1 advent

Adventstid kom till mitt ensamma hus, jag tänder i staken ett sparat ljus.
Något skall ske bortom frostig advent, vi väntar en gåva som herren sänt...... =)


Hejsa. Första advent idag =D, mysigt för nu börjar väntan på julafton! Ja jag är som ett litet barn när vi kommer till jul. Julmusik och pynt ska det vara men inte riktigt än, nästa helg ska jag sätta upp stakar och stjärnor. Idag har vi varit ute i Marieberg en stund och kikat lite på klappar. Men gud vilken julhysteri det är, folk är ju som galna. Ska åka dit en dag i veckan, typ när dom öppnar för då är det nog inte riktigt lika mycket folk. Hörde att en tjej i USA blev ihjältrampad av folk som skulle först in en en affär som hade specialerbjudande på tv-apparater. Helt sjukt!

Idag blev det en julklapp till Luna inhandlad iallafall. Kläder kan jag avslöja att det blev ;)...I helgen har vi varit ute i Fällersta. Blev bjudna på älggryta och en massa annat gott! I början av veckan blir det julhandla, på onsdag ska mormor kanske komma in till stan och kolla lite. Sen närmre helgen blir det nog Ställdalen. Nu var det länge sen så nu vill jag dit! Mamma och pappa har ju skaffat en liten hundvalp med som jag vill träffa! Inget namn bestämt men enligt stamtavlan heter den Queenie, men kallas för Dumbo! En tik är det iallafall!

Lilla sötnosen! Schäffer/siberian husky-blandning

utmanad! 5 saker

5 saker i min frys:
Bröd, Lövbiff, Bacon, Fiskpinnar, Bröstmjölk hehe

5 saker i min garderob:

Skor, Handdukar, Kläder, Jackor, Julpyntet

5 saker i min bil:

Lunas bilstol, Pant, Tuggummi, Papper, Skräp

5 saker i min handväska:

Alvedon, Penna, Mobil, Nycklar, Mascara

5 personer jag utmanar att göra denna lista:

Jennifer
Natta
Sofia
Sandra

Fast det blev bara 4 för min del =P måste snoka reda på fler bloggar!

babycafé

Hejsan! Idag blev det sovmorgon och sen direkt till Babycafét. Träffade Nina och Eya en liten stund. Var en fotograf där idag och tog bilder om man ville. Vi hade skrivit upp oss på listan men vi vill nog ha en bild sen när hon kan sitta eller ligga på mage. Lite svårt än tycker Luna =)... Så det blir ingen bild nu, men det ska bli spännande att se Eyas bild sen! Fikade lite och sen var dom tvugna att göra lite ärenden så vi ska hälsa på snart tänkte vi! Jag och Luna var kvar och fick med ramen och avtrycken hem. Luna vaknade och jag hade ingen ro att pyssla med den. Tänkte ta med grejerna till Fällersta imorgon och göra färdigt den där. Rebecka har ju pysselgrejer till förbannelse så man kan nog knåpa ihop något fint! Rickard körde oss både dit och hem och sen har vi bara tagit det lugnt idag. Rickard är ute med Robbin nu och tar lite bilder med nya kameran.

Kul att fånga ansiktsuttryck hehe =)

borta några dagar

Hejhej
I'm back!
Vi kan ju ta det från början...
Måndag:
Måndagen hände inte så mycket till en början men sen på eftermiddagen kom syrran på besök. Kul och hon behövde lite avbrott från skolan. Hon berättar att mamma o pappa har skaffat en hundvalp! Måste till kopparberg!! Vi myste med Luna och åt lite mat sen kom Anders och hämtade mig. Tiina var tvungen att hjälpa honom på jobbet, för det hade kört ihop sig och självklart låg Rosita i 40graders feber. Stackarn så jag och Luna har passat henne ute i Fällersta några dagar nu.
Tisdag:
Luna 100 dagar gammal idag! Fortfarande i Fällersta. Tar det mest lugnt och märker att Luna med har feber, 38.1. Så nu sitter jag med två sjuka tjejer. Tappra små liv, och leker ändå =) och där emellan sover dom. Rosita har föresten kommit på att hon ska ge Tomten alla hennes nappar nu... får väl se hur det blir med den saken ;)
Onsdag:
Tjejerna börjar friskna till. Luna är urmysig och nöjd hela dagen, dock skiter hon ner sig totalt 2 ggr. Mysdag blir det och vi stannar inomhus för det är skitväder verkligen.
Idag. torsdag:
Barnakt.. Rickard är hemma med oss för han har gjort illa ryggen på jobbet. Tar en massa bilder med nya kameran =) På kvällen kör Tiina hem mig. Imorgon är det babycafe igen! Ska fortsätta med ramen tänkte jag. Sen på kvällen blir de Fällersta igen. Rickard ska prova vin med sin mamma =P gulligt hihi.

