Lilla hönan på bild

Nu har jag äntligen fått bilderna överskickade till rätt dator! Så nu kommer lite bilder på lilltjejen.

Mamma, pappa och Luna
Mamma, pappa och lilla Luna på förlossningen


Älsklingen hos pappa, 20 min gammal


På BB, Sover som skönast hos pappa


Mammas hjärta! Helt underbart att vakna upp brevid Luna på bb

En liten ängel!

ÄNTLIGEN!!!!
I Söndags (17/8) 16.37 kikade lilla Luna Linnéa Inkeri Magnil ut! Världens sötaste lilla tjej! Trodde inte det var sant när HON kom, hon lurade oss alla! Stackarn som fått heta "han" i magen i 41 veckor =P....

04.14 natten till lördag gick vattnet och sen hände ingenting. Fick komma in till förlossningen kl 10 och kollade några CTGremsor. Allt såg bra ut men inga värkar. Så vi var på väg hem men sista vattnet som kom innan vi åkte var aningen grönfärgat så då får vi vara kvar.. Världens längsta dag tror jag. Senare på kvällen får jag akupunktur och då sätter värkarna igång men slutar igen när nålarna tas bort.

Söndag runt sex börjar värkarna och efter det blir det inte en lugn stund. Efter en timme kommer dom med 2-10 sek mellanrum. Otroligt jobbigt att inte få andas emellan. Tur att Rickard är där. Han är jättebra på att pressa lustgasen i ansiktet på mig =) kunde inte själv för jag skakade så. Efter lunch nån gång orkar jag inte mer och tappar koncentrationen, och då vill bm och Rickard att jag ska ta ryggbedövning för att få vila lite. Kommer inte ihåg nånting mer än att Rickard höll lustgasen och barnmorskan höll i mig när han satte den. Var omöjligt att sitta stilla när värkarna avlöste varandra. Men den hamnade perfekt och äntligen får jag vila lite. Värkarna kommer med 5 min mellanrum och gör skitont men däremellan har jag inte ont alls. Flummar lite med Rickard i ett par timmar, jättemysigt =). Dosan med ryggbedövning börjar pipa och läkaren kommer igen. Ska avvakta en timme sen ska vi byta dosa. Får sitta på en pilatesboll och det är rätt skönt. Lägligt nog behöver dom inte byta dosa för nu kommer krystvärkarna och dom gör skitont men på ett annat sätt, trycker som f*n. Har bara lustgasen nu och efter 1 tim och 40 min kommer hon ut! ÄNTLIGEN!! Och det är som dom säger all smärta försvinner. Hon får komma upp på min mage och hon skriker lite, Rickard klipper navelsträngen och sen behövs bara en krystvärk för att få ut moderkakan. Och det är en TJEJ!! Är tvungen att kolla två gånger hahaa... men sen känns det så självklart! Hon som har fått heta Han i magen hela tiden. Hon lurade alla, hela tjocka släkten. Rickard är superstolt och får sätta på blöja och kläder. Han är så duktig med henne. Jag är bara så glad och så trött. Hon fattar dedär med att äta på en gång. Sen kommer mamma o pappa och mikaela och tiina och anders. Sen när dom har gått får vi in brickan med massa mackor och annat gott. Äter litegrann bara Rickard får resten. Är kvar på BB till på torsdan för hon är lite gul. Rickard åker och köper en rosa liten klänning och en body och byxor till!

Känns så underbart att ha henne hemma. Att man kan älska nån så mycket att man håller på gå sönder. Mamma och pappa älskar dig så mycket Luna! Hon är så duktig att äta och sover oftast på nätterna. Bilder på underverket kommer jag lovar! Vackrare unge får man leta efter tycker iaf mamma o pappa =).....

BF+6

Bf+6.... blir tokig snart..

Varför vill den inte komma uuuut!!!! En riktig morsgris säger Rickard =P..

Igår kom Rickard hem med massor med köttfärssås från sin mamma! Mmmm va gott det var, ska äta det  hela helgen haha. Tack tack för maten Tiina!

