"sleepless in Örebro"

Natten som var har inte varit rolig. Luna har vaknat en gång i kvarten hela natten.. Snorig,hostig och dan,stackarn. Vi köpte faktiskt nässprej igår, nu har hon ju åldern inne. 7månader - 2 år. Det var tack vare den som det blev 2 timmars sömn till slut. Varje gång hon vaknade så ålade hon runt och grät och kliade runt snoret i ansiktet. Måttligt irriterande det måste ha varit för henne. Och för att få henne att somna om var det bara att gå upp och vandra runt i lägenheten med henne. Usch säger jag, och min rygg men vad gör man? Det är inte lätt att vara liten och dyngförkyld. Hoppas det vänder snart, hon är inte alls kry. Tar en dag i taget, och sover när Luna sover. Älskade lilla sjuka bebis!

Förhoppningsvis ska jag på inredningsparty hos Nina ikväll. Om inte Luna är för mammig. Rickard får nog slangen till bilen som vi har beställt idag så då ska han ut till Fällersta och sätta dit den så vi kan besikta den. Så får Luna vara hos farmor lite. Känner att jag kan behöva nån timme hemifrån för att ladda inför en vaken natt till.

Lite gladare blev jag när deklarationen dimpte ner i brevinkastet. Skatteåterbäringen!!! Förra året blev jag så glad för att man inte betalt för lite skatt och fick tillbaka 800 kr. I år blev det 4000 tillbaka i fickan!! Behövligt och kommer gå oavkortat till körkortssparandet.
Nu ska jag gå och lägga mig hos lillhönan och få lite sömn!
Over and out!

Sommartid

Det har varit mycket den här helgen men det började i torsdags:
Luna fick feber natten till fredag och på morgonen var den uppe i 39.4. Inte kul och lilla Luna var kramig och hängig och tyckte livet var jobbigt, stackars liten. Hon har inte haft nån febertopp förut. Så det blev inget besök hos Nina och Eya. Det får bli en annan gång. Senare på eftermiddagen höll febern i sig, 39.6, men vi bestämde oss för att åka ut till Fällersta iallafall. Vi har hjälpt till att stycka kött. 250kg kviga, så det tog hela helgen. Så nu är frysarna fulla där ute. Vi tog inte med oss något för vi har ju knappt en kvadratmeter frys som redan är smäckfull. Blir bättre sen när vi flyttar! Lunas feber gick ner och på lördagen så var hon nästan feberfri. Skönt att det inte var 3-dagars... Men nu är hon snuvig och hostig istället. Hon har haft roligt och Rosita har gett henne sin fulla uppmärksamhet hela helgen. Helan och halvan hehe!
Tack för en väldigt trevlig helg!!
Bilderna blr större om man klickar på dom!

*Luna på väg till farmor, febrig men på bra humör! Mössan har gammelmormor stickat, med matchande raggisar och tröja med luva! Fina vårfärger!
*Anders har langat fram första fjärdedelen när vi kommit fram.
*Och pappa Rickard visar Luna hur vakumförpackad köttfärs ser ut.

*Mitt i allt så fick Rickard och Anders åka iväg och ploga, för det öste ner snö.
*Rebecka och Rosita, 2/5 av tjejligan!
*Rosita och Luna spenderade mycket tid tillsammans. Luna i gåstolen och Rosita förser henne med grejer eller bjuder på skjuts.


*Lördag kväll åt vi god mat och Luna fick sitta och peta i sig bitar av potatiskroketter själv för första gången. Det var roligt vill jag lova. Och det mesta hamnade faktiskt i magen och inte på golvet!

*Förutom mycket jobb, så har det varit mycket bus och ännu mer mys!

Efter en lugn söndag åkte vi hem igen, och idag har vi pysslat lite här hemma. Luna snorar och hostar idag med humöret har varit på topp!
Alltid är det någon som torskar på att ställa om klockan och det gjorde vi i söndags, men att ställa om klockan till sommar tid är ju ett vårtecken om något!