Lite bilder från nya kameran kan jag med bjuda på! Inga mer suddiga mobilbilder.

1: Luna gillar nya kameran =)
2: Hänger bra hos farfar!
3: Sjuklingarna!

Måndag

Hejhej!
Idag vaknade Luna vid åtta för omväxlingens skull. Hon har varit glad och nöjdhela dagen och legat i babygymmet och setat i sittern och kikat när jag har diskat. Det går allid hem och så får jag disken gjord haha :D.. Rickard var hemma på lunchen och då åt vi toast. Och nu har Luna precis vaknat och snart kommer syrran och hälsar på. Kul med lite besök! Imorgon åker jag troligtvis till Ställdalen och stannar ett par dagar. Tänkte passa på att hälsa på lite folk som man inte sett på länge! Åker nog på eftermiddan, så då kanske vi åker och grattar Nina som fyller år. Vi får se vad som händer! Det är riktigt kallt, 4 grader här på norr. Snöat har det gjort hela dagen. Men det är mys för till helgen är det ju första advent!

Min lilla lyckliga älskling. Nyss sovit i bilstolen!

kallt

Hejhej..
Idag har det varit en ganska lugn dag. Har varit hemma och tvättat efter en lång sovmorgon. Luna har varit jätteduktig på att snurra runt i babygymmet så snart tar hon sig ur! På eftermiddagen åkte vi ut till Marieberg. Jag köpte en tröja och ett par mjukisbyxor, och Rickard köpte underställ. Efter det åkte vi ut till Fällersta och blev bjudna på mat. Jättegott var det!  Avslutningsvis så är det riktigt kallt ute. 7 minusgrader visade det ute i fällersta. Vet inte vad jag ska skriva mer så jag lägger ut ett par bilder.



1. Luna provade sin hoppgunga för första gången idag. Jättekul tyckte hon och ville nästan inte ur! Den kommer komma till användning!
2. Luna i det populära babygymmet. Spenderar en hel del tid där =)
3. Nyvaken och myser med pappa när vi var ute i Fällersta.

* snööööööööö *

Jaha och så var det redan kväll. Den här dagen har bara försvunnit! Började med att Luna som vanligt vaknde vi 6 och ville upp en stund men hon somnade igen halv 7 och sen sov vi till 10. Skönt att Rickard är ledig med! Åt min grötfrukost sen upptäckte jag att oj vad SNÖ det har kommit! Flera cm som låg kvar! Mysit! Idag har vi städat och vid två åkte vi till station och mötte Natta o Daniel. Fick en rosa åkpåse och en rosa jacka av dom till Luna. TACK så mycket =)... Sen åkte vi hem och åt pizza och väntade på besök från mina föräldrar. Dom var i stan och julhandlade. Fikade lite när dom kom, kul tyckte Luna och jag! Rickard han bara säga hej, sen skulle han med Anders på öl och wisky-festivalen på konventum. Han kommer hem senare ikväll. Nu har mamma o pappa och Mikaela precis åkt hem. Dom har ju en bit att åka.

1. Luna sitter i sin nya klänning och väntar på mormor och morfar o moster!
2. Luna var nöjd en stund med att sitta still hos Mikaela.
3. Sen fick mormor gå runt med henne.

En mysig dag kan man väl sammanfatta denna lördag som!

babycafé

Hej och hå...
Idag vaknade Luna vid åtta. Lagom tid tyckte jag för då hinner man göra sig i ordning och Luna hinner bli trött så hon somnar i vagnen på väg till babycafét! Strax efter tio var vi där och Luna låg på mattan och lekte en bra stund med dom andra bebisarna. Sen flyttade vi till sofforna och Luna fick mat och satt sen i sittern så jag fick fila lite på hennes fot och hand-avtryck. Tänkte att man skulle göra klart tavlan där men vi han inte det idag, så vi får fortsätta nästa gång. Nina och Eya var tyvärr inte där idag, kände sig lite hängig och då är det skönast att vara hemma. Förra gången var det jag och Luna som var hemma och var barnvakt. På vägen hem handlade vi lite på konsum och nu har vi precis kommit hem. Får se om mamma o pappa kommer förbi en sväng senare annars skulle dom komma imorrn. Rickard kommer iaf snart hem, så får vi se vad vi hittar på. Skönt med helg!

