ändrade planer..

Igår blev det inte riktigt som jag berättade här, Rickard behövde vara vaken fram till kvällen för att inte vända helt på dygnet så vi följde med till Gustavsvik och babade med Nina, Eya och Salah. Undrade hur det skulle gå denna gång för Lunis. Sist var hon livrädd. Men den här gången hade hon jätteroligt i vattnet, lekte och plaskade! Turades om att passa barnen så jag och Nina fick härja runt lite och åka lite vattenrutshkanor. Hade en jättetrevlig eftermiddag/kväll! Ska försöka åka och bada en gång i månaden på stora Gustavsvik. Tänkte ta med Lunis till lilla Brickebackensbadet emellanåt med, eftersom hon gillade det så mycket!


Här var vi och badade för ett år sen. Luna tyckte inte alls om det då...


Denna gång var det superkul!! Hon ville utforska allt med pappas sällskap!


Igår hade vi inte med oss kameran, glömde helt bort det. Men Nina hade med sig så fler bilder från igår finns på hennes sida. Gå in och kika---> HÄR

Idag blir det en lugn dag. Ikväll kommer Tiina förbi och ska göra mig sällskap i tvättstugan. Vi ska tvätta mattor. Det blir tungt att göra själv. Så nu ska jag klura ut vad vi ska göra till middag idag, det står helt still så tips på vad man kan laga till tas varmt emot!!

Första advent!

Äntligen kan man på riktigt börja längta efter julen!
Nu är den inom räckhåll.

Imorse ringde Nina och undrade om vi ville med och bada, men eftersom Rickard jobbat natt och inte har slutat än så tippade jag på att han behöver sova när han kommer hem. Så det får bli en annan dag. Luna sover för tillfället så jag ska plocka med lite tvätt och greja lite. På tisdag ska jag nämligen ha storstädning. Luna ska till farmor och jag ska ge mig på fönster och golv med en grundlig rengöring. Så är julstädningen gjord och jag kan med samvete pynta lite.

Gårdagen var väldigt trevlig. Vandrade runt på stan med Jennifer och hittade en och en annan julklapp. Efterson Punkten (där vi brukar äta bakad potatis) är stängd för renovering så fick vi äta våran bakade med kyckling inne på Krämaren. Gott det med men inget slår en bakad med skinka och vitlökssås på Punkten! Vi får se om Jennifer kommer in till stan något mer snart. Luna var nöjd ända till hon kom på att hon ville härja runt inne på Indiska. Liiite för mycket prydnadssaker för att det skulle gå, med det hade dom inte på Indiska redan tänkt på och ställt ut en skål med pepparkakor. Så med en stor pepparkaka att sätta tänderna i var hon nöjd ända tills det var dax att åka hem. Luna fick även ett klistermärke och en adventskalender av brandmännen, som stod utanför Åhlens. Tack för en mysig dag Jennifer!!

Dagens låt: Pink - Please don't leave me
Den gick varm inne på Krämaren
igår när vi struttade runt där! Jag
är ju som tidigare kännt, svag för
Pink. Gillar all hennes musik vill
jag nog påstå!


Stan

Nu sitter jag och Lunis här en snabbis innan vi ska ta oss upp på stan. Ska träffa Jennifer en sväng, var länge sen nu så det ska bli roligt. Inatt däremot var det inte så kul. Luna vaknade vid 4a och ville INTE somna om. Efter en timmes krångel fick vi äntligen sova.. ska bli skönt att hon börjar på dagis, tror hon blir understimulerad här hemma. Blir nog kul för henne att härja runt med andra barn på dagis och förhoppningsvis TRÖTT på kvällarna =)
Tror jag får ta träningen ikväll istället för imorgon. Vill städa och få iordning här hemma så man kan få upp stjärnor och stakar i fönstren. Och kanske springa iväg på julmarknaden. Lunis första isåfall!

Nya julstjärnan ska upp i år, som jag fick av mamma o pappa!

kalas, träning mm..