äventyr i Nora

Igår tog jag och Luna en tripp till Nora för att hälsa på mormor. Åkte med bussen redan vid halv tio så det blev en heldag. Vi blev bjudna på mormors goda biffstroganoff (älskar den!) och Luna fick potatismos med dill i. Hon åt och åt, nästan en hel potatis åt hon upp. Efter det gick vi till Lågprismagasinet som öppnade i Nora för ett tag sen. Det var inte sista gången jag åkte dit. Hittade massor med grejer till lägenheten men tur var väl att jag åkte buss så jag inte handlade för mycket =) Det blev sängkläder, fotoalbum och pipmugg till Luna. Sen gick vi hem och tog oss an alla kort som mormor hade i skåpen. Massor med kort! Sorterade upp och fyllde i nya album. Men vi han inte klart så vi åker dit igen någon dag. Sen så var det ju våffeldagen så innan vi åkte tillbaka hem så blev det våffor med sylt och grädde. Man äter nästan ihjäl sig när man är hos mormor. ALLTID god mat och när man trodde att man skulle spricka så tryckte man ju i sig äppelkaka. Vid nio var vi tillbaka i Örebro och efter lite krångel så somnade Luna. Herregud, det måste vara första gången Luna har krånglat vid läggdags. Otroligt bortskämd man har blivit för oj man blev helt slut när hon äntligen somnade i Rickards famn vid halv tolv.

Idag blev det sovmorgon till halv tio. Då var både jag och Luna utvilade. Så idag har vi grejat lite och diskat. Pratade om fisk hos mormor igår så jag blev så sugen på det! Så när Rickard kom hem från jobbet vid  halv sex åt vi torsk (smör och dill)  i foliepaket, äggsås och potatis. En riktig barndomsklassiker, och det blev riktigt gott! Luna fick kokt morot, favoriten. Nu blir det lite Tv för mig och Rickard för Luna sover. Imorgon åker vi till Nina och Eya en stund och sen blir det Fällersta.

"Så här lång ska jag bli när jag blir stor"

24 mars

Dagen har snubblat på ovanligt snabbt. Luna har lärt sig en hel del sista veckorna. Står på alla fyra och gungar, drar sig fram över golvet, dricka vatten ur flaska, äta en hel del mat. Men det häftigaste var i lördags morse. Myspys i sängen och jag och Rickard tjatar lite om "mamma" o "pappa"... och vad händer?? Luna tittar på mig och säger "mamma!", innan jag och Rickard hade fattat att hon faktiskt sa rätt så tittade hon på Rickard och sa "pappa!"

Våran bebis sa mamma och pappa!!!!!!

Vet inte om hon var medveten om hur rätt hon hade men efter det har det inte hänt nått mer. Men det var helt otroligt! Klockrent! Älskar den lilla tösen! Som förälder blir man ju helt superstolt så man tror man ska sprängas fast för andra låter det kanske inte lika häftigt.... menmen Stort steg för Liten bebis! Nu sover hon och jag har varit en sväng till konsum. Behövde lite mjölk, bröd och leverpastej till mina frukostmackor. Stod och letade hur länge som hellst efter mellanmjölken innan jag såg att den var svart! Coolt tyckte jag, det var ju för Earth Hour som är den 28e. Måste vi komma ihåg! Sen behövde Rickard Cola och så högg jag en Marabou Apelsinkrokant till mig! Mums!

Imorgon ska vi till Nora och hälsa på mormor. Ska bli kul, ska titta på lite kort från när jag var liten!

Gullhönan bland leksaker och flyttlådor. När hon är ute på äventyr på golvet brukar hon styra sin färd mot Rickards Ps3 för att trycka ut skivan. Haha hon trycker inte spelet utan hon trycker ut skivan. Himla kul tydligen så det får man passa =)

Nu Desperate Houswives och den här:
Ha en trevlig kväll!


2009

Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook mm
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4. Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde!

Japp jag trillade dit!

äntligen!!