Kom nyss hem från barnmorskan. Min ordinarie är ju på semester så nu har jag en annan. Mina värden va bra och bebisen har växt lite till.. blabla... Ville att dom skulle undersöka ifall nått kan vara på gång, skulle kännas bätte då. Jag har ju inga känningar alls och jag blir knäpp av att gå och bara vänta. Har ju ont på nätterna och det trycker som tusan men det händer ju nada. Har fått höra att det som gör så ont och sticker så kan vara att livmodertappen håller på att ge sig och att öppningsskedet kan ha börjat även om det går långsamt. Frågade Bm om det men hon hade sina bestämda åsikter om den saken:
 - Nej man kan inte känna om man inte har förvärkar eller värkar. Och om vi skulle kolla upp det måste vi göra en gynekologisk undersökning och det brukar vi inte göra. Och känner du att det är nödvändigt får du boka en tid, det finns en i slutet av nästa vecka men det tycker jag är onödigt eftersom du antagligen kommer få bebisen innan. (jaha?) Det är bara att vänta inget som du kan styra över.
Generös som hon var fick jag en tid på specMVC den 22a, en fredag för bedömning. Frågade om jag inte kunde få komma den 21a eftersom dom inte sätter igång på helger. Men nej det gick inte och hade det gått en vecka till kunde jag lika gärna vänta över helgen. BLÄÄÄÄ!!!
Har ingen lust att göra nånting idag, skulle behöva diska lite men orkar fan inte. Rickard är på jobbet som vanligt och solen skiner och det är varmt. Får se om man känner sig lite muntrare när Rickard kommer hem, kanske kan hitta på nått då det är ju helg nu så. Och åker man iväg kanske kotten vill komma ut.. nu ska jag trotsa solen och kolla på tv istället. BYE!

BF+5

BF+5 och ingen kotte idag heller..

Ont som vanligt inatt och det skar som knivar igen.. Men ingen kotte på gång.
 Tiina ringde idag och hörde hur det var med mig. Hon sa att jag skulle begära undersökning imorgon när jag är hos barnmorskan. Kan vara skönt att veta hur det ligger till iaf. Känner ju inte av några förvärkar förutom tusen-knivar-trycket neråt på nätterna. Det händer ju att man inte känner av när det startar och man börjar öppnas. Och har man börjat öppnas så går det fort när väl vattnet har gått. Iallafall så trodde hon på kotte på måndag den 18e. Och jag hoppas den vill komma senast då. 18 är ju ett turnummer för mig så kanske.
Sen ringde mormor och sa att nu åker hon till Eskilstuna i 2 veckor och hälsar på sin gubbe. Hon hade packat med sticknålar och garn men hon vill ju inte sticka för mycket än innan kotten kommer även om hon är 100% säker på att det är en pojk =).. så nu kliar det i fingrarna på henne! Vi skulle iaf ringa dit när det var på gång och det gör vi ju. Vore kul om vi kunde komma och hälsa på henne sen sista augusti för då är det ju Noramarken. Hasse är ju fotograf så han ville ta en massa bilder så vi har lite att välja på när det ska komma ut i tidningen.
Rickard skulle ta med Tiinas digitalkamera på vägen hem från jobbet så vi kan ta mycket kort på magen nu och sen vill vi ju ta kort på det lilla livet när den har kommit ut! Nu ska jag äta lite pannkaka och sen ska jag dammsuga lite. Regnet ÖSER ner men det ser inte ut att vara långvarit.


BF+4

Bf+4 idag och fortfarande ingen kotte... Mamma fyller år idag (GRATTIS) och både hon och mormor gissade ju att kotten skulle komma idag. Men det tvivlar jag på. Än händer det inget iallafall.