I tisdags var jag på första träningspasset. Berättade vad jag ville uppnå med träningen och fick hjälp att lägga upp träningen av istruktören. Så när jag gick hem sen kände jag mig så taggad. Ska bli så kul att börja träna igen!
I onsdags åkte jag och Lunis upp på stan en sväng för att köpa den här pennan man kan skriva med på undersidan av strumpor/strumpbyxor så att det blir halkskydd. Luna avskyr att halka runt i strumpor så hon går jämt barfota. Ska bli intressant att testa om det funkar! Efter shoppingen åkte vi till Nina som fyllde hela 23! Rickard kom dit lite senare och hon bjöd på tårta och en massa goda bakverk. Luna gick direkt med Eya till lekrummet. Det blev ett långt besök och inte förän seeent åkte vi hem.
Igår, torsdags var vi hemma hela dagen och jag gick iväg på kvällen för mitt andra pass. Det gick jättebra och på lördag eller söndag ska vi dit igen. Rickard och Lunis ska med och bada medans jag tränar.
idag, fredag blir det fredagsmys som vanligt. Rickard ska jobba natt denna helg och jag och Lunis tittar kanske ut till fällersta om inget annat dyker upp. Ska även få det lite fint här hemma, och om jag orkar putsa fönstren. Första advent på söndag ju! Då åker stjärnan och ljusstakarna upp! MYS!

Dagens låt blir: Muse - Uprising
Muttrade på att Rickard hade
fyllt mp3n med sin musik igår,
men faktiskt så visade det sig att
det funkade att träna till!

Nystart

..japp det blir nystart för mig nu. Imorgon sätter jag nämligen igång med träningen. Ska bli så otroligt skönt att röra på sig igen.

Helgen har annars varit jättetrevlig! Fredag-söndagsmys, kan man säga. Rickard har jobbat natt hela helgen, och imorgon kväll är det min tur att jobba lite. Rosita kommer imorgon bitti och hälsar på och jag och Tiina ska iväg till gymmet. Sen får vi se hur resten av veckan ser ut. Roligt inlägg va? Hade kunnat varit i punktform =)

Dagens låt kan jag ju bjuda på:
Limp Bizkit - Behind blue Eyes
En gammal goding som jag lyssnat
mycket på.

Snart helg

Veckorna bara springer fram, det dröjer inte förän det är första advent.
Imorse efter frukost gick jag och Lunis ner till Erika och hälsade på. Flera veckor sen sist, så det var jättekul! Och magen växer vill jag lova. Fick även se lilla knodden på bild eftersom dom har varit iväg på ultraljudet. En av bilderna var en vinke-vink bild precis som Lunis gjorde på en av sina. Har även lovat att vi ska ses lite oftare, vi bor ju grannar banne mig. Ska iaf julpyssla lite när det börjar närma sig. Göra kransar och kanske baka lite lussekatter. Och om det blir av så vore det roligt att gå på julkonsert där Magnus Carlsson ska uppträda med sånger från nya julskivan. Det blir isåfall den 10 December i Sköllersta kyrka. Men men det blir längre fram... fick iaf en påse med bröd från det berömda julbaket i dalarna, tack vännen!

Nu ska jag gå in till lilla hönan som nyss vaknat. Sen åker vi iväg till Fällersta lite senare, och stannar över helgen. Hade gött!!