Luna flörtar med Jennifer. Bilden är från tidigare i vecka när Jennifer var på besök!

kvällsbild

God kväll, idag jobbar Rickard
extra på ett ställe så jag och Luna
är solo till åtta ikväll. Saknar min bejb...






Soligt

Hejsan
Igår kom jennifer och hälsade på mig och Luna. Kul med lite besök! Vi var hemma en stund och sen på eftermiddagen åkte vi upp på stan en sväng. Jennifer skulle handla en present och sen kikade vi efter julklappar. Jag hittade massor till Luna =)... Vi åt på Elvis och sen gick Jenka till tåget och jag och Luna åkte hem. Rickard var hemma så vi tittade på film resten av kvällen. Luna somnade vid nio i bilstolen. Skönt med lite tid oss själva så vi kollade på en till film!

Luna inne på Elvis =) Det snöade igår så då åkte vintermössan på!

Idag vaknade Luna 4.16 och var pigg. Gick upp med henne och la henne i babygymmet och oj va kul hon hade =D Man piggnade till rätt så snabbt! Jag la mig på soffan och vilade och vid halv 6 vart hon trött så då gick vi och la oss igen. Gick upp vid tio och har nyss ätit frukost. Kl 13 idag ska vi vara vid Konsum. Ska gå på promenad med några från föräldragruppen. Kanske man hinner prata lite för det han vi ju inte på träffen i måndags. Sen innan vi gå hem ska vi in på ICA och hämta paket till Luna, antagligen från Go´boken.

Ha en fortsatt solig dag gott folk!

Luna 3 månader

Min lilla tjej bara växer och växer =) hon är snart inte en liten bebis utan en stor bebis! Igår gick vi till BVC igen. Var en månad sen sist! Luna var 62 lång och vägde 5960 g. Hon har alltså växt 10cm och gått upp 2420 g sen hon föddes! Sen var det ju dags föe 3 månadersvaccinationen. Ett stick i vardera ben. Den första gick bra, hon gnällde lite men den andra svider ju så då blev hon ledsen. Men det gick fort över och sen somnade hon i vagnen på vägen hem. Vi var hemma och tog det lite lugnt och sen gick vi tillbaka till BVC. Hade åter träff med alla som var med på föräldragruppen. Kul att se alla bebisar! Alla hade fått tjejer, utom en som hade fått en liten Sebastian. Vi satt och fick berätta lite om hur det hade gått. Jag och en till han berätta sen började Luna gallskrika, så jag gick ut med henne i korredoren. Men hon gav sig inte så då kom jag att tänka på sprutorna. Vanligaste biverkningen var ju feber men sen kunde dom få ont i kroppen av det. Så jag gav henne en alvedon och efter 20 min somnade hon. Lagom till träffen var slut så klart. Stackars Luna.. Tjejen som satt brevid sa att hennes Emma hade fått samma sak, stackarn.  På kvällen fick hon en ny dos och sen vid nio somnade både hon och jag.

Så imorse vaknade hon 6.10 och var pigg som en mört. Bara att gå upp. Gjorde mackor till Rickard och sen gick han till jobbet och jag och Luna sov en stund fram till 10.00. Rickard var hemma på lunchen och jag ska passa på att äta något med nu när Luna somnade till i sittern. Idag har vi inga planer. Blir nog hemma-städa-dag tror jag.


Dagens bild blev en bild från sist vi var i Kopparberg. Jennifer kom och mötte oss vid tåget och Luna ville inte ligga i vagnen. Så hon fick bära henne hela vägen hem haha :D.. fast det gjorde hon så gärna. Hade glömt tossor så vi fick ta toffsar att stänga ute kylan med! Man får vara lite påhittig!

Helgen

Hejhej! Skrivtorka har det varit på den här bloggen i helgen. Har haft fullt upp med annat. I torsdags kväll kom Anders och hämtade mig, för dom behövde ha barnvakt på fredagen. Så jag och Luna och Rosita spenderade hela fredagen tillsammans, mysigt =)! Vi gick upp vid sju och sen vid tolv gick vi och hälsade på grannen som ska ha en liten bebis (nr 4) i maj nästa år! Kul med lite lekkamrater till Luna på gatan! Var där till efter två sen gick vi hem och inväntade resten av familjen. Rickard kom på kvällen så Robbin gjorde färdigt hans tatuering. Han har skrivit Luna på bröstet! Så fint så! Sen kom Ronnys kompis Stefan och luna fick så fina presenter av honom =) tack tack!

