Året 2009

Året har gått riktigt fort. Jag kommer nog minnas det som året när jag var hemma med Lunis. Hennes utveckling har varit otroligt häftig att få följa.

Tidigt i Januari var hon endast 5 månader gammal. Hon var knappt stadig alls men gillade fart och fläng. Då badade hon i badhus för första gången, vilket inte var så kul. Däremot efteråt hittade vi ett akvarium där hon hade jättekul!


I Februari fick hon följa med på sin första friluftsdag uppe vid klacken. Hon sov mest och busade i värmestugan. Vi var nere på Eyrabadet och hälsade på personalen där. Hade ju vankat med stora magen där 3 dagar i veckan på "jobbet", så dom var nyfikna på lilla tjejen! Nu hade hon även lärt sig att sitta själv i soffan och kolla på Tv =)



I Mars var Luna med när vi styckade en kviga. Allt tas till vara på ute på landet. Samtidigt hade hon sin första ordentliga febertopp. Ändå höll hon humöret uppe. Det blev även klart att vi skulle flytta från Svampen till Brickebacken till våren! Sen var vi för första gången på Lek och Bus landet, tillsammans med Nina, Eya och Salah. Det var kul! Eya hade nyss lärt sig att krypa och Luna satt stadigt, eller stod på alla fyra.


I April kom våren. Luna fick för första gången åka upp i Svampen för att kolla utsikten! Sen blev det vårens första glass på Gröna Grodan. Vi var en del i ställdalen och hälsade på, och Jennifer fick lilla Perla. Påsken firade vi ute i fällersta och barnen gick påskkärring. Vi var på Noels 1års kalas och mumsade tårta. Luna var för första gången med på Bowling! Och i slutet av denna månad flyttade vi från Rickardsbergsgatan till Granrisvägen!


I Maj hade vi äntligen gjort oss hemmastadda i nya lägenheten. Rickard fyllde år och Mia kom till sitt nya hem i Fällersta. Vi träffade Erika och Fredrik en hel del och förberedde oss för en grill-sommar. Luna kryper för fullt och gillar nya uteplatsen!


I Juni kom sommaren. En hel drös med folk fyllde år dagarna eftervarandra så det blev mycket kalas, bland annat Eyas ettårskalas!  Tvillingarna hade skolavslutning och Mikaela och Ronny tog studenten. Midsommar firade vi i Kopparberg!


I Juli hade vi redan hunnit med massor. Varit på Parken Zoo med Eya och gänget och sen fick Tvillingarna följa med på bad och fiskesemester i ställdalen. Vädret var varmt och det var en riktigt svensk sommar för en gångs skull!


I Augusti var vi mycket ute i Fällersta. Var med och målade hagarna och hundgården som byggits under sommarn. Eya med familj var där och gjorde oss sälskap! Crossåkning och studsmatta! Det blev en hel del grillning med våra grill-buddies Erika och Fredrik med. Den sista sommardagen tog i vara på med en heldag ute vid sjön, och vattnet var riktigt varmt kommer jag ihåg. Sist men inte minst så fyllde Luna 1 år! Alla kom och vi hade en jättetrevlig dag med många presenter!


I September pustade vi ut och aklimatiserade oss till lite kyrligare väder. Men september kommer jag nog mest ihåg just för att Erika och Fredrik äntligen fick plus på stickan! Äntligen!!! Så nu väntar vi på en liten kompis!


I oktober blev det höst på riktigt. Jag och fler därtill fyllde år. Blev mycket filmer och mycket turer till Ställdalen och Fällersta. Brännbollsturnering och bärplockning! Luna lärde sig gå helt på egen hand!


I November handlades de första julklapparna och så spökade vi ut Ronny och Sofi inför Haloween. Vi åkte med Nina och Salah till Gustavsvik och den här gången tyckte Luna det var riktigt kul!


December var ju årets sista månad. För att sammanfatta så var det mycket julpyssel och sen julfirande. Otroligt mycket snö har det kommit och Lunis sov hos Nano för första gången, när Jag skulle till Tessan i Linde.


Nu förbereder vi oss för det Nya Året 2010!

Gott Nytt 2010!




Året börjar närma sig sitt slut...

Skulle kunna skriva ett monsterstort inlägg om julhelgen men jag gör det i korthet istället, har tyvärr inte fått in några bilder på datorn för att överförnings-sladden är glapp...

Den 22/12 kommer mamma, pappa och lillebror för att sova över hos oss under jul. Dagen före dopparedagen handlar vi dom sista julklapparna och gör julskinka mm. MYS!

Den 24/12 är det ju självaste julafton som enligt tradition sedan 4 år tillbaka firas hos lunas Nano Tiina med familj. Julmat och klappar och en mysig kväll. Spelade nya "Hjärnsläpp" och vi fick verkligen hjärnsläpp på det och efter ett par timmar gav vi upp och åt mer julmat istället =).