Länge sen nu..
I lördags var vi och åt god mat på Bamboo med mamma och pappa. Supergott! Sen var det kalas hos min kusin Isabelle som har fyllt 13. Jättetrevligt och god tårta ;) Efter det åkte vi och hälsade på Erika och Fredrik som hade köpt BUZZ! Riktigt kul och vi stannade som vanligt kvar rätt sent.
Sen var det söndag och då var vi ute i Fällersta för att kolla upp bilen som läcker bensin. Blev en vända till Marieberg och jag köpte mig en tröja. Sen åkte vi hem blev det Wipeout och bus med Luna som  somnade och sov hela natten fram till halv sju imorse.

Och sen fick jag ÄNTLIGEN tag på hyresvärden idag och ikväll ska jag få åka och titta på nya lägenheten!! Ska bli kul, jag är så nyfiken! Och efter det kan man börja kolla på gardiner och lite sånt =) Kul ska det bli!! Rickard ska ägna sig åt att laga bilen stackarn så det är vad han har att se fram emot idag.

Nu ska jag gå och lägga en trött hönapöna...

fredag igen

Den här veckan gick fort. Skönt det för det får gärna gå fort så det blir sommar snart!

Idag har vi inte gjort så mycket, diskat, duschat och lagat mat. Luna har setat i hoppgungan, det var ett tag sen. Hon börjar växa ur den. Så det är snart dax att ta bort den. Rickard kom hem vid halv två idag så det blev en mysig fredagslunch tillsammans. Gjorde min kasslergryta med rödlök, chili och broccoli. MUMS, riktigt gott blev det. Luna fick mixad broccoli och ris och hon åt upp rubbet. Första gången hon har ätit en hel portion med typ 6-7 teskedar. Hon älskar broccoli men ris gick ner det med, första gången hon smakade det. Orkar verkligen inte skriva mer, matkoma!! Tog nyss bilder på far och dotter. Och ja dom är ju lika i allt, gester och miner =)
Se och njut!



Lika som bär, mina älsklingar!

Nu ska jag packa om Lunas skötväska. Hon har växt ur kläderna som ligger där. Sen blir det nog Fällersta lite senare. Rickard måste ta en titt på bilen.
TREVLIG HELG!!!




awards

Har fått några söta Awards av Nina. Tack tack right back at ya!


Alltid lika roligt!! Skickar dessa till lite bloggar som jag läser dagligen:
Nina Erika Lill Sandra McLove

lek och bus

I söndags åkte vi till Gusselby och hälsade på hos Jonathan och Linda. Mamma och pappa skulle dit så då slog vi två flugor i en smäll! Jättetrevlig dag och Luna var på gott humör. Senare på kvällen fick vi skjuts hem, tack tack.

Klicka på bilderna så blir dom större!

Sen var det måndag igen, helgen gick fort som vanligt! När Rickard kom hem från jobbet så åkte vi ut till Lek o Bus landet. Har inte varit där någon gång det är ju ganska nybyggt. Men för barn under ett år är det gratis så vi åkte dit med Nina, Salah och lilla Eya. Väldigt kul och tjejerna hade så roligt! Eya hade lärt sig krypa så det var roligt att se. Vi kommer garanterat att åka dit igen! Här kommer lite bilder!!

Först fick dom sitta på studsmattan, mycket att titta på =) Sen gick vi igenom en labbyrint.


Söta som gelehjärtan!!





Papporna spelade chack och Luna och Eya fick vara med!

Sen när vi hade fikat och Eya bjöd Luna på majskrokar så begav jag och Nina oss ut i den gigantiska labyrinten och Rickard och Salah spelade lite fotboll med tjejerna. Hysteriskt kul med en lekpark där även vuxna får härja runt haha! Det kommer vi göra om snart har jag en känsla av!



