snart

Var nog bara för att jag skrev att jag INTE skulle hinna blogga som jag bloggar så mycket haha....
Inte mycket men mer än vanligt  =)

Skulle lägga in en massa bilder var det tänkt men det strular och går inte att lägga över dom på datorn.. hmf.. irriterande. Iallafall så fortsätter evighetspackandet, gud vad grejer man har fast man slänger en del emellanåt! Igår handlade vi städgrejer och sopsäckar och lite annat som kommer behövas. Luna åkte aldrig till farmor igår, hon sov så vi fick greja lite. Men idag får hon åka dit s vi får göra färdigt allt så det går smidigt imorgon.

Bjuder på en "fixad" bild idag! Älskar den... Luna och Eya på solsemester!

dagens NA

För er som har NA kunde ni idag läsa en massa om min bästa Natta och Lunas bästa tremänning Noel. Tidigt imorse ringde Mormor för att berätta att det var ett flera sidor långt repotage om Piratpartiet. Och det är få som är så hängivna som Natta när hon engagerar sig i något så det kan bli hur bra som hellst! Keep it up!
Nattas blogg
Gå in där för info!

Annars så har dagen flytit på. Har packat 2 lådor med glas och diverse saker, med Lunas tillåtelse. Och på lunchen kom Rickard hem och åt med oss. Senare när han kommer hem ska vi till Willys o handla lite och hämta lådor, Fredrik ska jobba idag. Sen ska vi hem till dom och hämta ytterligare några lådor. Efter det får Luna åka till farmor och hälsa på så jag och Rickard får packa färdigt det mesta, för imorgon blir det tvättstugan. Sen är det redan dagen D!

Ha en fortsatt solig dag! Sommarn är på väg..... =)

flytt

Nu är det några dagar sen jag uppdaterade. Anledningen är att datorn har stått avstängd i 3 dagar. har inte haft tid. Packat och tvättat undan lite kläder för på fredag flyttar vi!! Ska bli så roligt! Längtar som en ko!

Skulle åkt tåg hem från Ställdalen i fredags men det blev ett besök till Nora för att hälsa på mormor innan hon åker till Turkiet. Kul att ses och Luna fick torsk m dillsås och leverpastej. Oj vad hon åt! Men äppelkaka med vaniljsås gick ändå ner. Fick smaka litegrann! Vid åtta åkte vi hem med bussen till pappa Rickard!

Ja vi har inte bara packat.. Lördagen började med sovmorgon. Sen när Luna skulle sova mitt på dagen vaknade hon utan att säga till (som hon alltid gör) och begav sig ut på egna äventyr.. rätt er i golvet. Ja hon ramlade ner från våran säng. Småbarnsförälderns värsta mardröm... antar att det händer dom flesta nån gång. Skärrad och rädd blev hon men som tur var landade hon på en klädhög jag höll på att sortera. Hittade ingen bula så hon landade nog mjukt. När allt var bra igen gick vi dom 50 metrarna vi har upp till Svampen, för att fika lite med farfar.

*Soligt och fint, ska köpa solbrillor åt hönan sen. Tills vidare får pappas pilotisar duga!
*Snart bor vi inte här längre. Vårat hus är det som står på tvären (till vänster) Rickardsbergsgatan 8.
*Fin utsikt från 52 meters höjd.


*Luna för första gången uppe i Svampen. När hon blir större åker vi dit och äter glass!
*Kul att träffa farfar med! Och Luna gillar sittdelen tusen gånger bättre än liggdelen i vagnen.

Sen sa vi hejdå till farfar och gick upp på stan. Det blåste lite men annars var det strålande väder. Luna var nöjd och tillfreds. Skulle köpa en solhatt till Luna men dom han stänga innan vi hann upp till stan. Så det får bli en annan dag. Istället gick vi till Gröna Grodan och fikade lite.

*Första gången jag fikar på Gröna Grodan men garanterat inte sista!
*Coolingen i solbrillorna fick med smaka lite glass.
*Busa lite men Luna började bli lite trött och var inte speciellt road.


*Pappa vet hur man leker titt-ut iaf och det var roligare!

*Busar lite till och gör av med dom sista krafterna, för hon somnade i vagnen direkt vi kom ut.

