gaaaahh!!!!

Hjälp! Nu börjar man ju fatta att snart kommer kotten ju!! Pratade nyss med en tjej med samma bf som jag och hennes vatten gick nyss!!! Ohmylooord! Jag vill oxå ha bebis nu! Trodde nästan det var på g inatt men så blev det icke. Den var helt omöjlig och jobbig och ont som fan hade jag. Men men... Ronny har förbjudit kotten att komma innan och efter den 8e Augusti. Det får bli en 080808 haha..

Iaf så är Rickard på  jobbet. Han åkte nio så jag hoppas han får sluta vid 5 som vanligt för ikväll ska vi till Erika och Fredrik och grilla. Hejdå-grill-kväll för Tomas och Terese som ska flytta till Borlänge den 1a augusti. Hoppas dom flyttar tillbaka annars är det bara att åka till Borlänge o hälsa på sen =) Ska slänga fläskfilen i lite marinad nu så den blir god ikväll! Hej sålänge!


handlat massor!

Igår kväll åkte Rickard på en körning till Sundsvall, ville ha med mig men nej tack. Robbin fick följa med. Åker inte mer än nödvändigt långt nu när kotten är på gång. Iaf så ringde Tiina och fick med mig ut och handla lite. Rusta, IKEA och babyproffsen. Hämtade ut Babykitet och blöjhinken man får där. Sen blev det liiiiite mer....
  • Täcken + sängkläder + Spjälskydd (mumin) till kottens säng
  • Skötbord att ställa på badkaret
  • Blöjor, salva, våtservetter, nappflaska, flaskborste, duschkräm.
Sen är det säkert nått jag glömt men nu har vi iaf det som behövs. Så nu får kotten komma när den känner för det! Rickard kom lagom hem tills vi hade handlat klart så då åkte vi hem med alla prylar. Så nu ska jag bädda kottens säng!!

Och värmen håller i sig..... vet att jag gnäller men känner att det fan är berättigat! Älskar värmen och det är verkligen drömväder i juli månad men prova att vara höggravid samtidigt. Inte lika häftigt. Njuter av nätterna och regnskurarna =P

33 grader varmt

Nu var det länge sen jag skrev igen.. jag får bättra mig lite =) Sammanfattar veckan som var:

I Onsdags var jag hos bm igen. Kotten verkar må bra därinne och den ligger fortfarande som den ska med huvudet neråt. Jag däremot hade dåligt blodsocker (kunde bero på att jag var hungrig). Men jag äter oftare än förut så det är bara att fortsätta med det. Sen var blodvärdet sämre också, det låg på 104. Äter fortfarande 2 kapslar Neferix om dagen så det kunde bero på att jag inte har tagit folsyra (som har varit slut) på några dagar. Har köpt nya nu så vi  får se vad det visar nästa gång. Nu har min bm semester i 3 veckor iaf så om jag träffar henne igen så har jag gått över tiden =).. Nästa gång den 7e (2 dagar före beräknat datum) så ska jag träffa en annan barnmorska. Men hon verkar trevlig så det går nog bra det med.

Sen efter besöket knallade jag upp till resecentrum och mötte Jennifer och Bubblan som har hållt mig sällskap till i fredags när dom åkte hem. Skönt med sällskap när Rickard är på jobbet =). Iaf så var det sjukt varmt hela veckan så vi gick upp vid nio-tio tiden och sen var det bara att ta filten och några liter vatten och vandra ut och sätta sig i skuggan. Går inte att vara i lägenheten på dagarna när det är varmt ute. Spelade kort och softade tills Rickard kom hem, då gick vi hem och åt lite.

I fredags åkte Jenkan och Bubblan med oss hem till byn. Rickard hade fått tag på en tvättmaskin till mamma och pappa så vi åkte upp med den. Åt lite burgare och sen åkte vi hem igen på kvällen. Och nu håller vi oss nog på hemmaplan.

I lördags
åkte vi med Fredrik och Erika och deras hundar till sjön. Värmen höll på ta livet av oss så när dom ringde så var vi på på en gång =). Åkte till ett ställe utanför Närkeskil där man kan ta med hundarna. Jättefint ställe verkligen. Så vi badade och tog det lugnt hela dagen. Pastasallad och fika och en hel del vatten. Åkte hem vid fem och sen grillade vi på kvällen hos dom. Mysigt värre. Kom inte hem förän halv två som vanligt!

