fredagsmys

Luna har nog bestämt sig för att mellan 7 och halv 8 är en bra tid att vakna på och det kan jag väl gå med på. Så det blev frukost och påklädning och vid halv tio åkte vi upp på stan. Började jakten efter dom mytomsbundna Blåbärssemlorna som uppenbarligen inte finns i Örebro. Vart jag än kom nånstans rynkades det på näsan och sas att "här har vi bara riktiga semlor"..... hm... och eftersom jag inte riktigt hade tid att åka till Kopparberg så blev det wienersemlor från Wasa Konditori och sen åkte vi till babycafét för att träffa Nina och Eya. Var där en stund och sen följde vi med hem till dom och blev bjudna på Lunch. Nina gjorde en arabisk soppa som var den godaste soppa jag nånsin ätit. Har gett mig själv löftet att aldrig mer förtära pulversoppor. Otroligt god och ja jag fick receptet =) Så nu ska familjen Gunnarsson/Magnil äta soppa en gång i veckan! Efter det blev det kaffe och wienersemlor som faktiskt var riktigt goda. Och sen fick jag smaka på dom "misslyckade" blåbärsmuffinsarna som var riktigt goda dom med =) efter en väldigt trevlig och lyckad eftermiddag åkte vi hem till Rickard och hade det lugnt och skönt. Luna somnade kvart över åtta och Rickard gick upp till grannen för att socialisera och jag fick en lugn och skön kväll helt för mig själv. Det har jag inte fått sen innan Luna blev till i min mage så det är riktigt uppskattat! Jag behöver min ensamhet mer än jag tror. Film+macka+varmchoklad med grädde+cola+chilinötter och min kväll är gjord!
Inga bilder blir det idag men här kommer en länk till Ninas blogg. Hon fick så fina bilder på tjejerna!
Ninas blogg
Fortsatt trevlig kväll så hörs vi!

26 februari

Hejhej... Luna vaknade kvart i sju så då gick vi upp. Kollade på nyhetsmorgon och vad är det för idioter som håller på och tänder på affärer och hotell? Igår var det Hotellet i Eskilstuna och idag (4 st!!!) mataffärer i Södertälje. Pratade med mormor igår och hon åkte till Hasse som bor i Eskilstuna idag, skulle och titta på förödelsen. Hoppas dom tar fast idioterna! Nog om det...

Idag har vi varit på 6 månaders kontrollen hos läkaren. Luna var så duktig och tidig i utvecklingen. 69cm lång och 8100g tung, och tung har hon verkligen blivit! Känns på ryggen, måste på allvar börja med träningen. När vi gick hem satt hon vaken i vagnen hela vägen hem! Det har hon aldrig gjort men nu var hon nyfiken på vad som händer på promenaderna när hon oftast sover. Snart dags att byta till sittdelen i vagnen.
Idag skulle Erika och Fredrik ha kommit på Tacos men vi skjuter på det lite till, dom skulle upp tidigt och åka hem till Dalarna imorgon. Så jag och Rickard har planerat en slapp hemmakväll med blåbärssemlor! 3 dagar för sent men bättre sent än aldrig! I helgen ska vi försöka få lite barnvakt till Luna ett par timmar. Måste storstäda för på måndag är det visning på våran lägenhet. Vill ha det snyggt då! Nu ska jag diska lite för Luna har precis somnat och Rickard kom nyss hem!

Bjuder på en bild på mammas o pappas söta Queenie! Hon vägrar ge upp gardinlådan fast
hon är på tok för stor för den... Går nog sönder snart!

fettisdagen

Undrar om man är förprogramerad på att man ska äta semlor idag?? Vaknade imorse och var så sjukt sugen på semlor! Har fortfarande inte ätit nån men jag vet vilken jag vill ha! Sist jag och Natta fikade på Fagers så hade dom Blåbärssemlor. Otroligt gott!

Så här ser härligheten ut! Nästa år ska jag ge mig på att göra egna blåbärssemlor.