Det var lite från igår! Idag ska vi åka på avslutning med föräldragruppen. Hoppas många är där den här gången. Sist var nästan alla sjuka! Blir nog kul iaf! Ska även prata om egenvård!
ha en solig dag nu!!


irriterande fakta

Nyhetsmorgon står på hemma när Luna vaknar tidigt. Och idag, jag blev jag bara grinig. Först handlar det om Bonusarna som uppnår miljardbelopp. Nu är det kristider och det skärs ner på allt, löner och jobb. Får man inte sparken så får man gå ner i lön. Så ligger det till och det är inget att göra åt, gilla läget och ge sig ut efter andra jobb tills det blir stabilt i ekonomin igen. Så är läget i sverige. ALLA drabbas UTOM chefer och regeringmän?? Varför?? Nej dom skiter i allt som händer och beslutar sig för att höja sina löner och ta ut MER bonusar! Får man göra så?? Hallå är det ingen som kan gå in och stoppa idiotin? Troligtvis inte eftersom sverige är ett mesland som inte protesterar mot nått utan finner sig i det mesta. Skärs det inte ner på direktörlöner så ska det fan inte skäras ner i skolor, äldrevård och barnomsorg...det är min bestämda åsikt.

Sen blev man ju inte gladare när det handlade om gubben som höll sin dotter fången i källaren och fick en massa barn med henne. Hans advokat vill att han ska frias och få vård! VAAA???? Hallåååå Sluta jag får hjärnblödning! Det är dags att sluta hålla psykopater om ryggen, ge dom lite vård och släppa ut dom i samhället igen. En klok person sa nått som jag tog vara på. Det finns ingen ursäkt att vara elak mot nån. Elakhet är ingen sjukdom. Det finns ingen psykisk sjukdom som man får skylla på för att rättfärdiga elakhet. Det finns ingen som vill hjälpa nån i sitt missbruk, ge heroin till en pundare eller alkohol till sin alkoholiserade farfar. Då ska man inte heller gå med på att behandlas som skit av en psyksjuk person. Det är att hjälpa idiotin att fortlöpa. Slutligen - Stäng in gubben så han får sona vad han har gjort. Man kan sitta på livstidsstraff och få vård där. Det finns genomelaka personer och dom ska inte springa runt och få utlopp för den.

Tråkigt inlägg men behövde skriva av mig... återkommer senare ikväll med vad vi har haft för oss =)

slänger in en utmaning

Blev utmanad av Nina

Fyra...

1. TV-program jag brukar se: Desperate Housewives, Unga Mödrar, Big bang theory och Nyhetsmorgon =)

2. Saker jag gjorde igår: Var ute i Fällersta (hade varit barnvakt), åkte senare till Gusselby och träffade mamma och pappa hemma hos jonathan och Linda, gåtränat med Luna, åt korv på statoil.

3. Saker jag längtar till: Våren/sommaren, flytten till våran nya lägenhet, pyssla i Lunas blivande rum och till Rickard kommer hem från jobbet =)

4. Saker som står på min önskelista: Körkortet! kläder och grejer till lägenheten, en stoooor lotterivinst!

5. Saker jag tycker om att göra: umgås med min lilla familj, baka, umgås med vänner, måla

6. Saker jag avskyr: Elaka människor, mögel, stressiga dagar och orättvisa.
 
7. Saker jag åt i går: Äggmackor + oboy, fika, fruktsallad och korv m bröd.

Jag utmanar alla läsare, har inte tid att länka för Luna är ilsk hehe... återkommer med bilder och lite om vad vi gjort i helgen!

vill ha vår!

Är så trött på det här vädret, vill ha vår nu! Fast det är ju bara mars så man får väl vänta lite till.. Men faktiskt så har snödropparna och gulsipporna här ute i rabatterna kommit upp. Och sen är det ljust mycket längre på kvällarna och solen går upp mycket tidigare än för bara ett par veckor sen så det går ju åt rätt håll! När våren kommer får vi äntligen flytta med! Längtar!

Luna somnade tidigt i gårkväll. Strax efter sju blev hon så ledsen, otröstlig. Så jag gick in och la henne i våran säng och det tog 5 minuter så sov hon. Idag Har vi tagit det lugnt. Började dagen med 2 timmar i badet/duschen så nu känner jag mig riktigt fräsh =)... Snart ska vi åka ut till Fällersta. Blir kvar där till imorgon för vi ska vara barnvakt. Och imorgon får vi se om vi åker till Linde. Mamma o pappa ska dit. Imorse ringde pappa och berättade att han faktiskt saknade oss.. och nu var det länge sen. Speciellt när Luna lär sig rekordmånga nya saker! Sen ska vi träffa Nina o Eya med. Vi får se om det blir söndag eller måndag. Nu ska jag ta hönan hon ropar!