mycket kul

Nu är det ett tag sen, men jag har haft annat skoj för mig. I fredags åkte vi ut till Fällersta för att lämna Luna. Dagen hade kommit då Lunis skulle få sova över hos farmor för första gången. Och gud vad nervös jag var, helt i onödan för det hade gått jättebra. Hon hade bara vaknat en gång och då hade hon frågat efter "pappa" så där fick jag =) den nojjiga mamman som tror att lilla hönan inte klarar en natt utan mamma. Är så lättad över att hon kan sova borta om det skulle krisa, eller att man behöver mammaochpappa-tid.
Hur som hellst så skulle Rickard jobba natt och jag skulle iväg till Lindesberg och träffa Tessan o Jimmy. Det var meningen att vi skulle dit, jag, Rickard, Ronny och Sofi men eftersom jobbet kallade så blev det bara jag och Ronny. Men guud vad kul vi hade. Började med biljard och slutade med att dansa loss på Bistro Bellman. För på första stället vi var på, hör här - kom jag inte IN!! Trots ring och foto på dottern så var jag nog inte 22 utan under 18. Lite grinig blev jag men det är väl från och med nu man får ta sånt som en komplimang. Hur som hellst så var det en riktigt trevlig kväll som vi får ta och göra om när fler kan vara med. TACK!
Lördagen spenderades i Linde och Lunis kom och gjorde oss sällskap. Hon och Tessan hade himla kul. Söndagen jobbade Rickard igen så då var jag och Lunis ute i Fällersta.

Ny vecka och nya tag. Väldigt mycket nu, men det är bara att kämpa vidare. Imorgon ska jag ta tag i lite tvätt och få lite ordning här hemma. För på torsdag blir det Fällersta igen, ska vara barnvakt åt gullmonstren över helgen. Men nu ska vi ta en sväng till Konsum för att handla lite.

Hittade en kul grej på nätet, med ett chokladsug som heter duga gick jag in på marabous sida. Skulle kolla den nya Vintersmaken, innan affärbesöket. Och hittade räddajulen där man kan gå in och rösta. Aladinasken ska få en ny smak vilket innebär att en gammal ska bort. Så gå nu in och rösta på den ni vill ha kvar så ni inte upptäcker till jul att er favvo är borta!

På återseende med dagens låt...

de 11 budorden för att bli en succébloggare..

Under dagen har vi grejat med ditt och datt och på kvällen kom gänget från Fällersta på knytistacos. Shit man äter ju ihjäl sig på tacos. Undrar varför det är så sjukt gott? En supertrevlig kväll, tack för besöket! Annars så har jag inte så mkt mer att skriva om idag...

.. jag halkade in på Carlottas insiderguide: 11 budord för att bli en succébloggare.
Roande läsning och jag fick svar på något jag undrat länge. Hur FAN kan alla fjortisbloggar som inte handlar om nånting bli så välbesökta?
För att citera: Kriterier för provokativa fjortisbloggare: det underlättar såklart om du är fjortis. Med fjortis menas även 18-19-åriga unga kvinnor med begränsat intellekt och förvrängd självbild. • Om du redan nu har massor av fiender, alltså tjejer i din närhet som avskyr dig av olika skäl, är det jättebra. • Är du en mobbartyp? Toppen! Bonuspoäng för det.
- Alltså tjejerna som är det egentliga bottennappet, snygga skal som inte har nått vettigare att dela med sig om än hur som ser ut. Sånna killar drar över och sen flyr ifrån. Men börjar man skrapa på ytan så inser man ganska så snabbt att det inte finns mycket på insidan mer än en stackars omogen, osäker tjej som sårar först för att inte riskera att själv bli det. Och för att få den uppmärksamheten som dom själva indirekt ser till att inte få genom att vara elaka och självupptagna så ger dom sig ut i bloggvärlden för att synas.

Shit vad hon dömmer ut dom nu tänker ni, men va faaan. Tyvärr finner jag inget intresse i att hålla koll på vad de här människorna väljer att ha på sig eller vad dom dricker för kaffe, eller hur mycket pengar dom lagt på allt och inget. Men man har ju olika smak och eftersom det här tydligen går hem hos folk (det vittnar ju bloggtopparna om) så finns det ju en enorm uppsjö av denna kategori bloggare så det är bara att adressändra till datastolen och se till att mat finns inom räckhåll och säga upp ditt eget liv och följa deras.
Jösses vad kritiskt det blev...