Inatt var det jobbigt, fick inte mycket sömn. Hade ont hur jag än låg och fick springa på toan hela tiden. Ett under att Rickard sov som en stock. Men det var inte värk-ont utan mer som magkatarrs-ont. Kotten vevade på därinne och gjorde inte saken bättre. Hade önskat att den ville komma ut istället...
Vaknade vid 5 och kunde inte sova. Så då gick jag upp och satte mig vid datorn ett par minuter, fyllde på Alvins vatten och gjorde mackor till Rickard sen gick jag och la mig igen. Slumrade lite men vaknade när klockan ringde. Rickard hade ingen lust att gå upp idag och jag var pigg som om jag hade fått sova hela natten. Han kom iväg till slut och jag gick och åt frukost. Kollade på tv till 10 sen satte jag mig och läste förlossningsberättelser. Ingen förlossning är ju den andra lik hur många man än läser! Åt en pirog mitt på dagen och sen lite yoghurt. Vikt in tvätt så det är gjort iallafall. Igår gick dagen fort på nått sätt men idag går tiden riktigt lååångsamt. Kanske för att man inte orkar nått och bara väntar på bebis.
 Tessan ringde idag och hörde hur det var, så det va kul =).. länge sen vi träffade henne o Jimmy. Har nu avlagt löfte om att höra av mig när kotten är kommen till henne med. Hade jag gjort ändå men nu fick jag hennes nummer på telefonen iallafall. Efter det hoppade jag in och duschade riktigt länge, för att fördriva tiden haha... men fy vad jobbigt det är med magen. Ska bli skönt att få en bebis istället för den.
En timme kvar till Rickard slutar. Ska försöka komma på vad vi ska äta idag. Fint väder är det nu fast det har regnat inatt och åskat mitt på dagen!

BF+3

Bf+3 idag, ingen kotte än...

Fick sova ordentligt inatt men imorse blev det massor med toabesök, antagligen för att jag har fått sova hehe =).. Gick upp halv åtta, kunde inte sova så jag gjorde iordning Rickards mackor så han fick sova lite längre, uppskattat! Sen åker han till jobbet och jag passar på att ta järntabletten innan frukost. Kollar lite på tv och gör ingenting. Det jag vaknade av imorse var smärta i benhinnorna (värkar hade ju varit trevligare hihi)! Har ju rört mig så mycket som möjligt för att få saker att hända, städat, tvättat, gått promenader mm. Men nu kanske det är dags att ta det lite lugnt. Så kotten har RO att komma ut. Så idag ska jag inte göra nånting. Laga mat och gå ut med en soppåse men sen är det stopp. Och det har blivit bättre med mina stackars ben faktiskt. Och sen har man ju en förlossning framför sig så nu sparar jag på krafterna.

Dagen har gått fort med tanke på att jag gick upp i tid. Så jag ska väl ringa Rickard snart och kolla om han vill ha mat när han kommer hem. Blir pannkaka idag, måste använda äggen och mjölken som går ut om ett par dagar, rötmånad är det ju oxå. Allt blir gammalt så fort då. En grej till jag har märkt är att jag törs inte ringa nån längre hahaa... folk tror att nu har bebisen kommit eller att nu är det dags. Speciellt när jag ringer Rickard på jobbet =)....

Nu ska jag ta lite yoghurt m rågfras (dom va inte lika goda som havrefras)




BF+2

Bf+2 idag.. Ingen kotte. Ont som tusan inatt och Rickard trodde kotten var på väg men så var inte fallet. Men jag tycker att förvärkarna ändrar karaktär nu mot hur dom har kännts förut. Hoppas på bebis snart. Mamma o Pappa vill träffa dig*

Igår tog vi sovmorgon och åt en mumsig frukost. Sen åkte vi ut till Fällersta och hälsade på. Rickard skulle kolla på en film innan dom lämnade tillbaka den. Det slutade iaf med att vi åkte till La Pampa och blev bjudna på mat. Jag åt grillad fläskfiléspätt med klyftpotatis och vitlöksmarinerade grönsaker, Guuud va gott det var! Fick molvärk i ryggen senare och tänkte att nu då? Men antagligen åt jag för mycket av det goda för jag kände mig som en övergödd gris hela kvällen sen =). Sen körde Rickard hem mig och fortsatte sen till sin pappa och lillebror. Han kom hem vid halv elva och då hade han med sig massor med chokladpudding! MUMS*