Luna har varit glad idag. Hon fick en mjukiskatt från teddy&co av Rickards kusiner Axel och Herman. Hon älskar när man skakar den, gapskrattar varje gång =) var tvungen att ringa Rickard så han fick höra! Sen har den ju en fin gul lapp också. Hon blir nog som min syster när hon var liten, hon var galen i lappar. En jul fick hon en flanell-pyamas och hon älskade den för då vart hela hon som en lapp haha =) Nu sover Luna iaf och Rickard kommer hem sent idag. Tråkigt för man blir att längta så. Ska göra mat lite senare, blir lätt idag för jag har färdig köttfärssås i frysen, bara att koka pasta. Men igår gjorde jag nått som blev godare än förväntat. Har lovat att lägga upp receptet här:

 
Alltså Kassler, Brocoli, Gul lök, vitlök, en burk(stor) creme fraiche och Fusilli-pasta!
Strimla kassler, 1 lök och 2-3 vitlöksklyftor och i med allt i en stekpanna. Häll i en stor burk Creme Fraiche. Jag hade fryst brocoli som jag hade ner när det börjat puttra. Sen på med salt och ganska mycket peppar. Hade en liiiiten skvätt ketchup med. Låt det puttra ihop lite och sätt på lite pasta. När pastan är klar har brocolin hunnit mjukna. Färdigt att servera!

Mycket gott och helt i min och Rickards smak. Hoppas någon törs testa!

Imorgon blir det nog städdag. var ett tag sen så det behövs =) vi har ju knappt varit hemma! Sen på torsdag kommer Erika och Fredrik och äter Tacos! Mums! Sen får vi se vad som händer!

bloggtorka men mycket har hänt

Känner att jag fortfarande fastnar i bloggtorka emellanåt.. Men det blir så när det är mycket som händer.

I tisdags åkte jag och Luna till Brickebacken och hälsade på Erika och Fredrik, stannade till kvällen och hade en jätte trevlig dag och blev dessutom bjuden på mat. Tack tack =) Sen åkte jag direkt till Fällersta för på onsdagen var jag barnvakt åt tvillingarna och Rosita. Det var strålande sol så vi var ute ganska mycket. På torsdagen skulle Erika och Fredrik komma på middag men Rickard fick jobba över så vi skjuter på det en vecka. Istället var jag kvar en natt till i Fällersta och, fick vara med och fixa i Rositas nya rum. Så kul! Ska bli så roligt att Luna ska få ett eget rum sen när vi flyttar! Sen var det Fredag och då åkte vi iväg till babycafeét och träffade Nina och Eya. Stackars Eya var trött och orkade inte riktigt med så hon fick gå hem och sova lite. Ska åka hem till dom någon dag i veckan och hälsa på på hemmaplan. Var ett tag sen så det ska bli kul! Lagade lite god mat på kvällen och Luna satt med i stolen!

På lördagen åkte vi till Klacken igen, hade planerat en utedag med korvgrillning och skid/snowboard åkning. Min familj, Rickards mamma och barnen och Jonathan och Linda och deras barn var där. I maj kommer en till liten bebis så det ska bli kul! En trevlig dag med en massa sportlovs-skoj blev det. Och tack till alla som såg till Luna så jag fick åka lite i backen! Tvillingarna åkte skidor för första gången och dom var jätteduktiga. Ronny åkte bräda för första gången och min lillebror Freddie hade med sig sin tjej Emelie också.

Korvgrillning, kramkram och mys i fikastugan!

Rosita fick använda sin rosa hjälm och jag mina nya skidbrillor!
Vägen hem var inte riktigt lika trevlig.. Blev vittne till en bilolycka (det var snorhalt och snöyra) En bil i mötande körfällt som skulle köra om en buss och fick sladd på bilen. Rickard såg som tur var tidigt att det skulle gå illa så han bromsade in i tid och bilen körde i diket och voltade runt, som tur var ner på däcken igen. Rickard sprang ut och kollade hur det gick och jag ringde 112. Mannen som var själv i bilen gick ur bilen och var till synes oskadd, men chockad. En bil till stannade och sen fick vi invänta räddningstjänsten. Ambulansen och brandkåren var ganska snabbt på plats och vi fick stanna kvar och berätta vad som hade hänt, fick även lämna våra nummer ifall polisen kommer att höra av sig. 20 min senare åkte vi hemåt igen och då mötte vi polisbilen som hade varit på en annan olycka på vägen dit.
Stackars Tiina åkte ju efter oss och hon trodde att det var vi som låg i diket. Som tur var var det ingen som skadade sig, skyddsänglarna stod vid vår sida den kvällen. Hade vi frontalkrockad hade utgången inte varit så bra som den blev. Man blir skärrad i efterhand när man tänker på att det bara var sekunder som avgjorde utgången. Och med Luna i bilen (som sov hela tiden) vill man inte tänka på vad som kunde ha hänt.

Rickard har fler bilder från helgen utlaggd på sin blogg!

Idag var det Söndag och vi har tagit det lugnt. Har spenderat hela eftermiddagen i tvättstugan och Rickards pappa har varit på besök. Känns som måndag idag men det är det ju imorgon!
Godnatt, trött och ska sova tror jag!