Rosita och Luna roade sig på golvet en bra stund!

Sen i lördags tog vi sovmorgon och var hemma och tog det lugnt hela dagen. Sen på kvällen åkte vi och hälsade på Erika och Fredrik som har flyttat till ny lägenhet! Nyrenoverad och supermysig var den! Som vanligt vart vi ju kvar länge, tror vi var hemma vid ett på natten! Men Luna misstyckte inte utan var nöjd hela kvällen.

Erika och Luna. Bilden är tagen en eftermiddag när jag och Luna vart ditbjudna. Var när dom bodde i andra lägenheten.

Idag har det varit lugnt. Har kollat på film, Never Back Down och ätit kinamat. MUMS!! Filmen var jättebra faktiskt, brukar inte gilla filmer där dom slår varandra blodiga men den var värd att se. Imorgon är det dags för Luna att vaccineras, lite läskigt men det går nog bra. Sen kl 15 så har vi återträff på föräldragruppen, ska bli kul och se om någon mer fick barn den 17 augusti! Får se om Rickard hinner jobba färdigt tills dess annars går jag och hönan själva.

Vet inte om det blir i veckan eller till helgen som jag och Luna åker till Kopparberg en sväng. Vi får se när det blir! Nu ska jag och Luna lägga oss i sängen och kolla på tv och mysa lite! Sen är det godnatt!


snart helg!

Igår kväll somnade Luna vid halv åtta så jag och Rickard kollade på film! Länge sen vi gjorde det. Vi kollade på Indiana Jones filmen. Ganska bra tyckte vi. Sen kollade vi på WALL.E , den teknade filmen om den lilla roboten och det var en fin film. Jag blir jämt så rörd av filmer med ett fint budskap. 
  
Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull
&
WALL.E

Idag ska vi bara vara hemma. Märks att Luna tycker om att vara hemma och greja och bara ta det lugnt. Ikväll kanske vi åker iväg till Erika och Fredrik och kikar på nya lägenheten =).. ska bli  kul! Och imorgon är det fredag och då blir det nog babycaffé! Sen är det skönt att det snart är helg.  Vi får se vad vi hittar på då. Kanske åker norröver!

12 november

Hejsan..
Idag vaknade jag och Luna samtidigt 9.15. Lagom sovmorgon!

Igår var vi ute i Fällersta en stund. Hämtade äntligen databordet och passade på att hälsa på lite! Fick höra lite mer av Ronnys Afrikaresa. Det är ju så man får reslust! Nu är ju det omöjligt några år framöver, kan ju inte åka ifrån lilla älsklingen! Men det skulle vara kul att resa hela familjen när hon blir lite större.

Idag ska vi vara hemma och ta det lite lugnt. Skönt att man börjar få lite ordning. Luna låg i babygymmet en halvtimme imorse så man fick äta frukost i lugn och ro. Sen fick hon följa med ut i köket när jag diskade. Hon älskar dom gula diskhandskarna och dom glittriga kylskåpsmagneterna som vi fick i julklapp av mina kusiner Agnes o Alva. Rickard kom precis hem på lunch. Han gör det om han är i närheten med lastbilen =) kul tycker jag och hönan!

Ekologiskt?!
Så här var det att mina fiberhavregryn tog slut igen så jag gick till Konsum och skulle köpa nya. Brukar vara ganska dålig på att köpa ekologiskt, det brukar ju vara så att det är dyrare. Men så var inte fallet denna gång, dom ekologiska fiberhavregrynen var billigare än dom vanliga så då tog jag dom. Och vilken skilnad!! JA det är skilnad på elologiskt och det vanliga. Märkte att dom vanliga har en bismak som smakar lite plastigt eller som förpackning. Så numera kommer jag köpa ekologiskt när det handlar om min grötfrukost som jag har blivit beroende av.
Ägg från Tiinas höns går inte ens att jämföra med dom man köper så ägg köper vi ju aldrig heller, och i somras köpte vi tomater från Kvinnerstaskolan som med odlar ekologiskt. Jag har bestämt mig för att handla ekologiskt i den mån man har råd. Det känns ju som att man hellre äter sånt som inte är besprutat. Vem vet vad för skit kroppen samlar på sig. Och kan man göra något för att hjälpa miljön så varför inte? Ett litet steg åt rätt håll för småbarnsfamiljen =)

Nog om det, här kommer en bild på Luna!

Luna i sittern i köket. Kollar när jag diskar. Gosekaninen är döpt till Lena numera =) och den ska hellst vara i munnen samtidigt som hon pratar =) kul att hon kan ljuddämpa sig själv!