Den 25/12 Freddie stannar kvar för att göra Rickard sällskap i lastbilen. Trots klass ett-varning för snöoväder gav dom sig iväg och som tur var gick det vägen. Var nervös kan jag avslöja för det kom otroligt mycket snö.

Söndag kväll åker vi med hem till Ställdalen jag och Lunis. Måndagen firas lilla julafton hos Moster Madde och hennes tjejer. Tacos och julklappsbyte! Luna lekte med tjejerna hela kvällen, såg knappt röken av henne =) Iskallt ute och ännu mer snö! Snö upp till knäna, och stackars Queenie fick gräva en grop för att kunna göra sina behov! =)
Tisdagen fick vi besök av Jennifer och Perla. Luna fick fina klappar och på kvällen åt vi skinkmacka och varm oboy!

Och idag är det Onsdag. Mamma och pappa skjutsade hem oss, eftersom vi inte hade med oss någon vagn men mest för att det var hela 27 grader kallt!! Snoret-fryser-i-näsan-kallt!! Något varmare var det i Örebro med 15 minusgrader. Dom han bara släppa av oss så fick vi besök av faster Åsa med familj. Roligt och dom sista julklapparna byttes! Luna badade och sen var det säng-valsen för henne. Jaa tänkte vi och trodde att vi fick en Big Bang Theory kväll för oss själva men Luna gjorde Comeback vid halv åtta så nu glor vi på Victorias Secret istället och mumsar chips! Inte illa det heller.

Imorgon ska Rickard jobba en sväng under dagen. Sen är vi bjudna på avskeds-nyårs-firande hos Nina med familj. Man får passa på att ses, för snart drar dom ju till England!

Kommer ett nyårs-inlägg imorgon men sen ses vi nästa år!!

God Jul

Äntligen Julafton, ja jag blir som ett litet barn =)
Hinner inte sitta här speciellt mkt men här kommer dagens låt:

Cristmas Crackers - När julen kommer till stan
För det är idag julen kommer till stan!

God jul ALLA!!!

Oanträffbar...

är precis vad jag har varit. Det började med borttappad mobil som följdes av "gud vad skönt att vara oanträffbar" Ibland vill jag bara vara. Ska slänga in en uppdatering om vad jag har haft för mig men klockan är mycket och jag ska till jobbet tidigt imorgon. Så här kommer nått helt annat!

Fick denna award/utmaning av Lillemor som faktiskt fyller år idag (igår)! GRATTIS!

Man ska visst också berätta 10 saker om sig själv..
Hmm okej..

1. Är galen i ljus. Så denna tid på året kan ni ju gissa hur det ser ut hemma hos mig =)

2. Har ett stort behov av att vara ensam och ladda batterierna emellanåt. Annars väldigt social varelse.

3. Gillar att laga mat och att baka, men skulle behöva baka lite oftare än vad jag gör.

4. Tyvärr lite slarvig, vilket resulterar i att man får ta tag i hus och hem ordentligt en gång i veckan. Mitt nyårsläfte blir garanterat att bli ordningsamare

5. Har två hemliga kärlekar: choklad och chips.

6. Är helt säker på att allt har en mening. Och att vi vandrar på denna jord för att vi har saker att lära oss. Är därför väldigt öppen.

7. Tycker om det estetiska. Målar gärna och spelade fiol väldigt länge. Skulle vilja återuppta dessa intressen.

8. Julen är den största högtiden för mig, med all dess tillbehör.

10. Morgontröttheten går nog aldrig ur, kanske på ålderns höst om jag ska brås på farmor och mormor =)

Jag skicka awarden/utmaningen till: Erika Nina och Lill

Insiktsfulla ord

Håll mina tankar positiva.
För mina tankar blir till mitt beteende.

Håll mitt beteende positivt.
För mitt beteende blir till mina vanor.

Håll mina vanor positiva.
För mina vanor blir mina värderingar.

Håll mina värderingar positiva.
För mina värderingar blir mitt livsöde.

Mahatma Gandhi



9 december

Igår morse körde Rickard iväg Salah till flygplatsen så nu befinner han sig i England och förbereder inför flytten. Nina och Eya stannade kvar hos mig och Luna och gjorde oss sällskap.
Skulle eventuellt ha bakat lussekatter med Erika men hon hade fortfarande ont i armen efter sprutan... lite nervös är jag för att ta den..  Och idag jobbar hon och ska iväg på ultraljud så det får bli senare i veckan.
Nina och Eya stannade på middag och framåt kvällen fick vi låta dom bada tillsammans så dom skulle hålla sig vakna. Efter det blev det tigerkaka med jordgubbar och grädde. MUMS! Mysig dag!!


Idag har vi inte gjort så mycket, Luna gav oss sovmorgon till kl 9.30 och sen har vi busat och tvättat en massa tvätt i tvättstugan. Ska eventuellt boka tid ikväll med om det finns så blir jag av med allt. Lite senare ska jag iväg till gymmet igen. Får inte tappa greppet om träningen nu! Imorgon blir det en sväng till banken och till Willys, måste ju handla julskinka och lite sånt! Ha en bra dag nu!!

