Marknadshelgen

Hej och hå... blev inget skrivet i helgen. Hade alldeles för mycket för mig =)

I fredags kväll packade vi in oss i bilen och körde till Nora och hämtade mormor. Sen åkte vi till farmor och så fick hon träffa Luna för första gången. Kul! Sen åkte vi hem till mina föräldrar i ställdalen. Satt uppe till halv tolv sen gick vi och la oss. Luna sov nästan hela natten fast vi inte var hemma! Vaknade vid två och sex och ville ha mat.

Lördag morgon åkte vi in till Kopparberg och gick på marknaden. Supermysigt verkligen och jättefint väder! Var nog därför det blev så sjukt mycket folk. Lite jobbigt med vagnen. Men den körde Rickard mest så jag ska inte klaga! Åt hos farmor som hade gjort mat och gav Luna lite mat. Annars sov hon i vagnen. Blev en belgisk voffla med grädde och sylt och så träffade man ju en massa folk såklart! Åkte förbi vid Natta, Daniel och lilla Noel innan vi åkte till ställdalen igen. Fick deras bärsele och en urgullig mössa! TACK för det darlingar!! Sen åkte vi hem och Luna passade på att mysa lite med mormor och morfar =)...

Söndag var vi inne vid marken igen vid tolv. Gick en bra stund och idag sov Luna i vagnen precis som igår. Så det blev inget med bärselen.  Gick med Jennifer och morgan. Blev sugna på Langos men kön var för lång, så det blev pizza slice istället men den var inte så god. Kanske för att jag inte kunde ha vitlökssås på.... Sen när vi tröttnat på marknaden så åkte vi till Natta igen. Pojkarna hade Noel och kollade på film och jag o Natta tog med oss Luna och åkte till Majvor och tittade på kläder till hönan! Hon säljer begagnade kläder och vi hittade massor, massor massor! Blev säkert 10 plagg för 195 KR. Bodysar för 10 kr styck! Blev lite bodysar, klänningar och fodrade jättefina hängselbyxor. Hittade oxå en jättefin klänning som tjejen ska få ha till jul! Ska lägga ut bilder sen när jag hittar digitalkameran. Sen åkte vi hem till ställdalen på kvällen, åt lite sen var vi tvugna att bege oss hemåt. Hämtade mormor och sen stannade vi en snabbis i Löa för madde hade jättefin kläder till Luna och så fick hon en jättesöt nalle! Tack för det moster m familj! Vi får stanna längre nästa gång, Luna var gnällig hela vägen dit sen somna hon så då passade vi på att åka vidare. Lämnade mormor i Nora sen åkte vi hem och la oss!

Idag är det tisdag, igår hände det inget speciellt, jag och Luna var hemma som vanligt och vilade oss efter helgen. Och idag har hon vart vaken sen halv åtta. Börjar bli trött nu.. Vi får se vad som händer idag. Ska iväg och handla när rickard kommer hem iallafall!

Marknadsfredag

Hejhej,
Idag har det inte hänt så mycket. Luna har lite feber stackarn och har varit lite hängig. Hoppas det ger sig. Vi har köpt alvedon men det är från 5 kg. Hon väger ju 4300 bara.. hoppas det inte blir nödvändigt. Rickard var hemma på lunchen och myste med henne en stund. Fick muta med mat när han gick =).... Har packat inför helgen och herregud va grejer det blir när man har barn! Har bantat ner min packning två ggr redan. Det är ju trots allt en helg bara men sen så kräks hon ju så mycket så vi måste ju ha ombyten alla tre. Våran bil är ju lite skruttig men den är stor iallafall och det är man glad för nu. Ska hämta mormor och sen hälsa på farmor en snabbis innan vi fortsätter till ställdalen. Väntar på att Rickard ska sluta så åker vi sen. Tiina ringde nyss och hade fått punktering stackarn, tur var väl att Jonas var i närheten. Alvin har fått ett riktigt lass med mat och en stor skål med vatten så han klarar sig medan vi är borta. Ikväll börjar ju marknaden med att tivolit har öppet. Hoppas på en massa fina bilder i helgen som man kan publicera sen!!

Tanken är väl att jag ska uppdatera som vanligt men vi får se vad som hinns med! Trevlig helg iallafall!!!


skön dag

Idag har det bara flytit på i en skön takt. Har hunnit med en massa kul helt utan stress =)....

