Ny vecka

Igår fick vi besök av Rosi, Klas och Wilma och även Erika, Fredrik och lilla Clea. Rickard var iväg på provskjutning och sen kom han hem och fikade med oss. Trevligt!! Senare kom Rickards pappa och faster och hälsade på för att fira honom i efterskott. Smörgåstårta och fika, bjöd dom på, tack för det! Sen var det dags att åka till nästa kalas för att fira Rosita som fyllt 5 år. Först åt vi en supergod köttgryta och efter det rosa marängsvish. En trevlig kväll i det fina vädret och Luna somnade som en stock när vi kom hem efter nio.

Idag har vi varit ute och grejat. Snart kommer Erika och Fredrik och hjälper oss att göra slut på smörgåstårtan och senare ska Rickard iväg en sväng. Imorgon är det jobb igen och dagisdags för Luna.

Luna ute på gården på dagis!

ogräs

Ogräs till förbannelse i rabatten på framsidan. Men nu är det BORTA!! Så skönt. Tycker annars det är rätt avkopplande att sitta och pyssla i trädgården men inte när ogräset har överhanden. Tvättat mattor och plockat lite här hemma. Snart dags att gå till jobbet och Rickard ska hämta Luna från dagis.

Imorgon blir det en 11-timmars på jobbet sen är jag ledig i ett par dagar.
Ha en fortsatt solig fredag!!

fixardag

Idag har vi varit uppe med tuppen och tvättat. Luna var lycklig över att få vara ute heeela förmiddagen. Men usch vad snålkallt det är ute! Vart tog värmen vägen? I eftermiddag ska jag och Luna ut igen och ta oss an rabatten på framsidan... fy vad fort ogräset växer... nån som sitter på värdefulla tips om hur man håller skiten borta får gärna höra av sig! Sen ska första färskpotatisen inhandlas, mums!

Imorgon är det fullt upp igen. Jag ska ha en brevidgång på jobbet och sen ska vi till Lunas dagis för att gå på vårfesten! Ska bli kul! Och på kvällen kommer Lunas kompis Wilma och hennes föräldrar och grillar lite. Trevligt! För sen blir det jobb för mig resten av veckan.


Så här kan det gå om lilla fröken får sitta och äta mat själv...
Det blev badkaret den kvällen =)

Lite bilder

Tråkväder med regn hela dagen... Har varit på Lunas första utvecklingssamtal på dagis men annars så har det inte hänt så mycket. Lunis faster Rebecka är här på besök tills imorgon!
Nej lite bilder var det...



Dagen före Rickards födelsedag hade jag Isabelle här och hennes kompis
Linnea. Dom hjälpte mig att baka massor med cupcakes. Nougatflarn,
negerbollar och rulltårta blev det med. Chokladmuffinsen skulle ha varit
med lavendel, men jag fegade ur och föreställde mig att det skulle
smaka strumplåda av det och det var nog lika bra det för goda blev dom!
Och Luna gillade smeten!


Rickards kalas blev lyckat och många kom. Barnen hade jättekul och
Rickard fick bland annat en vildsvins-lockare eller vad det heter. Snart
tar han jägarexamen och då blir det grisjakt. Hur som hellst är Luna
livrädd för den.. för den låter som Erikas hundars grisleksak Ragnar.
Lite senare fick vi trevligt besök av dessa hundar för Fredrik och Erika
fick sin lilla dotter Clea senare på kvällen! Efterlängtad om något!!!


Lite senare på kvällen dök Ronny och Sofie upp. Rickard fick mer
presenter och Sofie gick med mig på en promenad med hundarna.


Helgen som var, var vi ute i Fällersta. Som vanligt när Rasmus, Becka
och Tiina rider på lördagar så passar jag och Lunis på att leka med
Rosita. Denna helg följde Rickard med och tog lite bilder när dom red.
Kattungarna León och Lotta fick flytta med hem till Fällersta. Lunis
hade feber men försök få en ettåring att förstå att man ska ta det
lungt när man är sjuk?


Rickard följde även med på söndagen med kameran
för att fota Rasmus när han åkte cross på täby.


Sen var det dags för dagis igen på måndagen. Jag och Luna är på
väg dit!