Bilder!

Hejsan, fortfarande höstrusk! Igår gick jag och Luna upp på stan en sväng och träffade Jennifer. Kul för vi har inte sets sen vi fyllde år! Gick och tittade lite i affärer sen satte vi oss på punkten och åt lite. Luna sov hela tiden. Jennifer handlade lite på HM och jag köpte märkpennan. Och sen när vädret vart riktigt j*vligt så kom hennes mamma och hämtade henne. Luna fick jättefina strumpor och tröja och byxor av Réne, tack så mycket! Börjar bli dax för en tripp norrut snart tror jag!

Idag sov jag och Luna så skönt att vi inte märkte när Rickard gick till jobbet! Sen vid åtta vaknade hon och var vaken en stund men sen somnade hon igen i en halvtimme. Skön morgon! Luna har kämpat järnet i babygymmet. Hon drar sig nästan upp i leksakerna och idag försökte hon vända sig =) Vad fort det går! Idag ska vi städa lite och få lite ordning. Luna sover nu så jag tänkte börja lite med alla kartonger som skräpar i hallen efter datorn och alla kläder Luna fått.

Har äntligen fått över bilderna från mobilen! Inte någon bra kvalite men Rickard skulle roa sig med photoshop och fixa lite med dom. Men här kommer några!


1. Luna sparkar för fullt i magen dagen hon var beräknad. Men hon väntade lite till!
2. Första dagarna hemma. Luna en vecka gammal ungefär.
3. Luna badar med pappa i badkaret för första gången. En månad gammal.

1. Somnade i bilstolen. Hon ler fortfarande ofta när hon sover!
2. Luna börjar tycka det är kul med sittern!
3. Luna och hennes Farmor.

1.Luna och moster Mikaela! Luna har så kul när hon kommer och hälsar på!
2. Mys i sängen med pappa.
3. Luna och hennes kompis Eya på babycafét!

1. Luna sitter vid bordet för första gången. Kul med en bok med många färger!
2. Minsta farbror Rasmus på besök!
3. Hos Mormor får man sitta på bordet säger Luna!

Kommer försöka lägga upp en bild ur "arkivet" varje eller varannan dag.

10 november

Hejsan. Luna vaknade första gången 5.30 imorse men sen somnade hon om och vi fick sova till 10.30 så nu är jag riktigt utvilad! Idag ska vi gå upp på stan  och köpa textilpenna. Rickard skulle köpa de igår på ClasOhlson men dom hade slut. Så när Jennifer ringde och sa att hon skulle med sin mamma till örebro idag så tänkte jag att då kan vi ju gå upp och träffa henne en stund och få pennan inhandlad samtidigt. Hade jag aldrig gjort i det här vädret om jag inte var totalt utvilad =P ska gå ner och ta upp vagnen och leta på regnskyddet, sen klä på Luna lite kläder.

Får se vad vi hittar på sen när Rickard kommer hem! Hej så länge nu ska vi ut i höstrusket!

mitt i natten

jaha och här sitter jag mitt i natten och försöker få tiden att gå... Luna bestämde sig för att nä nu vill jag inte sova mer utan jag vill bara prata och leka. Låg kvar en halvtimme i sängen och lyssnade på henne men sen gick jag upp och satte henne i sittern, hoppas hon blir trött snart =P...

Nu skriver jag första inlägget från nya datorn! Rickard fick det att funka till slut. Höll på krångla med att byta vista mot xp. Blabla iallafall så fungerar det nu och det är så skönt med en dator som fungerar!! Vi får väl se hur länge Luna behagar vara vaken, eventuellt så får jag väl sortera lite kläder. Hörs imorrn!

Fars dag!

Hejhej! Hoppas ni inte har glömt bort era pappor idag! Grattis till min pappa Ola och till Rickard som har sin första fars dag idag.