Började med att vi skulle till Tiina och hämta en sopsäck med en massa söta pyttekläder till Luna som tvillingarna hade haft när dom va små. Men då hade hon inte tvättat klart så jag och hönan blev kvar och Rickard och Ronny åkte hem och åt pizza och spelade ps3. Kvällsmys med ny pyamas och allt för Luna. Kom i säng vid halv tolv sen sov hon till 2, då va hon hungrig men efter det sov hon till morgonen.

Så på morgonen gick vi upp vid åtta och gjorde Tiina sällskap och gjorde frukost. Luna fick mysa hos farmor en lååång stund och sen vid tio ringde jag och skulle väcka Rickard men han va vaken. Så vid halv tolv kom han och hämtade oss och körde oss till Nina och Eya. Lite nervös var jag allt hehe =P har ju bara pratats vid på bloggen innan. Men det var jättetrevligt! Kul att se skillnaden på småtjejerna, Luna såg rätt liten ut. Sen glömde jag ju så klart napp och filt... som vanligt när jag är nånstans... Fast det gjorde ju inte så mycket för vi tänkte vi skulle ses igen, kul tyckte jag och Luna! kvart över två kom Rickard och vi åkte till läkaren med Luna på kontroll, allt var bra och hon hade gått upp i vikt och växt. 4270g och 56 lång.  Sen åkte vi till babyproffsen tyvärr dom enda med elektrisk ammningspump... dyr men att sitta och pumpa för hand känns inte lockande, den kommer bli använd hoppas jag. Får sälja den sen när den inte behövs. Nu får vi hålla i pengarna som är kvar. Efter det så åkte vi iallafall hem. Åt lite mat och kollade på film. Luna med, hon sa inte ett ljud under hela filmen, åt ett par ggr men var hur nöjd som hellst! Duktiga lilla älsklingen. Sen var det bara att passa på och greja när hon var så myssugen och nöjd så Rickard hade henne och jag tvättade lite så vi har kläder till helgen. Imorrn bär det av norröver!

Lite bilder från senaste dagarna får avsluta det här inlägget!


Åka vagn var kul!!


Sen var det matpaus och rapa efter det hehe.. Punkten (fiket) är invigd av Luna nu!


Sen kom pappa och vi kollade lite affärer. Luna inne på Cubus och ja hon kommer bli ett litet shoppingmonster är jag rädd haha. Jättekul att få se sig omkring!


Sen gick vi hem... man blir trött av att vara på stan. Mitt lilla HJÄRTA!! Så söt att man får hål i tänderna nästan....

Sol och fint

Idag var det väl väldans fint väder! Sol och varmt men ändå höstigt. Älskar hösten, finaste årstiden på året! Alla färger och den friska luften! Måste man vara född i oktober för att tycka det tro =) ..

Idag vaknade vi tidigt jag och Luna. Blev morgonmys och nyhetsmorgon efter att Rickard gick till jobbet. Förklarar kanske varför hon sover som en stock i sittern sen en timme tillbaka. Hon har blivit lite snorig tösen men inte alls farligt. Kunde varit värre. Nu får hon ad-droppar sen några dagar tillbaka iaf! Rickard var hemma en sväng på lunchen men åkte nyss. Han ska framkalla två rullar idag, spännande! Det bästa är att nu för tiden kan man ju få bilderna på en skiva om man vill så ja det ska vi göra. Så jag kan lägga ut bilder här! Idag fyller även min syster Mikaela 18. GRATTIS!! Måste ringa henne idag. Jag och Jennifer ska ut i morgon och leta present. Lillebror som fyller om en vecka har vi redan bestämt present till. Nu var det nära att jag skrev vad han skulle få men jag vet att mamma läser bloggen så det kanske Freddie gör med :P....Tisdag idag. Känns som den här veckan kommer gå rätt fort ändå. Imorrn kommer Jennifer och på torsdag kanske vi ska och besöka en tjej och hennes dotter här i stan. På torsdag är det även läkarbesök och så ska vi skriva på papper på socialen om att Rickard är pappa till Luna, eftersom vi inte är gifta. Bara förlovade. Tvätta torsdag kväll så Luna har kläder i helgen. Sen är det ju fredag. Då blir det bara packa och hämta min mormor sen till farmor och lämna henne och sen till mamma o pappa.
Nu vaknade Luna så jag ska ägna mig lite åt henne, sen blir det nog en promenad i det fina höstvädret! Och äta lite mat, sen kommer ju Rickard hem!