I Söndags ringde lilla Rosita och sa att vi skulle följa med och bada igen, och så blev det. Marielund vid hjälmaren denna gång med tvillingarna, Rosita, Anders och Ronny. Stannade tills det började åska så då åkte vi hem och åt pizza. Skön dag! Sen på kvällen när det slutat regna tog jag och Rickard moppen hem (ja jag åker moppe 2 veckor innan kotten är beräknad).. =).. La oss tidigt iaf, man blir trött av den här värmen.

Och idag så är det värmerekord. Trodde åskan skulle göra vädret lite mindre kvavt och hett men nej. 33 grader i skuggan och steksol. En höggravid kvinnas dröm verkligen! Ligger i sovrummet och dricker isvatten och Rickard åkte till jobbet för en stund sen. Ska ta tag i disken sen när det inte är så hiskeligt varmt!!

Hej sålänge!!

37+0

Måste börja med att skriva att OJ vad det regnar idag!! Det riktigt öser ner och har gjort hur länge som hellst nu. Men jag klagar inte för det blir så fresh luft när det regnar. Det har ju varit så varmt och kvavt nu i flera dagar så fötter och händer svullnar.

Kotten är iallafall 37 fulla veckor idag och har 21 dagar kvar i magen om det blir som beräknat =)

Jag däremot börjar bli trött på att konka omkring på mina 8 extra kilo och potatismagen. Har inte varit så jobbigt förut men nu med foglossningen så kan man ju nästan inte gå! Och på nätterna gör det bara ont med förverkar och livlig bebis. Hoppas på att den tröttnar på livet i magen senast om 21 dagar, har ingen lust att gå över tiden.

Igår städade vi massor jag och Rickard. Och idag har vi tagit  det lugnt. Ska plocka med det sista när vi känner för det sen. Hämta grejer i Fällersta och handla lite ska vi försöka hinna med också.

Bajbaj!

Fredag

Oj vad dagarna springer iväg. Man tycker att man har all tid i världen och så går tre-fyra dagar förbi helt plötsligt. Igår var jag och hälsade på kusinerna, tjejerna hade letat på kläder som dom hade haft när dom var små =) Men oj vad mycket rosa! Tordes bara ta sånt som va neutralt. Vi har inte så mkt plats för kläder i våran lilla lägenhet! Men blir det en liten tjej så vet jag iaf vart jag ska vända mig. Där var jag ett bra tag, är inte så ofta man träffas även om dom bor i stan.
 Iallafall så kom Rickard och hämtade mig sen vid halv 6. Då hade han hunnit sluta och hämtat ekorren som han fick av Anders när han fyllde. Jättefin blev den! Härmed är han döpt till Sture och sitter och har översikt över vardagsrummet haha! Hade världens ondaste förvärkar igår när vi kom hem, trodde nästan något var på gång! Men det gav sig efter lite korv och mackaroner och en halvtimme på soffan. Nästan så man blir lite stressad, har fortfarade lite grejer att fixa med. Så idag blir det städa och svätta. Sen när gubben kommer hem så får han ge mej ett hantag och röja upp i sovrummet och hämta byrån till kottens kläder. Vill ha det fint när man kommer hem med kotten.


25 dagar kvar

25 dagar kvar till kotten beräknas komma. Det märks att graviditeten har ändrats lite. Förvärkarna har infunnit sig och även foglossning. Kvällar och nätter är värst tror jag. Allt blir bara jobbigt om det så bara är toan man ska till. Men man får tänka att nu är det kotten som säger att snart kommer jag uuuuut!!! =).... Det ska bli så underbart!! När man vet hur kvällarna blir får man se till att pyssla på dagarna med sånt som ska göras. Sitter nu med födelseplanen, bb-väskan och sånt som kan va bra att ha hemma när man kommer hem med kotten. Tur för lilla mig att föräldraliv.se finns =) får massa bra tips från mammor och gravida. Sen har vi ju min sysselsättning när det blir långtråkigt på dagarna, alla förlossningsberättelser!!! Nu ska jag pussa på Rickard!! HUJ!