16 februari

Tänkte göra en snabb uppdatering om helgen. I fredags kväll åkte vi till Ställdalen till mamma o pappa. Och på Lördagen åkte vi tillsammans till Löa för att gratta småkusinerna (som inte är så små längre!). Agnes och Alva fyllde 5 år så det blev tårta och trevlig samvaro =) Otroligt väder var det med så på eftermiddagen när vi åkte hem så fotade Rickard massor. Bilder kommer jag publicera senare. Luna fick bloccoli på kvällen och det gick ner. Hon börjar äta bättre och bättre. Sen efter det fick hon mixad persika och det var jättesmaskigt! En lugn och skön lördagskväll med film blev det och på söndagen åkte vi upp till Klacken och åkte skidor/bräda. Rickard åkte snowboard för första gången och han var faktiskt jätteduktig. Roligt att han gillade det så vi kan åka lite på vintrarna. Mamma och pappa var barnvakt och gick omkring med vagnen så jag och Rickard fick lite uppskattad ensamtid. Tack!

Nu är vi tillbaka i Örebro igen och mamma och pappa kommer snart hit och hämtar oss. Ska upp på stan en sväng och sen ut och hälsa på i Fällersta tror jag! Bäst att fixa i ordning så det bara är att åka sen!

Sen har vi fått lägenheten som vi ville ha!! Sååå kul! En 3a på bottenplan (skönt att slippa trapporna). Uteplats och ett eget rum till Luna! 1 Maj flyttar vi!

12 februari

Jaha, idag har det inte hänt mycket. Städat och fixat lite har vi gjort jag och Luna. Skönt att få sånt gjort innan helgen. Ska bara fixa lite imorgon med.

Rickard kom på  den geniala idén att sätta Lunas stol vid diskbänken.

Så nu kan hon sitta med när jag diskar och ha full uppsikt!

Hon älskar det! Teskedsmåttet och gryddmåttet har hon tagit beslag på och bara hon får ha dom så är hon hur nöjd som hellst, nästan hur länge som hellst! Och sen ser hon ju exakt ut som sin pappa när han var bebis på den här bilden!

Imorgon bär det av till babycaféet. Ska bli så kul för nu var det länge sen vi var där! Efter det när Rickard slutar ska vi ut och handla lite presenter. Sen får vi ju hoppas att inga olyckor eller annat tokigt händer när det är fredag den 13e!

11 februari

Idag har vi haft mycket för oss. Till att börja med sov vi till kl 10. Skönt att få vila ut! Sen gjorde vi oss i ordning. Jag åt en ordentlig gröt-frukost och sen gick vi upp på stan. Mycket folk där idag. Sen vidare till Eyrabadet för att träffa gänget där. Det roliga var att alla var där. Hela personalstyrkan så det var jätteroligt. Luna fick så mycket uppmärksamhet och hade så kul. Fick låna skoskydd så vi kunde gå in och hälsa på Anneli med som var där och badade idag. Roligt att se henne igen, ska bli kul att börja jobba så småning om! Sen tog vi en fika med henne innan dom åkte hem. Sen fick Luna mat och vi gick upp på stan igen. Gick en sväng på Åhlens och tittade på gardiner, fick presentkort från mormor i julklapp där. Så vi får se imorgon om vi har fått ny lägenhet. Isf ska jag handla gardiner som passar i nya lägenheten.

Imorgon blir det nog hemma-dag med städning och annat tråkigt. För på fredag ska vi pallra oss iväg till Babycaféet. Och så blir det att handla presenter till mina tvillingkusiner som fyller på Lördag på alla hjärtans dag. Maja fyllde i januari men vi var inte där då så hon får sin present på lördag med. Sen åker vi nog med till Ställdalen en sväng och upp till Klacken och passar på att åka lite utför när det finns snö! Älskar att åka skidor.

Mammas Älskling!


Föräldraträff

Idag har vi bara gått hemma och väntat på att få gå iväg till BVC för att träffa föräldragruppen igen. Eller tjejligan+Sebastian som vi kallar oss. Så vid tretiden gick vi dit för att vi skulle träffas halv fyra. Men när vi kom dit var det bara Luna, Sebastian och Alisia som var där. Resten låg hemma i magsjuka. Så det blev en lugn stund och en film om mat till spädbarn som vi tittade på. Vi hade en del att prata om så vi satt till fem iaf. Efter det ringde vi och kollade vart Rickard höll hus och han skulle få jobba äver idag. Så jag gick till Ica och handlade mjölk, bröd, juice och sprutgrädde. Luna somnade i vagnen. Ska göra lite varmchoklad med grädde ikväll. Fick tipset att äta massor, mer än vad man egentligen känner att man behöver så kanske jag kan fortsätta amma ett tag till. Om jag går ner mer i vikt så kunde jag börja ge tillägg med ersättning ett par gånger om dagen. Känner mig lite piggare nu när jag tar vitamintillskott med folsyra och omega3. 