Läs gärna alla budorden, jag tycker att hon träffade rätt på det mesta!

Dagenslåt är en önskelåt från Rickard:
Johnny Cash - God´s Gonna Cut You Down
Riktigt bra låt om ni frågar mig och många andra!

Natti!

dagens låt

Fast nu han ju klockan bli imorgon men vi tar dagens låt ändå. Och håll i er för nu blir det gåshud.

Axel Rudi Pell - Masquerade Ball


Det är ett tag sen jag hörde den första gången men den står sig garanterat. Och efterssom han fixar det live så länkar jag till den live. Grym låt! Ta er tid att lyssna på den.

GODNATT!

Hos Eya o Nina

Sitter hemma hos Nina och Eya. Åkte hit efter att Eya kommit hem från dagis. Var flera veckor sen vi kom och hälsa på. Så nu har tjejerna nyss ätit och sen ska vi gå till ICA. Ska passa in att åka hem sen när Luna behöver sova så vi får se när det blir.

En annan kul grej är att vi fick hem brev idag om att Luna har fått dagisplats på förstahandsvalet. Samma dagis som Rosita går på! Så det var jätteroligt så i Januari blir Luna stora tjejen och börjar på dagis!! Stort steg för damen.

Nu blir det lite bilder från Ninas arkiv hehe....
  
  
  

En MASSA sommarbilder blev det!


snart dax...

....att SOVA!

Men inte än. Luna sover och Rickard har nyligen kommit hem. Så nu blir det soffan en stund och sen sova.
Luna har hittat på rackartyg under kvällen. Först hittade hon min rakhyvel (fy på mamma som inte gömt den bättre...) som hon försökte kamma sig med. Vilket resulterade i ett litet jack i örat... och sen när jag lagade mat hade jag lagt potatisskalaren i fel låda så hon pillar snabbt in fingret och fastnat mellan "bladen"... Det gick inte att få loss fingret utan att hon skar sig eftersom bladen är vinklade, lilla vännen. Ett litet jack i fingertoppen och på andra sidan gick det igenom nageln. Men hon verkade inte så besvärad av det mer än att hon blev rädd, det svåraste var att få henne att låta plåstret sitta kvar.

Det blev mycket för en liten tjej så hon somnade 19.10

Annars är allt bra, hon har sovit dåligt på dagarna vilket har gjort att hon sovit dåligt på nätterna med. Så det har varit en jobbig period med lite sömn för oss alla. Men nu har jag börjat med att hon får sova ute i vagnen på dagarna. Det är ett säkert kort. Hon har en superbra overol och en mysig filt och sen sover hon som en sten.

Den finns även med två dragkedjor som är lättare om man har små barn. Det är ett regn och vindtåligt "skal" och en flecedress på insidan som går att ta ur. Kanon!

Nej här är dagens låt sen väntar soffan!
Har inte lyssnat på någon musik idag så därför blir det
en tiopoängare: Christina Agulera - The right man
Få artister lyckas sjunga med känsla i rösten som
berör en. Hon är en av dessa få. Älskar henne som
artist och hennes musik. Dessutom kan jag varmt
rekommendera hela skivan Back to basics där ni
hittar denna låt.






Reste till snön

I onsdags förra veckan åkte vi till Ställdalen hela familjen. Rickard skulle med pappa och lillebror till Grängesberg och kolla på en tribute till Johnny Cash. På torsdagen åkte Rickard hem igen för att jobba och jag och Lunis stannade kvar till lördagen. Mycket snö hade det kommit och en dag fick Luna komma och leka på dagis. Jätteroligt tyckte hon och brydde sig inte speciellt mycket om mig utan lekte med dom andra barnen på småbarnsavdelningen. Mamma och pappa följde med till Örebro och blev kvar till söndagen, då vi firade fars dag! Lunis hade hittat en Vessla till Rickard på IKEA dagen innan så den fick han. Det blev en heldag vid marieberg efter frukost (10kr!) på IKEA. Kollade en del julklappar. Jag behöver kolla några gånger innan jag hittar nått! Senare på kvällen kom farfar Micke och hälsade på.