Luna vaknade halv tio idag. Skönt med sovmorgon! Jag och Luna gjorde farsdags-frukost till Rickard imorse. Massa gott, och uppskattat! Annars har dagen varit lugn. Rickard mår bättre idag så han har fixat och grejat med datorn idag. Hoppas det fixar sig med den snart! Idag har jag sysselsatt mig med disk och kläder. Har haft tvättstugan några timmar och ska snart ner och hämta det sista. Luna satt i gåstolen en liten stund idag för första gången. Men hon är lite för liten för den än fast hon är hela 12 veckor idag! Har inte så mycket mer att skriva. Kanske tar vi en sväng till Fällersta och hämtar databordet, men det är ifall Rickard orkar så jag gissar att vi är hemma resten av kvällen ;)..





tidsfördriv =)

Nina är en j*vel på att utmana =D

1. När gick du upp idag? 06.50 vaknade min lilla ängel
2. Diamanter eller pärlor? Pärlor
3. Senaste filmen du såg på bio? Juno tror jag, med Jennifer medans jag var gravid.
4. Favorit-TV program? Sjukhuset, Idol, Barnmorskorna, Desperate housewifes...
5. Vad åt du till frukost? Två ostmackor och varm oboy... sen juice!
6. Vad är ditt andranamn? Linnéa
7. Din favoritmat? hm... är ju galen i husmanskost men kinakäk är ju riktigt gott!
8. Vilken mat gillar du inte? Rickards pappa skulle bjuda på rökt älghjärta och rökt älgtunga igår och det smakade ju inte smörgås precis
9. Vilken är din favorit-CD för tillfället? So what med P!nk lyssnar vi ju på just nu
10. Vilken bil kör du eller gillar du? Måste ju säga våran volvo 745 räääser haha!
11. Vilken är din favoritmacka? Toast med massa gott i! Eller grillad macka från Subway är ju mums!
12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Måste hålla med Nina. Falskhet, elakhet och arrogans.
13. Vilka är dina favoritkläder? Myskläder hemma med hönan. Annars slår ju jeans allt.
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Thailand och Afrika.
15. Favoritklädmärke? Har inget, det som passar min stil köper jag oavsett märke.
16. Vart vill du dra dig tillbaka? Nära dom som står mig närmast, om det så är på nordpolen.
17. Favorittid på dagen? På morgonen när Luna vaknar, lilla solstrålen och på eftermiddan när Rickard kommer hem.
18. Om du inte sysselsatte dig med det du gör idag vad skulle du göra då? Något riktigt kul, vad vet jag inte.
19. Vilken är din favoritsport att se på? Kollar bara om sverige är i final.
20. Vem tror du inte svarar på Utmaningen? hm...
21. Vem tror du antar utmaningen först? Jennifer ;)
22. Coca Cola eller Pepsi? Cola, kan bli så otroligt sugen på det ibland.
23. Fotboll eller ishockey? Fotboll
24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Jag var nattugla men har blivit morgonmänniska. Undrar om Luna har något med saken att göra?? ;P
25. Pedikyr eller manikyr? Båda!
26. Några spännande nyheter att berätta för oss? Tror inte det
27. Vad ville du bli när du var liten? Operasångerska, balettdansös, sångerska och Hästskötare.
28. Bästa barndomsminnet? Allt kul vi hade hos farmor och farfar och mormor och morfar.
29. Varit i Afrika? Nej, men Ronny har =) Vill åka dit nån gång.
30. Nånsin rullat in någon i toapapper? Nej
31. Varit med om en bilolycka? Ja, och det var en stackars räv som blev påkörd av Rickard.
32. Favoritdag i veckan? Fredag. Helgen framför sig och babycafé att slå ihjäl förmiddagarna med!
33. Favoritblommor? Många men Jasmin doftar gudomligt.
34. Favorit-snabbmatsrestaurant? Kinamat tror jag. Eller Fish ´n chips på Elvis på Järntorget.
35. Äger du en cykel? Ja, och den står ute i Fällersta. Cyklade mycket i somras när man var tjock.
36. Vem fick du senaste mailet från? Robin E haha
37. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? H&M (Kläder till Luna mest)
38. Läggdags? När Luna är trött.
39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du utmanar? Allas, är så nyfiken av mig!
40. Senaste personen du delade en middag med? Mina älsklingar!
41. Vad sysslar du med just nu? Sitter här och fyller i frågorna, kollat på idol, Rysare för Robin E satt löst men klarade sig! Sysselsätter Luna. Många järn i elden =D
42. Favoritfärg? Rött och grönt. Ljuslila är fint med.