Dagens låt: Michael Jackson : Beat it
Nina visade mig ett klipp igår. Och han
är ju The king of pop utan tvekan. Det är
sjukt hur mycket musik han gjort.

Här är klippen som inspirerade ---> Tribute

tacos-måndag

Dagen har flytit på som vanligt. Skönt med en ledig dag! Rickard har pysslat med Lunis. Hon fick vara med och byta spån i Alvins bur. Det var spännande. Och jag har skurat badrummet (behövligt) och plockat lite. Fick ganska klart för mig att det är omöjligt att städa hela lägenheten med en ettåring under samma tak, även om pappa är hemma. Så hennes rum fick hon röja hur mycket hon ville i medan jag tog mig an resten av lägenheten. Skönt att det är färdigt. Ska torka av golven imorgon och boka några tider i tvättstugan så kan jag slapna av och invänta julen sen. Bara ägna mig åt sånt som är kul. Julklappar och inslagning och handla julskinka och rödbetssallad och sånt. När dagen började närma sig sitt slut bestämde vi oss för att ha tacos-måndag. Var länge sen nu och Erika och Fredrik tittade över och gjorde oss sällskap. Tack för en trevlig kväll!! Vi kollade på I think i love my wife med Chris Rock. Den var kul tyckte jag men inte så överdrivet kul som fodralet sa.


Imorgon fyller Tiina år och så ska jag försöka ge mig på att baka Lussekatter!

Dagens låt: Jeff Buckley-Hallelujah
Den här låten ligger mig varmt om hjärtat.
Personligen gillar jag Jeffs verision. Han
sjunger den med känsla. En till sak är att
det är min och Rickards låt.

God natt gott folk!

jobbjobbjobb


ANDRA ADVENT
Som ovanstående så har vi ängnat helgen åt att jobba. Ska bli skönt att bli lite ledig. Luna har busat och haft skoj ute i Fällersta. Det är skönt att hon är så självständig och trivs bra även hos andra. Kommer nog funka bra på dagis sen. Nu i veckan kommer dom ringa från avdelning MÅNEN (passande =) där Luna kommer gå. Ska bli så spännande. På tisdag ska vi även gå och vaccinera Luna. Har inte blivit av men nu vill vi få det gjort! Den 5e firade vi Ronnys 20-års dag och nu ikväll blev det ännu mer tårta för Tiina fyller den 8e. Nu sover Luna och Rickard spelar, vilket innebär lite ensamtid för mig! Imorgon ska jag även iväg på ett träningspass igen. Har försummat det nu när jag jobbat. Ikväll var det även O helga natt- konserten på stortorget men jag får helt enkelt se den på tv på julafton istället.

Dagens låt blir: Magnus Carlsson - Änglarnas tid
En ny julfavorit! Tycker den är himla fin! Inte ofta
någon lyckas pressa in en ny låt bland de traditionella.
Värd att lyssna på!


jobbat

Dålig uppdatering igen. i onsdags och torsdags jobbade jag och torsdags kväll var vi ute i Fällersta på glöggkväll med julpyssel. Supermysigt och jag älskar väntan på Julafton, med allt som hör till!! Tog en massa bilder som kommer komma i ett bildkollage sen. Idag har vi städat och gjort fint så nu har jag äntligen julpyntat! Mysigt värre! Vi har även hunnit med hundpromenad med Erika, dagen när det var strålande fint väder. Har inte så mycket mer att skriva så jag bjuder på lite bilder från mobilen som inte blivit tömd sen i somras :D Enjoy!


Luna och Eya busar på skojlandet.

Lite suddig men sådan far, sådan dotter syns det ju att det är iaf

Här väntar vi på bussen i regnet. Ska till Nina och Eya och hälsa på!

Eya och Rosita gungar. Underbara tjejer!

Luna gungar utanför vid oss. En av dom få bilder hon är lik mig på.

Mamma och lilla älsklingsLunis. En av dom sista sommardagarna.

Faster Rebecka bjuder på äpple.

Luna och Eya i Eyas lekpark.

Nu har dom äntligen brödratatueringen alla tre!

Luna bygger pärlbricka med Rosita.

Luna med vapendragarn Queenie.

Nina spelar finska barnsånger för tjejerna.

Ronny, Tessan och Jimmy. Så himla kul vi hade den kvällen =)

Det var dom senaste månaderna i korthet höhö.... Imorgon ska jag jobba igen. Och Rickard jobbar natt så Lunis ska till Nanno och hälsa på. Vi jobbar även söndag så vi får se om Lunis är där då med. Och så ska vi försöka hinna med ett besök hos Erika och Fredrik med.

Dagens låt blir: Carola - O helga natt
Idag har vi ju julpyntat och då är det
så klart tradition att lyssna på julsånger.
Carola har gjort många bra julskivor så
det är hennes toner vi lyssnat på!

Over and OUT

RSS 2.0