa.I förrgår när vi var där var det full fart vill jag lova =)


Igår hände inte så mycket, har städat lite här hemma och tagit det lugnt. Tänkte slänga upp lite bilder från helgen när vi var och badade!

*Jag och Luna kollar vattnet, Nina är med på ett hörn!
*Luna och Eya testar dom nya sandleksakerna.
*Och Luna tar en promenad med Rickard.


*Rosita leker vid strandkanten.
*Rebecka bygger sandslott.
*Och Rasmus leker med dom stora pojkarna.


En väldigt lyckad helg, för att summera!

blåbärsmuffins

Igår bakade vi hela dagen. Luna var nere hos Erika några timmar så jag fick lugn och ro. Kusin Isabelle kom och hjälpte mig, så vi hann med att göra 5 satser blåbärsmuffins till Lunas kalas. Kanongoda blev dom! Tusen tack till kusin-vitamin för hjälpen och för att du fixade en massa bra låtar till min nya mobil =)

Gjorde både stora och små, och till kalaset blir det frosting på.
När vi var färdiga kom Nina och Eya, och sen kom Åsa för att hämta Isabelle. Senare på kvällen kom mamma och pappa, Freddie och Sofia på en snabbvisit. En riktigt trevlig kväll!!

Idag är Rickard med Salah och jobbar, så Nina och Eya kommer hit lite senare. Vi ska åka iväg till Lek och Bus-landet med tjejerna, eller om det blir bad huset. Det får vi se!

Ha en bra dag i regnrusket!!

1-års kalas!


Tänkte att eftersom dom flesta läser bloggen tänkte jag skriva inbjudan till Lunas 1-års kalas här. Nästa vecka kommer jag ringa runt med. Luna fyller ju måndagen den 17e. Men då är det skolstarter och lite annat. Så vi bestämde oss för dagen före, söndagen den 16e.

Söndagen den 16 Augusti är det dax för min första födelsedag.
Kl 15, är alla välkomna hem till mig på Granrisvägen 10L
(Brickebacken, Örebro) Det vankas tårta, saft och kaffe mm.

VÄLKOMNA!

Bildkollage

Mycket att göra några veckor igen, blir ingen tid för bloggen när man tar vara på sista sommardagarna =)

Jennifer och Perla gjorde oss sällskap en helg! Alltid lika kul när ni kommer tjejer!!

*Perla den lilla snyggingen.
*Gick ner och hälsade på vid Erika och Fredrik så vovvarna fick busa lite.
* Luna fick "klickern" av Fredrik. Hon älskar den!


Sen har vi varit ute i Fällersta i ett par veckor. Varit barnvakt, umgåts, hjälpt till på gården och haft det mysigt. Luna har åkt en hel del traktor, eller sovit (som en sten) i traktorn när Anders har plöjt.

* Valpen Mia, Rosita, Rebecka och Luna leker på en filt.
* Luna står vid hundgården och tittar in.
* Rosita, Luna och Tindra hade så kul på studsmattan.


*Efter att sista stolpen i hästhagen blivit målad, var det hundgårdens tur.
* Luna hittade en soffa i hennes storlek.
* Efter skoj och bus blev det promenader för att få Luna att bli trött. Så här somnade hon varenda gång.


*Ett par dagar kom Nina och Sala och Eya på besök. Fr.v Rickard, Rosita, Nina, Luna, Eya och Salah.
* Tjejerna hade så kul tillsammans på studsmattan.
* Eya och Nina busar.

 
*Jag var ju med tvungen att testa....
*Så jag och Nina hoppar runt som galningar och man var helt slut efter 5 min.
*Nina hoppade garanterat högst!


Det bästa var när Luna lärde sig att bada själv. Hon har varit livrädd för vatten. Men nu badar hon själv i sitt badkar. Hon har även badat med Rosita och igår badade hon med Eya. Mammas duktiga tjej!!


RSS 2.0