Vaknade innan Rickards klocka imorse, sen slumrade jag tills han åkte till jobbet. Han kommer vara på Elon nu i 2 veckor vilket passar rätt bra. Då blir det inga långkörningar ifall kotten skulle vilja titta ut. Somnade om och vaknade vid 10-tiden. Åt lite frukost och sen har jag haft tvättstugan mellan 11-15. Upp och ner för trapporna, haha jag har haft mitt egna bebis-OS!! Klämde ner en pirog och (2) chokladpudding nånstans vid-13 tiden.. Nu behöver jag inte tvätta på typ 2 veckor iaf.  Sen när Rickard kommer hem ska vi nog äta Raggmunk, bacon och rårörda lingon. Inte så tokigt!


Massor med sånna i kylskåpet =) Mmmm.....

BF+1

Från och med idag är jag gravid på övertid.. hehe men vad gör man det är ju kotten som bestämmer! Skönt att folk fattar att jag väntar lika mycket som alla andra så dom inte ringer och tjatar hela dagarna. Det blev hemmamys och kinamat igårkväll så nu är vi på väg först till Rickards pappa och sen ska vi till hans mamma och  hälsa på. Äter ananas för fulla muggar och försöker låta bli att äta för mkt nutella =)..

Alvin är bättre i tassen. Han rännde runt som bara den inatt så det är skönt att han är på bättringsvägen nu.

Inatt trodde jag ju det var dax igen. Hade färvärkar och ont i ryggen så jag fick ingen sömn förän vid tre-tiden. Antar att det kommer hålla på så på nätterna för på dagarna har jag sammandragningar men inte ont. Anders hade varit i Kopparbeg igår och fått en massa bebiskläder från Catrin. Dom fick ju en liten Noa förra året så han har ju växt ur det minsta. Måste ringa och tacka för lånet sen.

Väntan fortsätter...

BF-dagen

Idag är det lördag och BF dagen för kotten. Alla utom kotten har fattat det :P.. nu är det ju bara att vänta tills den behagar komma ut till oss! Har sett till att hålla mig sysselsatt idag så man inte ska fundera så mycket. Vaknade vid niotiden och myste framför tvn en bra stund. Sen gick vi upp och jag klippte Rickard, så nu är han så snygg så! Sen hoppade vi in i bilen och åkte ut till marieberg och åt på McD (nyttigt och bra) haha.. och efter det veckohandlade vi på coop. Sen kom världens regnväder och vi åkte hem med varorna. Blev toksugen på nutella så nu har jag ätit nutella och magen känns väl "sådär". Åt nog för mycket! Men ikväll blir det ananas. Iallafall när vi kom hem tokstädade vi en timme eller två och nu är Rickard och tränar och jag ska snart släppa ut Alvin på golvet igen (tror han får cellskräck i buren stackarn). Har nämligen gjort rent och skurat lite. Så när Rickard kommer hem får vi se om det blir en tur ut till Fällersta och hälsa på hans mamma. Får se hur sent det blir. 
SOLONG!

dan före dan...

Fredag idag och imorgon är självaste bf-dagen!

Inatt fick jag sova ordentligt iaf. Lyckades somna halv två och sov till sju. Sen kikade jag på nyhetsmorgon en stund och sen somnade jag om och vaknade halv 12!! Så mycket sömn har jag inte fått på tre dygn sammanlagt! Och då tänker jag ju att hm.. nått på g kanske? Om man får vila ut sig sådär så KANSKE!

Dagen har varit ganska lugn. Har haft tvättstugan mellan 13-17. När jag kom ner till källardörrn så går inte nyckeln i. Nån idiot har lyckats få in nått i låset så jag får vackert gå ut och runt hela huset och gå in från andra hållet och genom två källare och sen till tvättstugan. Perfekt tänkte jag då får man ju lite motion =P.. Har haft lite förvärkar till och från idag så visst händer det någonting. Konstaterat är iaf att det inte blev nån 080808-kotte. Så imorrn får vi se om den vill vara punktlig och komma på bf-dagen. Vi ska åka ut till Rickards mamma tänkte vi så man har nått att göra medans man väntar. Nu ska jag krypa ner i sängen hos Rickard och mysas och glo på tv resten av kvällen!