Höstfint

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar igen. Har haft fullt upp och internet har varit ockuperat av Rickard när vi har varit hemma. I fredags kom Rickard hem sent och sen vart vi uppbjudna till grannen, men jag och Luna var hemma och myste framför TVn istället. Rickard var där ett bra tag kom väl inte hem förän vid två tror jag.

Lördag morgon vaknade vi vid åtta alla tre, helt otroligt haha! Vi öppnade Lunas paket från Goboken och hon gillade leksakerna. Hon pratade massor med den mjuka bollen! Det roliga var lek och lär boken. Handbok för föräldrar med en massa lekar och aktiviteter. När vi öppnade den så stod allt på finska!! Så den åkte vi iväg med till Tiina, Rickards mamma. Vid elvatiden hade vi ätit frukost och sen gick vi upp på stan. Var meningen att vi skulle köpa nässprej och pizza men vi kom till pressbyrån och sen dök det upp bekanta. Det var nån välgörenhetskonsert på järntorget så Ruben och Annika och resten av familjen var där och tittade på sina kusiner som spelade. Pratade ett bra tag med dom och sen kom vi på att vi får ju besök på eftermiddan så då fick vi göra det vi skulle och beställa med pizza hem. Handlade lite bullar och sen han vi precis innanför dörren innan Natta, Daniel, Noel och Malin kom. Fika och mys! Luna var rättså liten brevid Noel som har hunnit bli 5 månader. Han har fått tänder och kan sitta upp så Luna var en miniatyr brevid honom. Tog en massa fina bilder men tyvärr bara med systemkameran... Så kan inte lägga ut nån här.. Sen åkte dom hem på kvällen och vi gick och la oss kl åtta??? När gick man och la sig åtta en lördag kväll? När gick man och la sig åtta över huvud taget? Haha, skönt var det iaf.

Söndag morgon, stannar i sängen lääänge idag. Kommer upp och äter lite sen åkte vi till fällersta på eftermiddan. Luna fick mysa lite med farmor och snusfarfar. Jag badade Rosita med, gud va stor hon har blivit. Tyckte nyss hon var ett och ett halvt år gammal... Tiden går så fort! Rickard tog en massa fina kort med systemkameran. Sen åkte vi hem vid tie tiden och gick och la oss. Skön helg om man ska sammanfatta det hela!

Idag, måndag åkte Rickard till jobbet igen. Han skulle få lotsa idag men han slapp det och fick ta lilla bilen istället. Då blir han inte så sen idag då. Luna har setat i sittern och myst jättelänge, men sen vart hon trött och hungrig så nu sover hon i mammas säng. Längtar redan till helgen när vi ska åka till Kopparberg!! Men innan dess är det läkarbesök för Lunas del på torsdag. Och så får vi se om vi ska hälsa på våra bloggkompisar kanske =).. Har fått kort av Anneli idag, hon som jag är assistent åt. Nu är dom på Mallorca och kommer hem på tis. Lite synd att man missade det men det får bli nästa år kanske. Ska hälsa på dom snart! Dom är så nyfikna på Luna!


Härlig bild! Rickard och Luna och lilla Rosita i bakgrunden

Fredag

Jaha och så var det helg. Idag var det tänkt att jag skulle städa lite men det har det inte blivit mycket med, Luna har varit lite vrång. Men nu har hon somnat (på min arm) så jag passar väl på att blogga lite, så gott det går! Har iallafall fixat med försäkringskassan, har ju fått första barnbidraget nu. Skönt för blöjorna går åt fort har jag märkt :P... Rickard ringde och berättade att han skulle med sin pappa och skjuta lite. Så vi får se när han kommer hem. Hur som hellst får han hjälpa mig att städa sen om Luna tillåter, för imorrn kommer Natta, Daniel och lilla Noel. Och så en gammal klasskamrat till mig, Malin. Från den ena till den andra klasskamraten så ringde jennifer igår och frågade om jag sett på idol. Nej jag hade inte tänkt följa det den här gången. Då har ju Robin en gammal klassis varit med och gått vidare!! (inte speciellt förvånande för han är riktigt bra) Jättekul!! Så nu måste man ju börja titta!! Här är klippet iaf:

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.628712

Jag vet ju inte hur man länkar men men.... nån gång  får jag väl lära mig! Måste hitta en bra bloggdesigner så jag kan få en fin blogg! Är rätt trött på den här... vill ha lite nytt, nya färger mm!