Mammas lilla höna.. man får en tår i ögat när man tänker på hur fort hon växer upp. Samtidigt som det ska bli otroligt spännande att se henne växa upp, så vill man ha henne så här liten en liten stund till!

en dag kvar till helg..

Den här veckan har gått rätt långsamt om man jämför med förra. Men nu är det snart helg iallafall!
Igår kom systeryster på besök. Blev Pizza och tv-kväll. Sen fick jag se studentmössan och dom andra grejerna hon hade fått!! Ska bli kul med studentfirande!!!!  Luna var nöjd med lite extra uppmärksamhet från moster och det blev en trevlig kväll! Dagens minuspoäng gick till mitt tappra försök att slänga soporna. Det hela slutade med att vantarna trillade ner i sopavgrunden... mina favvovantar!!! NEEEEJ!! Inte så mycket att göra såvida jag inte ville ge mig ner i ett hav av mögliga sopor. Och det hade jag ingen lust med även om det nästan var värt det, för mina vantars skull....... jaja.. senare på kvällen åkte hon tillbaka till skolan igen och jag hoppas det gick bra för henne med provet idag!

Vi har våran aldeles egna sladd-marodör här hemma =).. Fast hon får bara ha sladdar som inte sitter väggen. Den roligaste sladden är den som sitter i pappas tv-spelsdosa.

Imorse vaknade Luna lagom tid, (när jag var lagom utvilad) vid åtta. Skönt och efter lite mannagrynsgröt var vi uppe, påklädda, och ute i snålblåsten. Usch för det här vädret, gråkallt så det når in i märg och ben! Långkallingarna hjälpte inte mycket och mina vantar hade varit underbart, gudomligt sköna.. Vid tio var vi och mötte Jennifer på station. Sen gick vi till Forex för hon skulle växla pengar, för inatt åker hon o Crille till Arlanda och imorgon är hon på Gran Canaria (hade gärna varit med). Hoppas dom får en kanonvecka i värmen! Efter pengaväxligen gick vi till Punkten och käka bakadpotatis, även Luna blev invigd och fick smaka lite potatis med smör och det gick ner. När vi skulle hem så bev det bussen, kylan vann över oss. Så när vi kom hem så blev det apelsinsockerkaka med varm oboy o vispgrädde. Inte så dumt och ska det firas körkort så ska det! Luna älskar när Jennifer är här och busar med henne så hon har haft en kul dag! Somnade halv åtta så jag misstänker tidig morgon imorrn!

Blev inga bilder tagna idag men den här är från sist vi var i kopparberg, när Jennifer kom o hälsade på!

onsdag

Innan jag skriver nått annat så HAR JENNIFER KLARAT KÖRKORTET!! GRATTIIIIS!!
Hon har kämpat så jag blev så glad när hon klarade uppkörningen! Så nu väntar "en bakad" på Punkten när hon kommer till stan. Måste firas!
Annars så har jag inte varit hemma sen i söndags kväll. Luna hade varit i Fällersta några timmar så jag och Rickard fick lite tid för oss själva och sen hamnade jag där med. Var länge sen vi hälsade på så det blev ett par dagar. Luna har haft så roligt för Rosita leker med henne hela tiden. Det märktes den dagen Rosita var på dagis, då var det inte alls lika roligt.. Hon har blivit skjutsad i gåstolen men har även lärt sig att styra den själv! Här hemma har hon inte haft nån plats att röra sig i den knappt. I går kväll stod inte Rickard ut längre utan kom och hämtade oss. Det är nyttit att sakna varandra ibland!

Vi får väl se hur dagen artar sig. I eftermiddag kommer lillasyster och hälsar på iaf! Ska bli roligt för det var ett tag sen! Sist vi var i Ställdalen var hon med Daniel i Säfsen. Nytt för Luna är att hon står på alla fyra i sängen och gungar. Väntar på det första steget! Spännande ju!!