Supermysig dag och den avslutas med grillat hemma hos Erika och Fredrik. Får skjuts av Anders eftersom bilen besiktades i måndags. Riktigt gott och trevligt! Kollade på Slumdog Millionare till mitt i natten. Riktigt bra film! Sen körde Ronny hem oss igen.
Gårdagen spenderades hemma. Packade de två lådorna vi hade fixat och idag när Rickard kommer hem blir det Willys igen och hämta fler. Kommer nog bli glest bloggat dom närmsta dagarna för det är fortfarande en massa att göra inför flytten!

*Luna fick en Nalle Puh-bil av farfar och hon älskar den. massor med knappar och figurer och melodier! Den bästa barnvakten när man behöver packa lådor =P

Sen får vi inte glömma Lunas Stora bebissteg i utvecklingen:
Krypandet behärskar hon nu. Riktigt duktig!
Sen reste hon sig mot en flyttkartong här om dagen.
Och så har äntligen första tanden tittat fram! Som vi har längtat! Supersöt men ack så svår att fånga på bild. Men det kommer så småning om!

Hej sålänge så får vi se om jag bloggar nått innan flytten =)


update från ställdalen

I tisdags bar det av. Packade vagnen och gick till BVC på åttamånaders-kontrollen. Luna vägde 8600g och var 70cm lång denna gång och följer kurvan. Sen gick vi till tåget och hon satt hos Jennifer nästan hela vägen. Blev en lugn kväll och igår var vi och hälsade på hos Jennifer en sväng, hon hade ju varit och hämtat Perla. 8 veckor och pytteliten, men kaxig var hon.

Lilla Perla somnade i soffan och Luna fick bästa platsen!

Idag var både Luna och Queenie uppe vid sex tiden så det blev en tidig frukost och lite bus. Sen gick vi o la oss igen. Och sov till halv elva. Sköönt! Sen åkte vi hem till gammelfarmor och åt Jansons frestelse och fikade. Luna hade så roligt och farmor lärde mig att knyta fransar på mattan hon hade gjort till mig. Den ska vi  ha i köket i nya lägenheten och sen ska farmor lära mig att väva någon dag. Sen kom Jennifer och hämtade oss och vi åkte till Ställdalen och grillade grillspett med tzatziki. Gud vad gott det blev! Är mätt än. Sen fick Queenie och Perla lära känna varandra och det gick bra. Tog med dom till sjön sågdammen så dom fick springa fritt lite. Freddie gömde sig i skogen och Queenie fick söka. Det var kul tills Freddie gömde sig för bra och Queenie gav sig iväg åt fel håll. Hon tog ett hopp från en sten och ut på isen, som inte höll. (Hunden som är rädd för vatten..) Han bli ordentligt rädd men det var 2 meter från kanten så hon lyckades komma upp. Nu ligger hon i soffan och sover... blev lite mycket för henne. Luna har härjat runt med en boll så hon sover med.
Dom små bilderna går som vanligt att klicka på så dom blir större.
  
*Än har det inte blivit någon barnstol så då sitter hon på bordet
* Luna leker på golvet med mig och vovven, nu kryper hon riktigt bra.
*Söthönan!


*Den här bilden blev så lyckad. Älskar den! Satte ut den på uppmaning från mormor o morfar åt gammelmormor Hjördis. Det är allt en bra snäll "varg" vi har!
  
*Mycket morfar har det varit, här kollar vi in fiskarna i akvariet
*Och sen var det farmors struldator... Luna hjälper till!

  
*Sen har vi såklart busat massor. Men vi saknar våran älskling och pappa. Nästa gång får du följa med!
  
*Sen hade vi ju lilla Perla på besök. Pitbull/Engstaff för dom som undrar.
*Luna har stenkoll på vovvarna. Lite läskigt med en valp men snart är hon van.
*Perla hittade god mat brevid diskmaskinen.


*Snuttevovvarna. Dom lekte och myste tillsammans. Queenie är ju valp men Perla var så mycket mindre att Queenie verkade vuxen. Inte sista gången dom fick leka!

Imorgon ska jag åka och hälsa på Lotta. Ska bli roligt, typ 4 år sen vi sågs sist! Efter det är det dags att åka hem till Rickard. Skönt att det är helg så han är ledig!