BVC

Nu har vi kommit hem från BVC precis. Det gick bra men vi blev tvugna att väcka Luna för vägning och mätning och det var inte populärt.. hon skrek hela tiden tills kläderna var på igen. Fast hur kul är det att först inte få äta klart (för vi blev lite sena) och sen bli väckt när man somnat så skönt i vagnen.  Men hon vägde 4010g och var 55.5 cm lång så visst växer hon! Sen när vi gick hem igen tog jag en extra runda med vagnen när hon ändå sov. Ringde och pratade med farmor. Ska hälsa på henne nu till marken så hon får träffa Luna.

Till nått helt annat så ställde jag mig på vågen idag. Har inte vägt mig sen jag var gravid. Och nu väger jag som jag gjorde innan jag var gravid. Mina 8 graviditetskilon är helt borta. Mycket åttor har jag märkt.. Luna föddes 080817, (fattades bara att hon var född 080808) jag gick 8 dagar över tiden, gick upp 8 kilo... Kanske blir Lunas Lyckonummer vem vet!
 
Nu vaknade Luna igen.. hon somnade på min mage och så la jag henne i mjukliften och tog med henne till köket. Hon somnar så gott på magen och gud va mysigt det är. Ska lägga mig i soffan med henne nu och kolla lite på TV. Rickard kommer nog hem snart, han skulle inte behöva jobba över idag. Ikväll ska vi till Erika och Fredrik och hämta frysboxen. Tiina och Anders ville ha den. Vi har ju inte plats för den tyvärr men vi skulle få ta den om vi flyttade till nått större sen. Så då blir det nog en stund i fällersta ikväll. Så farmor får gosa lite med lillhönan =) undrar vad det blir för mat idag...... får fundera lite. Rickard har ju sin blodpudding men jag gör nog nått annat till mig!


Jennifer, Luna och Morgan. Från i måndags när vi åt glass på Mcd!

En månad!

Idag är det den 17e September. En månad sen lilla Luna föddes!

Idag har dagen gått långsamt. Jättetråkigt väder ute så jag har inte ens tagit en promenad. Får se om vi tar en promenad till ICA och pantar lite och handlar mjölk sen när Rickard kommer hem. En riktig slödag har det varit. Jag och Luna har mest ätit och sovit och kollat på tv. Tråkigt nog är det ju nada att se på mitt på dagarna, det är väl inte meningen att man ska glo på tv på dagarna kanske =)... Pratade lite med Natta idag iaf och på lördag kommer dom till örebro och hälsar på. Kul för tremänningarna att träffas hehe, och så har jag ju inte sett Natta på evigheter. Imorgon ska jag och Luna till BVC igen för mätning och vägning. Lika spännande varje gång och se hur mycket hon har växt! Och torsdagen efter det är det läkarbesök. Luna sover i babysittern och jag ska nog ta och börja med maten. Har ingen aning om vad jag ska göra, har ingen lust att laga mat idag... Undrar om man ska göra en fuling och ta pizza idag?... Vi får se!

Tisdag

Hejhej... igår ringde Jennifer och meddelade att dom skulle till örebro. Så på kvällen kom dom och hälsade på. Robbin hade varit med Rickard på jobbet så han var oxå hemma. Jag och Jennifer gick med Luna till Konsum och handlade lite mat. Sen gjorde vi i ordning klyftpotatis, fläskfilé, gräddsås och äppelmos! Mums va gott de blev! Sen lite senare så åkte vi iväg till mac donalds och åt glass innan det var dags för dom att åka hem.


Älsklingarna på mcd i västhaga

Idag så har Luna varit grinig hela dagen... persikor i glassen jag åt igår.. gör jag aldrig om... usch stackars tösen. Nu ska jag ner i tvättstugan igen.. fullt upp idag!

4 veckor + 1 dag

Hejsan, nu var det länge sen igen. Datorn har krånglat igen och sen är det ju fullt upp hela tiden =)... nu ska jag uppdatera oftare iaf. Så här kan vi ju inte ha det!! Idag är Luna 4 veckor och en dag gammal! Vart har tiden tagit vägen? Hon är så duktig och gör framsteg var och varannan dag lillhönan!  Pratar gör hon numera rätt ofta och hon rullar från sida till sida än så länge. Griper tag i nallen som hänger över babysittern händer oxå! Helt galet vad stolt man blir även om det är så små saker.