Imorgon ska vi gå iväg till Eyrabadet igen och hälsa på för Anneli ska dit och bada. Ska passa på att träffa henne tänkte jag. Var så länge sen nu! Sen får vi se om Jennifer kommer och hälsar på.

Luna fick smaka lite bröd på Max! Det gick ner, eller det åkte mest runt i munnen.

Hm.....

Mycket folk i rörelse att titta på. Luna har koll och mamma och pappa får äta sin mat =)


snö överallt

Hejhej... Idag har vintern kommit alldeles lagom till sportloven! Hoppas den håller i sig till V.8 för alla barns skull! Vaknade tidigt för Luna ville upp men sen la vi oss och sov till tio igen.

Luna lika glad som vanligt på morgonen!
Aldeles när vi hade vaknat ringde mamma och kollade om vi hade fått lika mycket snö som dom och jag tror faktiskt att vi har fått det. minst 20cm kom på natten. Snö är faktiskt ett måste för att man ska stå ut med vintern som är så lång på vår breddgrad. Vi tog det lugnt och åt frukost. Luna älskar blåbärssoppa. Sen gjorde vi oss i ordning och gick ut. Precis när vi kom utanför dörren kom plogbilen och plogade åt oss. Tajming kan man säga. Vi skulle gå först men det var dåligt plogat och sen blåste det kallt så vi tog bilen till Eyrabadet och hälsade på. Lovade att komma förbi och visa upp Luna i höstas men det tog "bara" 5 månader.... kul var det iaf att träffa alla och vi ska snart dit igen!
  
Tittade på stans finaste och fetaste änder innan vi satte oss i bilen och åkte vidare till Fällersta. Rickard tog en massa urfina bilder på vägen dit men ni får ta en titt på hans blogg dom närmsta dagarna. Rickards
Trevligt som vanligt och vi får se om vi åker dit imorrn med. Skulle bygga snölykta med Rasmus men vi väntade för länge och det slog om från plus till minus och all kramsnö försvann. Har redan sjunkit till minus 6 grader. Blir så otroligt sugen på att åka skidor när det är så fint ute. Rickard vill prova på Snowboard så vi ska ta en tripp till Klacken nästa gång vi är hos mamma o pappa.
Dags för kudde täcke och sängen, godnatt så hörs vi!



sjuk as hell

Anledningen till min frånvaro har varit sjukdom. Mördarinfluensa om jag ska specifiera mig exakt. Magsjuka, feberfrossa samt smärta i hela kroppen. Har hållt mig isolerad för att ingen annan ska drabbas av detta. Luna har varit en helt underbart lugn och snäll bebis när Rickard var på jobbet i fredags. Tror hon förstod att jag var sjuk. Nu känner jag mig bättre och kan därför sätta mig en stund på stolen vid datorn, har varit sängliggandes. Nog om mig och hur ynklig jag blir när jag är sjuk.

Har inte så mycket att skriva om så jag tänkte dela med mig av lite rolig/sorglig läsning. Det sorgligaste är att folk kan komma undan med vad som hellst nu för tiden, med bortförklaringen "jag var inte mig själv" eller "jag hörde en röst" men i detta fall var det "Det var Mållgan som körde bilen"

Han friades från ratt­fylleri - tack vare Alfons Åbergs låtsaskompis.

Nu kräver 23-åringen 100 000 kronor i skadestånd av JK.

- Jag gick utan körkort i ett halvår och förlorade mycket inkomst.

En julikväll för tre år ­sedan tog polisen i Sunne upp jakten på en misstänkt fortkörare.

Efter några minuters färd svängde den förmodade förbrytaren in bakom en bensinstation, och försvann för några sekunder ur ordningsmaktens synfält.


Innan polisen hann i kapp var fordonet parkerat, och en 21-årig man stod vid bilens högra sida.

Den unge mannen var påtagligt berusad och greps för grovt rattfylleri - men nekade blankt till anklagelserna.

I förhör uppgav han att den verklige föraren varit en 120 centimeter lång främling vid namn "Molgan", som hade flytt platsen innan polisen anlände.

Eftersom motsatsen inte kunde bevisas friades ynglingen senare i tingsrätten.

