en doft av sommar...

I torsdags var åkte jag till Bvc med Luna, för jag misstänkte att hon fått fotsvamp. Hon var torr, irriterad och flagade under fötterna och på tårna. Men när vi kom dit så visste dom inte riktigt vad det kunde vara så flera läkare tittade på hennes fötter (det gillade hon inte..) Till slut trodde dom att det kunde bero på en infektion eller bakterier så då fick vi gå och göra ett halsprov. Och det visade sig att det var positivt för streptokocker. Så med streptokocker under fötterna äter hon nu en pencillinkur i 10 dagar så får vi hoppas att det går över.

Så i fredags var hon hemma från dagis för det tar ett par dagar innan man blir smittfri. Lördagen spenderade vi i Fällersta och Lunis hade kul som vanligt. Vi målade påskteckningar och grejade, och Rosita har blivit duktig på att skriva bokstäver! Vi var kvar även till söndagen och på kvällen åkte vi hemåt.

Luna somnade vid halv åtta och jag tvättade till nio. Och när jag gick till tvättstugan kom den, doften av sommar! En granne grillade ute på bakgården! Åh vad jag vill ha sommar och grillväder! Slippa overoler och stövlar.. hur som hellst så blev det en myskväll med karln igårkväll för Luna sov som en stock till åtta i morse, skönt! Och nu är hon tillbaka på dagis!

Dagens låt blir det idag: Shaggy - Angel
Kommer ni ihåg den??
Hörde den i tvättstugan, grilldoft och
denna låt är sommar för mig!

tvätta

Igår tittade Nina med familj förbi. Vi käkade lite mat och Luna och Eya Lekte/bråkade, dom har nämligen kommit in i åldern mitt-jag ska ha alla-du får ingen. Samtidigt dessutom. Tillfällig vapenvila när Rosita och Rebecka (och Anders) kom ooch styrde upp det hela. Då hade dom väldigt roligt tillsammans.
Och efter besök och mat så gick jag ner till träningen. Har haft en dålig träningsvecka så nu blir det nya tag, och det vittnar dagens träningsvärk om =)

Idag är Luna pådagis, ska snart hämta henne igen. Sen i eftermiddag kommer Fällerstagänget och hälsar på! Ska bli roligt! Och jag ska avsluta dagen med att tvätta!

Blir måttligt trött på att jag inte kan ladda upp några bilder på bloggen, ett problem som nu får högsta prioritet. Tänkte visa er Lunas nya fina skor men det får vänta.... bläää

måndag morgon..

hur ofta är man så här nöjd en måndag morgon? Kanke för att man jobbade i helgen och för att solen skiner =) Hur som hellst är Luna på dagis och jag ska börja röja upp lite, vårkänslor och vårstädning är bäst att ta vara på när dom dyker upp! Fick en chock när jag tittade ut på baksidan. Mer än hälften av all snö har smält undan! Går inte att öppna dörren men snart så!

Lunis spenderade helgen med mormor, morfar och morbror. Och det gillade hon. Så himla glad hon har varit! Sen fick hon vårskor, foppatofflor och en ny sagobok. Tack tack!! Av någon anledning går det inte att publicera några bilder men jag jobbar på det..

Nej nu ska jag boka tvättstugan! Solong!

jobb i helgen

Och det välkomnar jag! Skönt att börja jobba lite igen!

Idag fick Luna vara kvar längre på dagis. Tror hon gillade det!
Men nått som jag inte gillade var att någon gjort inbrott inatt på hennes avdelning. Vem bryter sig in på en småbarnsavdelning??? När vi kom imorse hade dom nyss sanerat glas och skräp och polisen hade varit där. Och det enda som dom hade kommit över var telefonen, säkert 20 år gammal. Onödigt!

Nu har Lunis somnat, Rickard åkt och jobbat och jag plockar lite här hemma. Imorgon bitti kommer mamma, pappa, bror? och Queenie hit för att göra Lunis sällskap. Ska bli roligt!


snön smälter!!

Dagarna går och faktiskt så smälter snön mer för var dag som går. Underbart tycker jag!