Lite av det som har hänt:
Förra helgen var vi på kalas hos Rickards pappa som fyllde år. Hela klanen (Rickards farmor o farfar + hans pappas 5 syskon) var där och hälsade på Luna, jättekul! Luna tyckte det var kul med för hon var vaken timmar i sträck. Sen när hon väl slocknade så sov hon länge. Efter det åkte vi hem och på söndan skulle vi ha åkt till Fällersta men där var dom sjuka så vi blev hemma och tog söndagsmys istället. Veckan som kom sen var rätt lugn. Varit hemma med Luna och städat, tvättat och pysslat lite.På onsdagen hade jag och Rickard 3 års förlovningsdag. Han fick jobba över så vi gjorde inte så mycket. På torsdagen var det iaf dax att åka till BVC. Spännande värre, på hembesöket hade hon ju inte kommit upp i födelsevikten än. När vi kom dit så vaknade hon och var glad och nyfiken, allt gick bra hon skrek ingenting. Sist gapade hon när hon vägdes (och bajsade och kissade på vågen). Hon vägde 3715g och var 55 cm lång. Duktigt tyckte vi och sen fick hon lite mat innan vi gick hem. Hon älskar att åka vagn iaf! Måste fixa regnskydd till den så man kan ta promenader även om vädret är dåligt. Sen var det helt plötsligt lördag igen. Erika och Fredrik skulle komma på filmkväll men Fredriks pappa fyllde år så dom åkte till dalarna istället. Filmkväll nästa helg kanske =)... Så den lördan tillbringade vi ute i fällersta istället. Efter mycket diskusioner så åkte jag och Rickard och åt för att fira förlovningsdagen. Luna fick vara kvar hos farmor som LOVADE att hon skulle ringa om hon vaknade och var hungrig. Det kan jag säga var det svåraste jag nånsin har gjort. Det slet i hela mig när vi satte oss i bilen. Var på väg att vända flera gånger. Fast man vet att hon har det bra så känner man sig som den sämsta mamman i världshistorien. Tog mig i kragen och lyckades faktiskt njuta av lite ensamtid med Rickard på kinaresturangen ( vi fick pressentkort från mina föräldrar ). Men snabbt hem gick det efter det förmodligen snabbaste resturangbesöket nånsin. Var hemma på en timme. Luna hade sovit hela tiden och sov ett bra tag efter vi kom hem. Vet iaf att det gör jag inte om på länge. I går var det söndag och då var vi hemma och tog det lugnt. På kvällen badade Luna med pappa i badkaret. Jättekul tyckte hon =) och det blev många bilder! Ska publicera nån sen!

Och idag var det måndag igen... Luna sover för tillfället och ja hon sover fortfarande hela nätterna min duktiga tjej! Vi får se om det blir nån promenad idag, vädret lockar ju inte. Regn och rusk! Mysigt är det iaf och nu är det ju officiellt höst så nu kan jag få tända ljus igen! myyyyyys!!


Onsdag

Nu är jag tillbaka, har varit utan dator ett tag. Helgen som var va rätt lugn. I fredags åkte vi till mormor och hälsade på, hon hade inte fått träffa tjejen än. Och sen var det ju Nora marken så på lördan åkte vi till Rickards pappa och gjorde lite mat och så och sen åkte vi till Nora. Stannade hos mormor på vägen hem och fikade lite. Fast då sov Luna hela tiden i vagnen. (Bra att hon gillar vagnen iaf) Varma munkar och ett par Tshirtar till Luna blev det. I söndags var vi hemma och softade och i måndags var jag ute i Fällersta hela dagen och var barnvakt till Rebecka och Rosita. Mys med tjejerna och Luna sov och åt mest. På eftermiddan kom Jennifer och Morgan och hälsade på Luna, hon fick så fina presenter så =)!!  Dom följde med hem och vi åt lite pizza, mums!! Senare åkte dom hem och grannen kom med cigarrer till Rickard, så dom satt ett bra tag och blossade och pratade. Jag och Luna gick och la oss. Blir lika förvånad varje gång jag vaknar på morgonen och hon har sovit en hel natt. Varannan natt sover hon till morgonen, annars vaknar hon 1-2 ggr och vill ha mat. Min duktiga lilla tjej!! Hoppas det håller i sig! Igår var Rickard ledig så då vart det hemma mys hela dagen!! Idag har vi städat lite och tagit det mest lugnt. Imorrn kommer dom från barnavårdcentralen och gör hembesök vid ett sen på kvällen kommer Erika och Fredrik och hälsar på! Nu ska vi äta lite, blev korv o pommes idag. Latmat... men imorrn blir det min köttfärssås =P!


Mina älsklingar! Kortet är taget sista dagarna på BB

RSS 2.0