Sommar

Äntligen börjar värmen komma. Ett par riktigt fina sommardagar har det varit och även åskoväder och hällregn. Men det hör ju sommarn till! Lillebror Freddie har varit hos oss i hela 3 veckor. Tiden har gått väldigt fort för i fredags åkte han hem igen. Lite tomt blir det allt. Denna helg har vi varit ute i Fällersta och hälsat på. Fick träffa familjens nyaste tillskott, kattungarna León och Lotta. Riktiga charmtroll. Annars har Luna haft feber hela helgen tyärr. Men imorse varhon feberfri och fick gå till dagis. Snart börjar jag jobba. Hoppas vädret blir fint resten av veckan. Nu till något jobbigare att skriva om. Men jag vill ändå göra det.
Sista veckan under Freddies vistelse hände något oerhört tragiskt när en vän till familjen gick bort alldeles för tidigt. Alexander blev endast 19 år gammal för Gud bestämde sig för att kalla hem en av de sina, om än alleles för tidigt. Han hade studenten framför sig och skulle även bli farbror för första gången i Juni. Det väntade barnet kommer ha en aldeles speciell skyddsängel som vakar över honom/henne. Nu var det länge sen vi sågs men dessa dagar har många minnen dykt upp och pratats om. Mycket kul har vi hittat på tillsammans med honom och familjen genom åren. Och du har alltid haft en speciell plats hos min lillebror som annars bara hade systrar att se upp emot. Tankarna går nu till din familj som saknar dig bortom ord. Det är inte naturens gång att förlora ett barn. Svårast är det ju alltid för oss alla som lämnas kvar. Alex finns där ingen sorg eller smärta existerar, han finns där bara kärlek och trygghet regerar och väntar på de sina. Ta hand om varandra!

Platsen där så många ljus tänts. Dit även vi åkte. Kalkbrottet
utanför Kvinnersta. Vila i frid Alex!

Rickards dag idag =)

Min hunk fyller 25 idag! Grattis min älskling och hoppas du är nöjd med dagen!

Mannen i mitt liv!!

Orkar inte sätta mig och skriva om dagen, men det kommer.
Nu blir det bildspecial istället!

Så här länge sen är det vi tömde kameran. Det här är efter sista snöovädret som kom denna snörika vinter. Vi hade som synes snö upp på fönstren på baksidan.

Runt påsk låg jag på knä i rabatten och tog dessa bilder på samma baksida.


Sedan följde Rebecka med mig för att se dansuppvisningen som kusin Isabelle var med på. Och dom var otroligt duktiga. Många klasser som var med och alla var helt otroliga! Både jag och !ebecka hade en lyckad kväll. Och Isabelle som deltog i flera dansnummer var så fin så! På bilderna är hon pirat.

Och Luna har haft Rosita på besök. Hon sov hos oss några nätter till Lunas förtjusning. Dom hade så roligt. Dom bara leker och leker och leker när dom träffas!

Det var allt för idag och ha en fortsatt trevlig fredagskväll!

Veckorna rasslar fram...

...shit jag hinner inte med! Sen sist jag uppdaterade har vi hunnit med en hel del.

  • Jag har äntligen fått börja jobba. Än så länge 57% men mer blir det. Skönt att vara på banan igen efter en lååååång ledighet.
  • Rickard har börjat på ett nytt ställe, numera på Karamellkungen. Tack Sofie =)
  • Lillebror är här hos oss! 3 veckor ska han praktisera i stan och han är nu inne på sin andra vecka. Trevligt med sällskap!
  • Vi har varit på Wilmas 3års kalas. Och Luna hade så himla kul med den tjejjen! Inte sista gången vi ses!
  • Sen har vi varit på ännu ett kalas. Firade Isabelle i efterskott, alltid lika kul att ses!
Den här veckan kommer det vara fullt upp. Rickard fyller 25 på fredag så jag ska förbereda inför det. På fredag den 14e kommer vi fira honom här hemma på granrisvägen 10L med start runt ett. Sedan är var och en välkomna att droppa in på kaffe och fika under eftermiddagen.

Senare ikväll eller imorgon kommer ett inlägg med lite utlovade bilder! SOLONG!

1 Maj

Nu är det många järn i elden. Men nu har man ju energi till det så då är det lika bra att få saker gjort. Igår förmiddag var jag på stan och gjorde lite ärenden när Luna var på dagis. Sen han vi precis med lite karé-grönsaks-nudel wok tillsammans innan Rickard skulle tillbaka till jobbet. Godisregn för alla barn i Kumla. Det var populärt =) . Hur som hellst tog jag och Luna det lugnt och plockade lite här hemma. Men som vanligt när vi är själva så blir hon trött lite för tidigt på kvällen så för att hålla henne vaken den där extra timmen så gick vi ner till Erika en stund vid sju. Hon satt med ensam för Fredrik jobbade. Det var kul och Luna busade med hundarna litegrann. Och testade gränserna såklart, hon är inne i den underbara trotsen nu. Otroligt viktig period för utvecklingen men lite jobbig ibland. Men tack Erika för trevligt kvällssällskap. Och vi väntar på samtalet ;)

Idag jobbar Rickard och vid tre ska jag iväg och jobba. Vi får väl se om Rickard hinner hem annars så skulle Luna få hälsa på Nanno lite. Vi får väl se vad som händer imorgon, idag är det fullt upp iallafall. Nått som jag kom att tänka på är att vi nu har bott här i exakt ett år =)


Den sista bilden som togs på Lunis i gamla lägenheten.

Angående lite utlovade bilder frånbland annat dansuppvisningen så kommer dom. Har lite problem med att få in dom på datorn men dom kommer dyka upp!





RSS 2.0