Imorgon blir det till att glufsa Ananas! Inte så dumt faktiskt och det ska ju hjälpa till sägs det!



barnmorskebesök

Idag är det Torsdag och 3 dagar kvar..

Har varit hos barnmorskan idag och det gick bra. Alla värden va bra och kotten hade borrat ner sig ordentligt i bäckenet och var fixerad ordentligt (jo tack det har jag kännt.). Fick en ny tid den 15e om kotten inte har kommit ut, vilket jag hoppas den gör. Nätterna är inte så roliga får inte sova så mycket, har ont i bäckenet varvat med mensvärk. Och inatt blev det rekordmånga toabesök. Och då tänker man att nu jävlar kanske vattnet går men nej....

Har haft rätt ont idag med så jag har varit på en rask promenad som jag blev tvungen att avbryta för det gjorde så ont och benen låser sig nästan. Så nu är det korta steg eller inga steg. Jag som tänkte motionera ut ungen efter lite tips från sånna som vet =)..  Önskar att man kunde göra som mormor gjorde när hon väntade mamma. På bf dagen var hon trött på att vara gravid så hon bestämde sig för att åka bergochdal-bana och på kvällen blev det förlossning. Bara min mormor som kan komma på nått liknande haha..

Undrar när Rickard kommer hem. Han ska iaf med sin lillebror och prova på en ny kampsport ikväll. Han höll på med karate förut men det var ett tag sen så nu tänkte han sätta igång igen. Hoppas det går bra! För min del blir det tvättstugan om benen bär. Nått måste jag göra så jag inte blir tokig!

Och så är det ännu en tjej som blivit av med slemproppen och fått värkar! Hoppas hon får sin lilla bebis snart! Håller tummarna!

39+3

4 dagar kvar!

Idag har det inte hänt nått alls.

 Hade ont inatt så det blev inte många timmars sömn.. Jag gick upp och försökte få alvin att ta sin medicin men han var inte så pigg på det. Så nu provar jag steg två: keso+antibiotika. Borde fungera bättre. Sen kunde jag inte sova efter det heller så jag gjorde iordning mackor till Rickard som han fick ta med sig till jobbet. Tror han får fast på kranbilen. Vore skönt med fast anställning faktiskt, stadig inkomst. Sen efter det så låg jag och retade upp mig på att jag inte kunde sova och Rickard låg och snarkade. Men vid 4a lyckades jag. Vaknade när Rickard åkte vid 7 och sen var det bara att äta frukost och lägga sig och kolla på tv. Sov mellan 9-11. Sköönt!

Dagen har varit rätt lugn. Diskat och damsugit lite.. och läst förlossningsberättelser såklart :P... Rickard kom hem vid halv 6 och sen kom Robbin och hälsade på. Nu är dom och handlar käk på Max. Man behöver maxmålet ibland :P..

Imorrn är det upp i tid och kila iväg till bm. Ska bli intressant och förhoppningsvis sista besöket!

39+2

Idag är det tisdag och 5 dagar kvar till kotten är beräknad!

Började dagen med en promenad till konsum och köpte mjölk. Tänkte att här ska laddas inför vad som komma skall haha. Så nu blir det grötfrukostar och massa annat nyttigt som ger energi. Promenaden resulterade i några små sammandragningar med så nu blir det små promenader då och då så kanske det händer nått snart! Blåser massor idag iaf och inatt var det oväder. Mys tycker jag, jag måste vara en höstmänniska!