Sittdelen till vagnen har vi fortfarande i soffan. Så bra för henne att sitta i själv och pyssla med grejer. Men snart ska den sättas i vagnen där den ska vara. Så länge hon har tillgång till pappas snusdosa är hon hur glad och nöjd som hellst!

lördag

Igår var vi iväg till Nina och hälsade på. Hennes man var med hemma så jag drog med mig Rickard med! Väldigt trevigt faktiskt och tjejerna var pigga och glada nästan hela tiden. Så dom blev inte av med oss förän klockan var elva! Men himla trevligt hade vi iallafall så det måste vi göra om. Har inte tid att fördjupa mig så jag lägger upp lite bilder från gårdagen! Ikväll kommer Erika och Fredrik på Tacos. Erika fick ledigt så då kunde vi äntligen ses! Var ett tag sen nu! Rickard är i Sthlm men kommer hem ikväll.

Innan vi åkte till Nina och Salah så kom Tessan och hälsade på mig och Luna. Fick sällskap till min andra Frukost hehe.. Kul att ses igen!

Nina, Eya och Salah. Fick kaffe och munkar när vi kom dit =)

Under större delen av kvällen var tjejerna på golvet och grejade.

Efter den goda maten vi blev bjudna på var det sovdags en stund. Mysbild med en nyvaken Eya. Hon sov en liten stund sen höll hon igång hela kvällen!

Tack för en jättebra kväll och om man ska tro bilderna hade ju Luna roligast! Här kommer otroligt glada bilder som Nina tog med kameran på Luna. Otroligt bra du var som fick så bra ögonblicksbilder!!







Nu ska jag sätta igång att förbereda tacosen lite till ikväll. Ha en bra lördag alla som läser!

ändringar

Idag har det inte hänt mycket alls. Dagens framsteg för Luna är att hon låg i mitt knä och reste sig upp sittandes. Jätteduktigt tyckte jag och insåg att ungen har starkare magmuskler än mig =).. Sitta på golvet själv kan hon med nu och det tycker hon är kul! Glömde skriva igår att innan vi åkte hem från ÖB var vi och hälsade på på kontoret! Trevligt att träffa dom igen och Luna charmade som vanligt. Kaffe och en pratstund blev det innan det var dags för henne att sussa!

Inget speciellt att blogga om idag så jag tänkte lägga upp mina senaste upptäckter om Livet efter graviditeten. I matväg har mycket ändrats har jag märkt, har börjat äta vissa "vuxensaker" som jag innan inte fick ner =).. intressant!

Skaldjur!

Eller räkor framför allt. Innan graviditeten fick jag inte ner något som hade med skaldjur att göra. Provade vartannat år på kräftskivorna på att äta kräftor men det vände sig helt i magen. Riktigt gott med skagen och räkor faktiskt! Ska bli kul att se om även kräftor går ner i år!!

Avokado!

Gillade varken konsistensen eller smaken förut men nu går det ner minsan! Kan till och med få sug efter avokado. Min egna teori är att jag är så dålig på att göra fisk (som jag älskar?) Avokado och fet fisk innehåller samma nyttiga fett.

Fetaost!

Räknas väl halvt kanske... innan kunde jag få ner det om jag var tvungen men absolut inget jag åt frivilligt. Nu äter vi det minst en gång i veckan. I grekisk sallad eller hellst direkt ur burken =P

Brieost!

Det var något jag nästan kräktes av om jag fick i mig. Man äter inte mögel i nån form!!! Men sen blev det Nyår och ostbricka och oj vad gott det var! Har ätit det vid flera tillfällen efter det! Inte illa haha...

ÖL!!!

Just det, ÖL! Jag har alltid druckit cider, inte öl... Kunde inte ens förmå mig att svälja klunken om jag nu försökte ta en. Men det är inte så dumt till maten faktiskt. Till Rickards glädje hehe... Han tycker jag är jätteduktig!

Gravad Lax!

Rå fisk ska man inte heller äta, men till julen som var åt jag faktiskt gravad lax. Och gott var det!

Mycket som förändras med en graviditet.