Påsk

Under påskhelgen har vi varit ute i Fällersta. Ätit god mat och haft det trevligt. Och Luna har lärt sig krypa! Japp så nu är det full fart framåt. Tänker inte skriva på mycket, har tagit en massa bilder som jag lägger in istället!

*Lite morgonmys, innan det bar av till Fällersta

*Luna åt potatismos själv, men hon var inte så hungrig. Men kul var det!

*GOTT!

*Rasmus, Rebecka och Rosita gick påskkärringar och Musse var påskhare, Luna fick låna öronen efteråt. Rebecka var påskkärring och Rosita häxa. Tråkigt nog hade vi glömt kameran i Ronnys bil så det blev inga bilder på dom tyvärr. Men dom var ursnygga!

*På lördag kväll tog vi med Luna i sittvagnen och gick en promenad ut till crossbanan. Stannade till och pratade med grannen och hälsade på hans 3 får.

*Och katten

*Yngsta sonen var med ute och hjälpte till med däckbytet!

*sen gick vi vidare och Luna somnade i vagnen rätt fort.

*Vi såg många små gulliga spår i leran

*Vi tog mycket bilder och solnedgången var otroligt fin!

*Inte sista kvällspromenaden vi tog där!

*Men lerigt var det ute på gärdet där crossbanan var, så när vi kom hem fick vi spola av hjulen på vagnen...

*På måndagen kom Janne på besök, och fick en stor mysig kram av Luna. Jennifer kom med, och hon sov kvar inatt hos oss. Men stackarn fick inte sova för Alvin sprang i hjulet halva natten....

*Tiina körde hem oss och Rickard tvärnitar mitt på vägen, sliter ur kameran och innan vi hinner fatta nått ligger han på mage på vägen och fotar den här paddan... jösses... Men fina bilder blev det!

Nu ska vi snart iväg till BVC på 8-månaders kontrollen. Sen åker jag , Luna och Jennifer till Kopparberg och stannar ett par dagar. Ska hälsa på Lotta och hos mamma och pappa! Återkommer om det!

halv-vuxen

Hej och hå i det fina vädret!
Igår var det inte riktigt lika fint väder. Det spöregnade. Tiina och Rosita kom på eftermiddagen och hämtade mig och Luna. Handlade lite och sen åkte vi till Fällersta. Det blev en lugn kväll och vilddjuren somnade som små änglar. Vid nio beslöt vi oss för att vi nog sover kvar. Luna somnade nämligen så jag ville inte jaga upp henne och ut i bilen för att åka hem.
Klockan kvart i sex imorse kom det efterlägtade (kan ju diskuteras...) skitlasset som Luna tryckt på i 4 dagar. Inte så konstigt eftersom hon äter vanlig mat nu. Fullare blöja har jag aldrig skådat och som ett mirakel så läckte den inte över huvud taget! Sen ville jag sova igen men det ville inte Luna. Hon bökade och grejade och efter en halvtimme kom Anders upp. Och kort därefter Rosita. Äntligen tyckte Luna. Inom en timme var alla i huset vakna och nöjd med att ha väckt alla så var Luna trött och ville sova igen ♥
Fick låna Rositas säng och jag slockande en stund jag med, men vid tio var vi uppe igen och Luna satt i gåstolen och lekte med Rosita. Lite senare åkte jag med Tiina till stan för jag skulle träffa min stor-kusin Isabelle. Vi gick runt och kikade lite och hon hittade en skitsnygg tröja. Sen blev det Burgerking och sen köpte vi toffsar och gick hem till henne. Fixade en massa flätor och jag skulle ha haft kameran för det blev jättefint! Även Eveline fick flätor och hon blev så söt så! Sen sa hon nått kul som alltid när man är och hälsar på:

-Det är så roligt med släktingar här.
Här i huset? undrar Isabelle.
-Ja vi är ju två stycken, säger jag.
-Ja ett barn och en.....halv-vuxen!
Kunde inte annat än att hålla med. Man känner sig ju inte som barn och inte som vuxen heller, så halvvuxen lät bra! Efter en trevlig dag så var det dags att gå hem. Blev en timmes promenad för jag njöt verkligen, ljumen vårkväll! Och när vi kom hem han jag bara innanför dörren så snöt Rickard Luna. Vi har ju inte varit hemma sen igår morse. Så jag passade på att gå och handla lite cola till kebabrullarna. Ja denna dag har varit i onyttighetens tecken.
Efter att ha krypt runt på golvet en timme så var Luna trött och ville sova så nu ska jag vara lite social med min bejb!