14 juli

Jaha då har man varit iväg till specmödravården. Rickard släppte av mig imorse innan han åkte till jobbet. Det gick fort för kotten hade vänt sig rätt så dom slapp vändningsförsök. Till min lättnad =P har hört att det är rätt obehagligt. Så nu är det huvudet neråt och det känns faktiskt är helt öm i bäckenet. Sen tog jag en promenad hem för en gångs skull. Pratade med Natta hela vägen så det kändes som det gick fort men det tog 40 min =p... Sitter nu och skriver lista på sånt vi inte har köpt än, bla blöjor och ersättning. Måste fixas snart! Och  nu ska jag diska lite och sen bara ta det lugnt resten av dagen!!  Bye!!

=D

Måste bara skriva att igår kväll så badade vi Alvin för första gången i handfatet. Och för att sammanfatta så gillade han det inte... haha han försökte ta sig ur hela tiden och en gång lyckades han nästan ta sig upp vid tandborststället. Iallafall så var det en bra ide med barnolja i vattnet för då vart det för halt att klättra ur. ALvins första bad i handfatet finns dokumenterat på film iallafall som jag har tänkt lägga ut nån gång på bloggen =)... Sen gick jag och la mig och då kom förverkarna som ett brev på posten. AJ!

Förvärkarna har hållt på hela dagen och inte förän nu börjar dom avta. Skulle åkt till kopparberg idag och gått på Noels dop men imorse orkade jag inte ur sängen. Stack som knivar i ryggen när jag skulle resa mig. Ska åka iväg till Rickards pappa och träffa hans farmor och farfar, dom kom dit ist. Sen blir det fällersta och greja med bubblan och hälsa på lite. Och senare i veckan skulle Jennifer och hunden Bubblan komma och göra mig lite sällskap kanske. =)

Ska mata Alvin sen åker vi så får vi se o jag klarar mig från värkar.. BYE!!

3 år <3

Idag den 10 Juli har jag och mitt hjärta varit VI i 3 år!
Kan inte fatta att det har gått så fort! Och för tre år sedan visste vi inte heller att vi skulle fira treårsdagen när jag var höggravid med kotten!  31 dagar kvar idag tills kotten borde kika fram. Det som är skönt är att det känns som att det är bättre tider på gång. Saker ordnar upp sig. Idag är Rickard på jobbet iallafall, så vi får se om vi kan åka och plocka majs eller om vi får vänta till helgen med det. Det har blivit våran lilla grej iallafall. Var egentligen på förlovningsdagen i september vi plockade majs men i september blir det svårt att göra något bara han och jag ;)... För då är vi 3!!


Älskar dig Rickard!

35 + 3

Jaha kom nyss hem från bm. Skulle vara där elva men fick komma in lite senare. Nån som strulade innan men mig gjorde det ingenting, satt och läste mammatidningar och var helt inne i dom.

Kottens Lägesrapport
  • Blodvärde 110
  • Blodsocker bra
  • Inget protein i urinen
  • Mått på magen 34 ( växt massor på 2 veckor)
Barnmorskan skulle känna hur bebisen låg, för den ska fixera sig snart. Iallafall så kände hon och tryckte och klämde på min stackars mage men hon fick kalla in en till barnmorska. Hon vart inte heller klok på "busbebisen" som dom kallade kotten. Så nu ska jag till Specmödravården på USÖ på måndag så får väl dom också klämma lite, ev ultraljud. Så får vi se hur kotten ligger, kanske får vända på den om det är rumpan neråt.
Iallafall så kom Rickard hem på lunchen, han har precis åkt så nu ska jag göra lite mat till mej och kotten också. Sen vila lite och sen tvättstugan. Solen skiner iaf och det är varmt och skönt!
PUUUSSS

fint


8 juli

GODDAGENS!
Idag har jag inte gjort nått alls nästan. Kotten gav mig sjuklig halsbränna inatt så jag va tvungen att sova en stund mitt på dagen. Kommer man nog få göra sen när kotten kommer ut med, sova när den sover. Det har varit en lugn och skön dag iaf. Rickard verkar trivas väldigt bra på nya jobbet. Skönt att se att han inte bara är trött och sliten när han kommer hem. Han kom hem vid halv 6 idag och nu verkar vädret bli bättre med. =) . Imorgon ska jag till Bm och kolla läget med kotten och kolla mitt "elaka" blod igen. Sen är det inte många besök kvar, är i V36 nu så tiden har bara sprungit iväg. Och i veckan ska jag och Rickard hämta byrån och garderoben så vi får plats att vara 3 i familjen snart! Nu ska jag glo lite på tv och bara vila, guuud va skönt =P... huuj!!