Imorgon är det fredag igen. Tyckte det nyss var fredag. Ikväll ska jag göra Pizzamackor, såg ett urläckert recept imorse på tv! Får se när Ronny kommer med. Han skulle vara jättesnäll och hämta bokhyllor som vi har fått av Tessan o Jimmy. Tack tack! Tänkt att dom ska vara i Lunas blivande rum sen när vi flyttar!


Mitt i veckan

Jaha och då var det onsdag.. Luna gillar dedär med att jaga upp mig kl 7 så det har vi börjat med nu =).. Sen åkte vi upp på stan för vi skulle träffa Nina och Eya och ta en sväng på ÖB för att fynda lite. Ninas syster var med också! Hittade mycket bra saker med inte allt jag hade velat ha. Nina hittade lite prylar till Eyas kommande ett-årskalas.  Nina la ut fina bilder på tjejerna som vanligt. Kika in där!  Måste bli bättre på att ha kameran med mig =)..
 Måste klaga lite på alla studenter som tror att 14 är deras alldeles egna skolbuss. Gick på och 4 tjejer vägrade sätta sig nån annanstans än på barnvagnsplatserna. Hallå?? Märks att det är skol-mentalitet fast dom ska vara "vuxna" människor nu. Till sist erbjöd sig en tant på säkert 70 plus en plats till oss men då blev jag förbannad.. när en tant reser sig och 4 blondiner med 4 nyanser för mörk fondation sitter kvar på sina små rövar är nått fel. Kunde inte vara tyst så dom fick vackert flytta på sig till en annan plats.  Man får inte åka med barnvagn om det inte finns plats på barnvagnsplatserna. Nog om det..
 När vi var på väg hem gick jag till Ica och hämtade sista paketet från Go´boken, som vi har sagt upp nu. Sen handlade jag sista ingredienserna till Ninas goda soppa så den har jag gjort idag, dock utan kyckling för det glömde jag. Blev vegetarisk men rätt så god ändå.
 
Luna fick potatis med smör i förrgår, passade på att få lite kuliga miner! Hon var väl inte så imponerad av potatisen. Det mesta hamnade i resten av ansiktet men det syns inte så bra på bilderna. Klicka på dom så blir dom större!

BusLuna tar sig fram rätt så bra över golvet. Hon har även varit uppe på alla fyra flera gånger. Svårt att hinna få med det på bild bara. Kollade på datorn i 3 minuter och sen låg hon under mattan och tuggade på mattfransarna haha, blev inget kort för det var så rackarns skitigt under mattan så där fick hon inte vara =)

Det bästa Luna vet är när pappa kommer hem och igår blev det lite kvalitetstid och mysig lässtund tillsammans i soffan. Rickard är helt inne i sin Illustrerad Vetenskap och efter att Luna rev sönder den (2ggr) fick hon en egen gammal Fynd Börsen. Den var kul den med =)

Mycket bilder blev det! Nu ska jag ta en till omgång av soppan sen glo på Tv en stund!

äntligen

Sådärja, då var visningarna överstökade. Vi får se om dom hör av sig om en visning till eller om det blir någon av dom som var här idag. Känner att det har varit mycket ett tag och nu släpper spänningarna. Det är inte ofta man vet att disken är diskad, tvätten är tvättad, lägenheten ren och fin... man behöver inte göra nått annat än att sitta i soffan och softa och på sin höjd laga lite mat. Så nu blir det en alvedon och soffan =)

Igår när jag städade som mest åkte Luna och Rickard iväg på egna äventyr. Första gången utan mig! En pappa-mys-eftermiddag ute i Fällersta. Luna var helnöjd!

Städhelg

Denna helg är helt och fullhjärtat tillägnad städning. Igår rev vi ur allt i förrådet och i skrubben och rensade upp lite... och med lite menar jag att vi slängde ca15-20 påsar med skräp! Inte konstigt att det är stökigt när man samlar på sig massa skit! Luna fick vara hos farmor på eftermiddagen så vi fick lite superstädning gjord! Idag har vi fortsatt där vi slutade igår och fortsätter tappert =).... Luna sover för tillfället och vi tar en lunchpaus - tacos från igår.

Inget vettigt skrivet idag och vi fortsätter med städningen, visning på lägenheten imorgon!


RSS 2.0