Veckan som varit har mest varit vardagliga sysslor och dagisrutiner. Har även träffat Kika och Fegick (Erika och Fredrik. Kaffe och blåbärspaj, trevliga vänner och lite solsken förgyllde den dagen. Bara snön försvinner så våras det för brunch på uteplatsen... =) Hoppas verkligen på en kanonsommar!

Feber och röda prickar har Lunis genomlidit efter 1.5 års-sprutan. Men nu är hon på banan igen.

Igår var vi hos Nina med familj och hälsade på. Väldigt trevligt som vanligt, och tjejerna busade för fullt. Åkte hem på kvällen och Luna sov hela natten faktiskt. Igår natt var en hemsk natt, skrik och krångel.. Börjar fundera på att ge Lunis en vanlig säng istället för spjälsängen. Men det är än så länge på funderarstadiet.

I morgon och i helgen ska jag jobba så Lunis mormor och morfar kommer för att passa Luna. Ska bli roligt att träffas igen!
Så idag är det tvättstugan och städning här hemma som gäller. Rickard ska även på jägarkursen ikväll som vanligt. Och jag kan ju få berätta att han klarade uppskrivningen i tisdags! Stolt över min hunk!

Men nu ska jag snart hämta Luna från dagis!

Marsmars..

Upp och ner och fram och bak har tillvaron varit ett tag. Men nu faller saker och ting på plats. Lunas dagis inskolning var inte så rolig. I en och en halv månad var det mycket gråt och vi trodde att vi skulle få avbryta. Om det inte hade varit som så att hennes dagispersonal hade gett sig på att det skulle fungera. Så efter att ha spridit ut hennes 15 timmar på hela veckan vilket blir 9-12 mån-fre så började rutiner råda och Luna kom till rätta. 1 Mars blev dagen då det hela vände och nu trivs hon jättebra! Hon hänger upp overolen på sin lilla krok och sen går hon till fröken för att se vad de andra barnen har för sig. Har aldrig kännt mig så lättad i mitt mammahjärta som nu när det fungerar så bra. Nu kan det bli lite gnäll när man hämtar istället men då vet man iallafall att hon har roligt där.

Annars så har vi haft lite förkylningar och en vecka med vinterkräksjukan. Och bokstavligen så är vi insnöade. ÖBO har varit uppe på vårt tak ett antal gånger och skottat snö och på baksidan har vi snö upp på fönstren. Älskar snön men nu är det lite för mycket av det goda. Solen tittar fram och vårfåglar hörs tidigt på morgonen så nu kan snön gärna få släppa sitt grepp. Nu är det bara på att hoppas på en otrolig sommar efter den här otroliga vintern!

Sen fortsätter vi att vänta på alla små tigerbebisar som kommer eftersom det är tigerns år i år. Ska bli spännande!

Min träning fortsätter och det börjar ge resultat med starkare rygg och ben. Vilket är himla skönt, bieffekten blir ju att man får äta som en hel karl för att behålla vikten men det är egentligen inget att klaga på.

En nyfunnen passion är inte helt otippat för dom som känner mig: Ballerina Kladdkaka. Och ja dom ska hellst doppas i mjölk! Riktigt smarriga.

Annars så har jag börjat intressera mig för vad man egentligen stoppar i sig. Det har ju blivit lite hysteriskt med allt sånt men jag har kommit fram till att nog fasen är riktig mat det man bör stoppa i sig. Tillsatser och halvfabrikat och light produkter tror jag att om några år ser vi bieffekterna av dessa onyttigheter som jag väljer att kalla det. Men men inga utsvävningar om det.

Igår var vi och firade kusin Isabelle på 14års dagen! Shit vad tiden går! En väldigt trevlig eftermiddag-kväll. Lunis hade väldigt kul med Evelin!
Nu är det dax att se om det finns någon tvättid till mig ikväll!

Solong!

8 mars

Nämen tja!!

Väldans länge sen nu men jag har fått prioritera annat än bloggen ett tag...
bla, Lunas dagis inskolning mm. Men jag återkommer med ett längre inlägg om vad
vi har haft för oss vid ett senare tillfälle. Men nu är bloggsuget tillbaka och jag kommer
att börja blogga som vanligt =)

På återseende!


RSS 2.0