Ja det är en hel låda med kött-ben i bakgrunden för dom som undrar. Bilden är tagen förra gången när vi var där och hjälpte till med styckningen. Iallafall så är dom här brudarna bäst på att roa varandra och har jätteroligt tillsammans! Och det har dom haft idag med!

(Och tack Åsa för chokladen. Den blir inte långlivad =)

vårvärme

Igår var var inget planerat och jag och Luna satt hemma och tråkade. Men vid åtta på morgonen ringde mamma och frågade om vi skulle med ut till Fällersta. Pappa skulle hjälpa till med datorn, som krånglade. Så vid tio hämtar dom oss och vi åker iväg. Fikar lite och sen går vi ut så hundarna får bekanta sig utomhus. Och den här gången gick det jättebra! Luna sitter i en mini-utemöbel och brevid sitter Mikaela. Jag och Rebecka spelar lite fotboll och det tyckte Luna var kul att titta på! Det blev en heldag och framåt kvällen när Rickard slutar åker vi in till stan igen och äter god mat på Hellas. Grillade kycklingspett med fyra såser blev det för min del och gud vad gott det var! Sen åkte vi hem och Luna somnade. Och jag och Rickard fastnade på argalappen och tjuvtittat. Sen slocknar vi med!

Luna fick prova gröten vi köpte igår. Och den gick ner. Hon gapade och ville han mer =) så det var ju bra! Fast jag smakade på den och den smakade rätt gott. Smakade mer persikopure än gröt hehe.

Idag är vi hemma och grejar lite. Sen på eftermiddagen kommer Tiina och hämtar oss, för ikväll ska vi vara barnvakt. Får väl se när Rickard slutar. Ha en ba dag!



måndag igen

I fredags tog vi en lugn hemma kväll. Åt lite toast och gick och la oss tidigt. Sen vid tolv på lördagen åkte vi till Ställdalen. Luna sov hela vägen. När vi kom fram blev vi bjudna på god mat och så kom Jennifer och hälsade på. Hon matade Luna med pasta,ostsås,broccoli,gräslök-burk. Och det gillade Luna. Halva burken slank ner. Så mycket mat har hon aldrig ätit och till efterrätt blev det äpple. Vid 5 tiden träffades vi i kopparberg och bildade ett volvo-lämmeltåg till Hällefors bowlinghall. 21 personer blev vi och det var verkligen jättekul! Luna var road hela tiden hos mormor. Jag gjorde ju en snygg vurpa det första jag gjorde, pinsamt och ont i handleden fick jag. Vänster som tur var =) men sen gick det bättre och några strikar blev det! Jag, Rickard, pappa och syrran hade en bana och pappa vann!

Luna hade så roligt med mormor, och fullt upp med att hålla koll på alla!

Jag i högform! Men shit vilken träningsvärk jag har idag!

Mickis laddar på ordentligt! Kul att du till slut följde med =)

Pappa, sekunder från en strike!
Sen blev det pizza på vägen hem och när vi var i Ställdalen fick jag och Rickard varsitt påskägg. Tack tack =) Luna fick smaka lite och godis är ju inget hon ratar direkt. Sen var det söndag och vi åkte till gamelfarmor och hälsade på på förmiddagen. Trevligt som vanligt, och sen åkte vi för att fira Noels 1-års dag. Stora killen! Roligt att träffas igen! Sen åkte vi en sväng i skogen och sen till ställdalen igen. Åt pastasås och umgicks. Jennifer kom förbi en sväng igen, och det tyckte Luna om. Halv sju packade vi oss ut i bilen och åkte hem och mamma och pappa gick på bion (män som hatar kvinnor) som dom missat 2 ggr =) Vi tvättade bilen och sen hälsade vi på ute i fällersta en liten stund.
Här kommer lite fler bilder, klicka på dom så blir dom större!

*Luna hos mormor
*Luna hos sin bästa kompis Jennifer.
*Freddie och Queenie. Hon bara växer och växer!