Babycafé

Hejsan
Idag vaknade Luna vid sju och ville inte sova mer.  Inatt krånglade hon så det blev inte mycket sömn alls. Första gången sen hon var 2 veckor gammal så man har ju hunnit bli bortskämd. Iallafall så gick vi upp och åt frukost och så och tog det lugnt i väntan på att det skulle bli dags att åka till Babycafét som öppnar kl 10 på fredagar. Rickard kom hem och hämtade kortet så han kunde äta lunch så det blev lite sent innan vi kom iväg. Luna somnade i vagnen och sov tills vi var framme. Nina och Eya var där och vi hade mysigt som vanligt =).. Fick göra fot och hand-avtryck på tjejerna idag! Så till nästa gång så ska dom gjuta i gips så man kan göra en tavla av det sen! Fint tror jag! Nästa gång ska vi kanske trycka på bodysar. Ska bli fränt de med! LILLHÖNAN ska det stå på en =) så du Jennifer kan sträcka på dig lite extra! Efter det så gick jag och Luna på stan när hon sov, jag köpte en plånbok för min är trasig. Sen handlade jag lite mat och sen åkte vi hem. Nu håller vi på lagar fredagsgott, lövbit med pommes och sås! Hungrig som en varg så det ska bli gott!


P!NK --> årets låt om ni frågar mig och Luna!!


Seg dag

Idag vaknade Luna nio, och sen har det varit en seeeg dag... Luna har varit mest vaken och sovit korta stunder men nu har hon sovit en halvtimme iallafall. Får se när hon vaknar. Igår kväll åkte vi till Rickards pappa efter att vi hade hämtat datorn. Han bjöd på kinamat, mmm va gott det var! Luna fick även lite kläder av en arbetskamrat till dom. Tackar! Luna var glad och nöjd och pratade, senare åkte vi hem och Rickard packade upp datorn och jag och Luna gick och la oss.

Lunas framsteg så här långt:
* Vänder sig från rygg till mage. Det har hänt flera gånger nu, men bara i sängen.
* Pratar som bara den. Det har hon gjort ett tag men nytt är att hon skrik-pratar! Så himla kul men vilket väsen det blir! Hon testar väl rösten antagligen haha =P
* Nyps! När jag bär på henne så griper hon och känner med sina små söta händer och får hon tag så tar hon i så det nyps riktigt hårt!
* Allt ska in i munnen, hellst båda nävarna på samma gång. Och snuttarna är sjöblöta nu för tiden.
* Nappen har hon börjat använda. Skönt att ha något att ta till om hon blir ledsen i bilen.
*Hon har fått en bitring och har börjat träna på pincettgreppet. Ibland åker den in i munnen med men den är inte lika god som händerna!
* Leker en massa i babygymmet! Och tycker det är väldigt kul när vi busar! Skrattar och ler lilla gumman!


När Rickard kommer hem idag ska vi se om vi kan få igång på datorn ordentligt. Och då ska jag fixa med kort! Ska bli sååå kul! Ska kanske till Fällersta och hämta databord med. Vi får se.


Drack varm choklad till frukost idag. Är beroende av det på hösten och vintern! SÅ GOTT!

Solsken

Hejhej
Idag var det fint väder vill jag lova. Får bli en promenad med Luna sen när det är dax för henne att sova igen. Hon vaknade vid sex idag så då gick vi upp och kollade vem som blev USA.s president. Inte helt oväntat, Obama knep presidentposten. Sen tycker jag ju att det inte är nödvändigt med valvaka för Amerikas presidentval, vem sitter uppe hela natten en vardag för det? Nog om det.. Idag ska vi åka och hämta ny dator! Har köpt en nu när Rickard fick en extra lön. Skönt med en stationär för laptopen börjar bli seg. Ska bli kul :D! Då kan jag antagligen få in bilderna från telefonen ÄNTLIGEN!

Igår var vi och hälsade på ute i Fällersta. Ronny kom hem från Togo där han har varit i 2 veckor. Presenter fick vi med! Två trummor och en mask att hänga på väggen! Skitfina verkligen! Älskar sånt där och att dom är från Afrika gör det bara mer speciellt! Sen hade han kommit ihåg min födelsedag så jag fick en jättefin  träask med! Tack för den!
Den här veckan har gått fort! Redan onsdag. På fredag ska vi nog gå på babycafé igen. Ska få göra fotavtryck på Luna, KUL! Man fattar nog inte att dom växer så fort! Eller jo.. man får ju nästan lägga undan ett plagg per dag som hon har växt ur. Hon har stl.62 nu men inte länge till känns det som. Och igår var vi och hämtade ut ett brev, stort brev som visade sig vara från Gudrun och Karlaxel, en jättefin klänning, tröja och en kofta, Allt gick i lila! Det tackar vi för så mycket! Ska köpa en textilpenna idag så man kan märka upp alla kläder. Sen så får vi se om mina kusiner kommer o hälsar på i helgen. Ska ringa till dom idag!


Här kommer en bild som vi fick på skiva från mormor. Blöjbyte på mormors säng i Nora! Det var vid samma tillfälle som vi tog kortet till tidningen!