Körkortet drogs in

Nu kräver den i dag 23-årige mannen ett skadestånd på drygt 100 000 ­kronor av Justitiekanslern - för det halvår han inte kunnat köra lastbil eftersom länsstyrelsen tillfälligt drog in hans körkort.

- Jag jobbar med att köra grus och har förlorat stor arbetsinkomst. Jag är oskyldig och utmålad som rattfyllo, säger han till Aftonbladet.


Återkommer imorgon... ska sova! Godnatt!




Besök

Hejhej..
Idag vaknade solstrålen kl 5 och ville upp...näää jag orkar inte, så hon låg och grejade lite för sig själv i sängen. Men som om det vore planerat (händer varje gång) så lägger hon en riktig brakare och fem till inom loppet av en halv minut. Bara att masa sig uppför att mötas av den gladaste bebisen som jorden skådat. Hon vet hur hon ska göra för att få komma upp minsan =) tur är att hon vill sova igen efter en lite lekstund och blöjbyte!

Idag har vi haft besök av Jennifer! Hon kom vid tolv och jag måste gratulera för hon klarade uppskrivningen här i veckan! Är så stolt över min Jennifer som har kämpat så! Grattis grattis! Luna gillar när Jennifer kommer och leker med henne så hon har varit nöjd hela dagen. Vid två lagade vi världens godaste köttfärssås som vi höll på äta ihjäl oss på och sen har vi tagit det lugnt och haft det trevligt. Fixat med bloggen och så tog hon sig an mitt diskberg. Guld värt tror inte du vet hur mycket det betydde! Hon åkte hem med Crille som kom och hämtade henne vid sextiden. Hon kommer kanske på fredag med och då blir det varmchoklad med vispgrädde igen!

I vanliga fall brukar hon alltid skita ner sig hos Jennifer men inte idag!

Det är bara mammas mobil och pappas trasiga som man får tugga på men
Jennifers måste ju med provsmakas på. Passar på när hon tror att ingen
ser! BusLuna haha...

Imorgon har jag inga speciella planer men fredagen är fullspäckad så imorgon ska vi ta det lugnt tror jag. Gå till affären och köpa mjölk och kolla tvättider till helgen på sin höjd!


tisdag

Nu är jag tillbaka igen. Har varit fullt upp och jag har inte varit hemma!

Tror jag får börja med Lunas framsteg: Hon tar sig fram på golvet. Kan hon inte dra sig fram så rullar hon tills hon kommer dit hon vill. Sen är det mat en gång om dagen. Favoriten är ju efterätten haha.. Katrinplommon. Kan inte ge henne så mycket för då sätter det räserfart i magen. Sitta i soffan kan hon själv men på golvet får man sätta kuddar runt omkring. Inte lika stadig än. Hon kan även ta sig framåt och bakåt i gåstolen. Hon älskar att sitta i den och har fått så bra balans.

Luna sitter i soffan och kollar på tv. Pyamas på och krokodilen och mammas skjorta. Livet är underbart!

Rickard var ute med arbetskamraterna i Lördags så då gick jag och Luna en sväng på Hindersmässan. En rykande varm sockermunk och en bamsekorv blev det! Sen träffade vi Tiina och Anders och barnen och gick på kattutställning på Conventum. Efter det så åkte jag med dom ut till Fällersta och stannade där till på söndagen. Fick skjuts hem och sen åkte vi och veckohandlade lite på Prix och efter det hälsade vi på Robbin som jobbar på en videobutik. Hyrde lite filmer av honom och sen åkte vi hem! Kan ju säga att vi hyrde en minst sagt konstig film. Kunde inte låta bli. Black Sheep hette den och handlade om monsterfår som blivit utsatta för genforskning och börjat härja runt och äta folk. Läskig och rätt kul faktiskt, en riktig splatterfilm. Se den just för att den är så sjuk kan man ju säga.
Sen var det måndag och Anders var här på lunch igen. Han jobbar här veckan ut så vi får väl se om han kommer och äter idag med! Sen tittade vi på dom andra två filmerna. What Happens In Vegas och Death Sentence. Båda filmerna var jättebra och sevärda!
Idag är det disk på schemat och ikväll har jag tvättstugan. Måste få bort lite tvätt från vårat lilla badrum. På fredag ska vi och titta på en 3a. Ska bli spännande! Vore så skönt att bo lite större så man slipper leva "på" varandra. Lite bilder kommer att avsluta inlägget!

Golvet är numera Lunas domäner!

Mätt och nöjd!


RSS 2.0