*Rickard vilar upp sig inför bowlingen
*Och Luna inspekterar morbror Freddies tröja


*Noel öppnar sitt paket och Luna får gosa lite med Natta
*Det fanns många häftiga leksaker i Noels nya rum
*100 bollar i present! Mamma Natta och pappa Daniel var inte lika imponerade som Noel =)


Freddies geckoödla. Otroligt att den lever än =D

Idag ska vi åka till Willys och handla lite och se om vi kan komma över lite flyttkartonger.

norrut över helgen

I helgen åker vi norrut är det tänkt. Åker till ställdalen idag och imorgon blir det Hällefors. Mamma och pappa har hyrt bowlinghallen tillsammans med några vänner till familjen! Ska bli roligt och första gången för Luna i bowlinghallen! Sen på söndag är det Noels 1-års kalas! Ska bli roligt och gud vad tiden har gått fort. Tyckte det var nyss vi gick omkring med gravidmagar!!! Ska bli roligt att träffas! Sen blir det en sväng till Jennifer med.

Luna var på strålande humör igår trots snuvan. Idag är den nästan helt borta. Hittade nallen igår och den lekte hon med hela dagen. Tror hon fick den av Mirjam!
Klicka på bilderna så blir dom större!

Men det är fortfarande inget som slår när pappa kommer från jobbet. Mys-bus stunden är den bästa på dagen!


Varför har inte pappa nån mat i sina tuttar??

Nu ska jag och Luna göra oss i ordning för nu kommer Rickard från jobbet snart!
Ha en solig helg!!!

värme

Vilket underbart väder!! Solen strålar och det är bastuvärme i vardagsrummet. Luna har bara tshirt-body på sig och kryper omkring på golvet. Ja nu mera tar hon rig runt dit hon vill! Kryper vet jag inte om man kan kalla det men nog räknas det när hon tar sig från rum till rum! Hon kravlar/ålar/drar sig fram. Vilket gör en ordentlig skillnad. Nu får man passa henne mer. Bästa sysselsättningen och hennes främsta mål är och förblir Rickards ps3. Han försökte lära henne AJAJ igår men hon tyckte det mest var roligt. Får nog jobba på dedär... Annars så är hon ständigt på skräpjakt. Hon hittar alla prickar på golvet. Strumpludd är extra attraktivt och småsten som följer med arbetsskorna in. Tur är väl att hon smackar så ljudligt när hon stoppar det i munnen så man märker det.

På förmiddagen vilade jag med henne, behövde sova ifatt lite. Och när hon vaknade låg vi kvar och myste en låång stund. Hon är på jättemysit humör idag och pratar och grejar. Kanske solskenet bidrar! Idag blir det tvättstugan hela kvällen. Det fanns ingen tid igår. Sen ska vi packa ihop lite prylar för vi åker nog till Ställdalen i helgen och på lördag blir det bowling. Roligt!!  Nu ska jag ägna mig åt solstrålen!

Liten börjar bli stor...

april april...

... din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!!
Nej jag har klarat mig från aprilskämt idag, än så länge. Vi får väl se hur det blir med den saken =)

Äntligen! April måste väl räknas som första vårmånaden, i den här delen av sverige. Det innebär att den här månaden flyttar vi!!!! Sista veckan denna månad får vi börja flytta in i lägenheten. Pratade med tjejen som bor där nu och vi fick flytta en vecka tidigare. Annars hade vi fått flytta in, och ut på samma dag. Slipper den stressen, skönt det! Ska bli så roligt!

Luna var inte alls kry igår eftermiddag/kväll så jag gick aldrig iväg på inredningspartyt. Hade varit roligt men jag ville inte åka ifrån en sjuk, mammig liten bebis. Hon sov  större delen av dagen igår men halv nio somnade hon för natten. Och sov hela natten! Otroligt skönt, för oss allihop tror jag. La henne på en kudde och då gick det väl lättare att andas. Idag har hon varit pigg och på gott humör så kanske det värsta är över. Hostar och snorar men inte lika illa.
Idag blir det städning på att-göra-listan. Har inte kunnat göra nånting med en bebis på armen. Diska och dammsuga. Och sen när Rickard kommer hem måste jag föröka tvätta lite. Luna har haft diare stackarn, så nu är det glest i hennes byrå.

Tur att man orkar titta på tv med pappa, fast man är sjuk!

RSS 2.0