Oj det var helgen i korthet =)

Idag händer inte så mycket, håller oss hemma under dagen och senare ska Rickard ut till marieberg med mammsen. Kan avslöja att det blir fläskpannkaka idag MUMS! Nu är det även bestämt att vi ska gå på O Helga Natt den andra advent. Brukar alltid kolla på det på tv och i år ska dom hålla till på Stortorget. Vänta bara tills december då kommer alla mina dagens låtar vara julsånger. ÄLSKAR julen, det pirrar i hela kroppen!

Dagens låt kommer senare under dagen.

snöfall!

Har egentligen inte tid att sitta här.. men jag måste bara skriva att det snöar! Små flingor som yr men lika fint för det! Nu är det dax för Luna att sova middag. Vi hörs!

En vanlig tisdag

Dagen har inte bjudit på något utöver det vanliga. Har haft en hemma-mys dag och kommit på rätsida med Lunas sovtider. Skönt! Har även varit ute en sväng, och passat på att handla sånt som fattas i kylen. Luna fick syn på en massa fåglar som flög runt runt och det var kul! Nu badar hon med pappsen och sen blir det kvällsmat, så får vi se hur länge hon orkar vara uppe. Ikväll blir det toast och tv med Rickard. Kort och gott en helt vanlig tisdag!

Dagens låt är: Rhianna - Umbrella
Den hade jag i lurarna när jag var ute
och sprang i somras. Dags att börja
röra på sig igen. Man mår bättre när
man får göra sig av med lite dålig
energi. Då kan man lika gärna bränna
den på lite träning! Bra för kropp och själ!

GOD KVÄLL!!

kväller

Jaha dagen gick fort. När Lunis och jag kom hem hade pappa Rickard åkt till Salah. Så vad hittar vi på? Jo boka tvättid, haha. Luna har fått följa med till tvättstugan några gånger och det är nog snudd på det roligaste hon vet. Kör tvättvagnarna fram och tillbaka, dansar till radion och tittar intresserat på när mamma sliter med tvätten. Hon är verkligen världens lättaste unge att ha att göra med. Nöjd med allt bara hon får vara med! Sen lagade vi en riktigt smarrig middag. Torsk med smör, dill, citron och kryddor i foliepaket i ugnen och till det blev det kokt potatis och franska-örter cremefräsch. Tål att testes, blev grymt gott! Hur som hellst fick jag en efterlängtad kväll alldeles för mig själv. Lunis sover och Rickard kommer hem senare. Så nu ska jag njuuuta av ensamheten =)

Dagens låt blir en låt vi diggade till i tvättstugan:
David Guetta ft. Kelly Rowland - When Love takes over


vinter på väg- kallt!

Helgen har inte bjudit på någon tid att blogga. Har varit fullt upp! I lördags jobbade jag 10-17, och det är så kul att vara tillbaka och få jobba lite emellanåt. På kvällen kom Ronny och hämtade mig för jag skulle hjälpa till att spöka ut honom och Sofi som skulle iväg på fest. Och guuuud vad coola dom blev! Tiina förvandlade Sofi till en ängel och Ronny skulle föreställa motsatsen :D Bilder säger mer än ord så här kommer ett par bilder.
Dom små blir större när man klickar på dom.

Ängeln Sofi, Djävulen Ronny och Vampyren Anna.

Så himla snygga!!

Sen var det helt plötsligt söndag och jag jobbade 9-17. Efter det tog jag en promenad hem och Rickard och Lunis mötte jag på vägen. Så kvällen blev tidig för Luna som inte orkade hålla sig vaken. Jag och Rickard kollade på film sen var det läggdags även för oss.

Återkommer med dagens låt. Nu ska jag och Lunis ta en sväng till kontoret.

RSS 2.0