7 juli

Godagens.. regn från morgon till kväll har det varit idag så jag har passat på att städa lite och försöka få lite ordning. Har hunnit med massor =). Rickard har jobbat och kom väl hem vid fem tror jag. Då gjorde vi lite toast och provade Buzz Quiz till ps3 som vi fick igår. Riktigt kul faktiskt och vi har nu vunnit lika många gånger så det är bäst att stoppa där för karlar är ju så dåliga förlorare haha =P...

Helgen har varit bra men den gick riktigt fort. I fredags va vi hemma och tog det lugnt och i lördags åkte vi till Fredrik och Erika och grillade lite, Tomas och Theres ska snart flytta till Borlänge så vi får passa på att umgås nu innan dom ger sig av! Dom var hundvakt åt en liten Dvärgpinsher vid namn Bierhoff von Knölen haha. Ett litet energipaket på 4 ben som dessutom var understimulerad. Så det var full rulle hela kvällen med 4 hundar i 3 rum och kök. Men det var kul =) vill nog ha en hund sen  så småning om... Blev sent som vanligt men även kul som vanligt! Söndagen bara försvann, åkte till Rickards pappa på kvällen och åt potatisbullar, bacon och blodpudding, mums*

Kotten: livlig men lite lugnare än vanligt, trycker undan alla mina stackars organ så jag har ont mer lr mindre hela tiden.. stackars mej! Ska bli skönt att träffa barnmorskan på ons. Halsbrännan håller på att ta livet av mig...

Nu ska jag äta lite maaaat... huj!

inget passar!!!!

Jag HATAR att inget passar, har inga kläder som jag kan ha längre! Har ett par jeans och två linnen. Thats it! Och hur ofta är inte dom i tvätten? Jag tvättar varannan dag så jag har något att ha på mig. Jag blir tokig snart. Bebisen är sååå välkommen att komma ut när den vill känns det som. Iallafall så ska vi till Erika och Fredrik ikväll och grilla. Därav mitt lilla utbrott om kläder, skittråkigt att ha samma kläder hela tiden. Hade köpt ett jättefint mammalinne och då går plastbitarna som gör att man kan reglera axelbanden sönder. Typiskt, nej det är fan meningen börjar jag tro. Så då kan jag inte ha det heller för då ramlar tuttarna ut =/.... blääääääää.
Men nu har jag skrivit av mig lite så får vi hoppas att kvällen blir bra ändå.
BYE!!

4 juli

Vaaaarmt och idag är ju inget undantag direkt. Gick upp halv nio när Rickard åkte till jobbet. Sen har jag hållt mig inne medans det fortfarande har varit någolunda svalt. Kotten har varit snäll inatt så jag fick sova hela natten, helt underbart! Var hemma till två sen åkte jag till kontoret och lämnade timmarna, hade nästan glömt det så det var i sista minuten. Sen gick jag av på stan och träffade Erika. Hon skulle kolla på present till Fredrik, han fyller den 16e. Hon hade tänkt sig ett par shorts, lr sånna där som är lite längre som går över knäna. Så vi började på Brothers och hitta på en gång. =) sen gick vi och softade i skuggan en stund så fick jag lift hem sen. Hon skulle ringa efter sju för då slutar Fredrik så åker vi nog och badar sen. Nånstans där man får ta med hundarna. Nu ska jag vila lite efter fläskpannkakan :P...
Tack för mig!