Rickard är på jobbet och jag var nyss ute och hämtade min väska som Anders och Tiina kom med. Anders hade köpt lite kläder, bodysar och byxor till kotten =) Tackar vi för! Nu har kotten en hel garderob snart och den ligger fortfarande kvar i magen! Kommer ju inte bli mindre när den kommer ut heller. Så ikväll ska jag äntligen tvätta, kottens sängkläder och kläder så är det klart sen. Så ikväll kan vi bädda färdigt sängen! Den har stått halvbäddad innan. Tiina sa iaf att magen har sjunkit massor  nu så jag hoppas det är på gång nu! Vill ju träffa den lilla plutten nu!!


veterinärbesök

Hej och hå.. nu har jag och Alvin kommit hem från veterinären. Anders, Rosita och Musse kom och hämtade oss. Det gick bra måste jag säga, fast han gillar inte att åka i en liten kartong haha. Han fräste och morrade åt veterinären men sen tog han in honom i en litet rum så han fick lugna ner sig lite och då kunde han titta på hans fot. Det var en inflamation som kunde botas med antibiotika som tur va. Så då åkte vi och fixade det så nu ska jag köpa lite keso till honom så får vi se om vi kan få i honom nått.

Ringde och berättade för Rickard hur det hade gått och han kanske skulle få sluta tidigare. Och sen hade han fått sin lön nu äntligen!! Räddade oss denna månad! Nu ska jag äta lite mat och ta det lugnt en stund, blev inte mycket sömn inatt. Har inte kotten fixerat sig nu så vet jag inte. Herregud va den knölade. Väntar och väntar.....

Måste ringa Tiina sen och höra hur det gick hos tandläkaren. Har aldrig träffat nån med sån tandläkarskräck!! Hoppas det gick bra iaf!!

38+6

Lördag idag och nästa lördag är det självaste bf-dagen!!

Hoppas kotten vill komma ut där i krokarna. Idag har vi tagit det rätt lugnt iaf, sovmorgon och myspys. Fixat och grejat lite i lägenheten men inte överdrivet mycket. Slappdag idag och det har varit så skööönt. Det vackra vädret är borta och det har varit mulet och regnit hela dagen. Vilket är rätt skönt tycker jag. Inga svillna fötter eller fingrar, me like!

Alvin är en tapper igelkott iaf. Han kämpar på med stackars foten. Tar sig runt och äter och dricker ordentligt. Tror det ligger i att han är så fruktansvärt nyfiken. Han kan verkligen inte sitta still haha, fast han haltar och nu har han blivit mer tam än han var förut. Love you Alvin!


Ingen bild på Alvin tyvärr på den här datorn men här är två andra Afrikanska pygmé igelkottar. CHOKLAD Samma färg som Alvin!

9 dagar kvar

Jaha och idag var det den 1a Augusti. Då blir det ju en Augustibebis iaf. Men det händer inte mycket kan jag berätta. Helt lugnt förutom mensvärk inatt. Men det är som bortblåst nu. Lugnet före stormen hoppas jag =).. Men kotten verkar trivas därinne men förhoppningsvis börjar den tycka det är lite trångt snart för det tycker jag. Tror det hinns med ett besök hos bm på torsdag iaf.

Något som inte är så kul däremot är att Alvin, våran igelkott har ont i tassen =/.. usch jag blir så sjukt orolig. Vänster baktass är svullen och lite blå så jag ringde veterinären idag och har fått tid på måndag. Det var fullt upp och eftersom han åt mat och kunde röra sig så kunde det vänta till på måndag tyckte dom. Vilket innebär att jag kommer få en orolig helg. Hoppas det inte springer iväg med kostnaderna bara, veterinärbesök är ju dyra. Lite fel månad för sånt... Men det ordnar sig hoppas jag.

Rickard är på jobbet än, så vi får se när han slutar. Han hade varit i Kopparberg idag iaf med lastbilen och där sprang han på  Natta och Noel =).. Längtar till kotten kommer ut så vi får åka dit så tremänningarna får bekanta sig! 

Nu ska jag ta mig an lite soppåsar och bege mig ut på en lagom promenad till soprummet! Hejhej!

RSS 2.0