4 november

Hejsan...
Nu ska jag skriva lite igen. Har varit ute i Fällersta några dagar nu när barnen hade lov! Men nu är vi hemma igen. Igår kom syrran på besök. Hon bor ju på kvinnersta skolan så långt är det ju inte. Kul när hon kommer och hälsar på, pysslade med Luna och så fixade vi medlemsskap i öbo åt henne, ifall hon någon gång vill flytta hit kan det ju vara bekvämt med massa poäng. Sen lagade Rickard mat!! Kött med pommes och beaneise och grekisk sallad med massor med mumsig fetaost. Så duktig så!

Idag sov Luna till nio som hon brukar. Har blivit bättre med förkylningen med. Ska gå igenom en massa kläder som vi fått låna nu när Luna sover tänkte jag. Fick en påse av Reine och Mari och en kartong av Pierre och Maria. MASSOR med söta kläder! Tack så mycket! Sen när Rickard kommer hem ska vi åka ut till Fällersta igen och kolla hur Ronny har haft det, han kom nämligen hem från Afrika idag. Har nog en massa kul att berätta! Men nu ska jag ta lite glass från Lidl. Bästa glassen om ni frågar mig! Fet ,söt och god haha..

För er som missade oss i NA så kommer bilden här!


UTMANINGEN

Jag blev utmanad av Nina
sen en sekund senare blev jag utmanad av Natta


Regler:
* Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna den som utmanat dig.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade!

----------------------------------------------------------

1. Älskar hösten, för då får jag utlopp för min ljus/mys-mani
2. Är otroligt social, öven om jag är i stort behov av ensamhet
3. Är ganska lat, men kan vara jävligt effektiv.
4. Jag tänker mycket, innan jag tar ett beslut. Oftast för mycket.
5. Är mörkrädd.
6. Ska ta körkortet innan jag går tillbaka till jobbet från mammaledigheten.
7. Är beroende av gröt till frukost. Blir hundrig på en timme annars. Fiberhavregryn eller manna.

Eftersom jag blev utmanad av 2 st av mina få bloggkompisar så får jag skrapa ihop dom som är kvar fast kommer ju inte upp i 7 st tyvärr....

Jag utmanar:


god morgon

Idag har jag en morgonpigg Luna som vaknade kl 05.13...
Lika bra att gå upp för då brukar hon bli trött igen efter någon timme max! Hon sitter i sittern och pratar och pratar. Hon har blivit så duktig! Igår var jag och Nina och Eya på hudvårdskurs. Kul och eftersom jag hade presentkort på 500 kr så fick jag ju handvårdsprodukterna. Annars är det ju väldigt dyrt! Tänte att jag skulle anta utmaningen som jag fått av Nina och Natta senare idag! Kopierade den här av Natta för att få tiden att gå så kommer den här:

Svara bara med ett ord :


Var är din mobiltelefon? Hallen
Var är din (o-)äkta hälft? Sover
Ditt hår? tråkigt
Din mamma? underbar
Din pappa? super
Det bästa du vet? älsklingarna
Din dröm inatt? igår
Din dröm/ditt mål? framtiden
Rummet du är i? stökigt
Din hobby? Bebis
Din skräck? mycket
Var vill du vara om 6 år? osäker
Var var du igår kväll? Fällersta
Vad du inte är? Olycklig
En sak du önskar dig? osäker
Var du växte upp? Ställdalen
Det sista du gjorde? sov
Dina kläder? fina
Din TV? begangnad
Ditt/dina husdjur? igelkott
Din dator? ny
Ditt humör? bra
Saknar någon? ja
Din bil? skuttig
Något du inte har på dig? strumpor
Favoritaffär? barnavdelningarna
Din sommar? tjock
Älskar någon? många
Favoritfärg? röd
När skrattade du senast? nyligen
När grät du senast? häromdagen

kallt

Nu var det baskemig kallt ute! Rått och kyligt, här i örebro har dock solen sett till att det mesta är tinat nu! Rickard längtar tills nästa vecka när han får ny arbetsjacka som är lite varmare. Är ute i Fällersta och har inte hunnit uppdatera värst mycket, inget alls ska jag ärligt erkänna. Så de blir ett snabbt inlägg nu.

Idag  ska vi ner till grannen och låna kläder till lillhönan. Perfekt och så tänkte vi se om man kanske kan ta en tripp till Löa och kika på lite mer. Nu vaknar Luna, hon ropar, skriker inte på en gång haha sötnöten!

puss och hej sålänge!

RSS 2.0