34+4

Jaha och idag var det minst lika varmt som igår. Står knappt ut i lägenheten. Iallafall så kommer Jennifer till stan idag så vi tänkte ta en sväng på stan. Vi får väl sätta oss nånstans i skuggan och ta en glass när det blir för varmt. Vet inte vart det är värst, ute eller inne =/... Men men när Rickard kommer hem från jobbet så ska vi iaf åka o bada är det tänkt, ( i vilken bikini???) kom jag på nu. Kan ju inte ha nån. Får titta på en idag på stan. Igelkotten Alvin trivs i värmen iallafall afrikan som han är haha =) Måste se till så han har massor med vatten innan jag åker upp på stan. Jenka skulle komma vid två med tåget. Då hinner jag hoppa in i duschen. Kan inte skriva hur varmt termometern visar idag för våran sitter på balkongen, i solen. Tror inte det är 44 grader varmt. Nej nu ska jag in i duschen och sen upp på stan!
Huj!



stackars mina fötter

Nu är det varmt vill jag lova, ligger i våran varma lägenhet och håller på dör. Har haft nada problem med mina fötter men nu har dom svullnat lite i värmen. Sticker när jag går, så jag har precis stoppat ner dom i kallbad! Himmelriket på jorden! Inatt var ingen kul natt, (jag ska inte klaga för jag har fått sova hittills), men inatt vet jag inte vad den höll på med.. kunde inte andas för den tryckte upp revbenen hela tiden *smärta! Jag pratade med en tjej igår och hon är beräknad 6 dagar innan oss och hon hade samma problem och nu hade hon varit hos barnmorskan och fått det konstaterat att den fixerat sig. Hoppas kan man ju alltid att det är så med kotten med. Hoppas sommarvärmen kommer nu iaf, är trött på regnet så det kan vara värt  värmen.

Idag är Rickard på jobbet iaf och jag ska snart pallra mig upp på stan och träffa kusinerna. Va ett tag sen och Eveline fyllde 6 i början av Juni så då kan man passa på att gratta henne oxå. Sen får vi se vad som händer. Är sjukt sugen på att åka o bada nånstans. Får höra med Rickard när han kommer hem, men det är ju lite tråkigt att det inte finns så många ställen att bada på här. Då är det bättre i norr!!  Nu ska jag göra mig i ordning och lalla ut i värmen! Hej!

40 days and 40 nights

Äntligen fint väder =)!!
Solen skiner och fåglarna kvittrar och jag är inne och städar haha..
Det här får det bli ändring på. Ska ta en promenad till konsum och handla
lite tror jag. Sen vet jag inte. Rickard jobbar hela dagen idag, så vi hittar
nog på något när han kommer hem.

Helt nyss så somnade jag till på soffan (gick upp 7 imorse när rickard åkte)
Iaf så hade jag den sjukaste förlossningsdrömmen på länge!
Det började med att bebisen sparkade och levde runt som den
brukar och jag låg och sov. Sen vaknade jag av att det kändes konstigt och gjorde ont.
Då hade kotten halvt kommit ut genom magen =O.. chockad som en gnu får jag
tag på rickard som va på jobbet och han kommer och vi får åka in till usö.
Iallafall så tar dom ut bebisen som blev en liten kille och han får åka iväg
på kontroll. Det första konstiga är att det finns inget sår, min mage är hel och
det andra konstiga är att det sparkar för fullt i magen och barnmorskan säger att
det är tvillingar! VAA????? Det skulle ju bara vara en? Iaf så är det två och jag känner
att den rör sig därinne. Bm säger att jag ska föda den som vanligt men jag blir helt
arg och säger att det går väl inte för den andra kom ju ut ur magen! Man kan väl inte krysta
me hål i magen fattar dom väl. Men nu fanns det inget hål så jag ligger där och väntar på
värkarna, lr sitter i en stol för sängarna är upptagna. Till sist får jag en säng iaf och bebisen
börjar vilja komma ut och då vaknar jag.......
Hade fortfarande ont i magen när jag vaknade men konstaterar att bebisen har lagt sig så
den trycker på revbenen.. haha.

Herregud vill verkligen ha bebisen nu! 40 dagar kvar till beräknad förlossning!
Inte illa! Men nu ska jag städa färdigt så jag kan gå ut sen hej!!


Har inte riktigt insett att magen är så där stor! Jag ser den ju mest uppifrån.
Iaf så tog Jennifer bilden när vi var och fikade hos farmor i helgen =)

RSS 2.0