Året 2009

Året har gått riktigt fort. Jag kommer nog minnas det som året när jag var hemma med Lunis. Hennes utveckling har varit otroligt häftig att få följa.

Tidigt i Januari var hon endast 5 månader gammal. Hon var knappt stadig alls men gillade fart och fläng. Då badade hon i badhus för första gången, vilket inte var så kul. Däremot efteråt hittade vi ett akvarium där hon hade jättekul!


I Februari fick hon följa med på sin första friluftsdag uppe vid klacken. Hon sov mest och busade i värmestugan. Vi var nere på Eyrabadet och hälsade på personalen där. Hade ju vankat med stora magen där 3 dagar i veckan på "jobbet", så dom var nyfikna på lilla tjejen! Nu hade hon även lärt sig att sitta själv i soffan och kolla på Tv =)



I Mars var Luna med när vi styckade en kviga. Allt tas till vara på ute på landet. Samtidigt hade hon sin första ordentliga febertopp. Ändå höll hon humöret uppe. Det blev även klart att vi skulle flytta från Svampen till Brickebacken till våren! Sen var vi för första gången på Lek och Bus landet, tillsammans med Nina, Eya och Salah. Det var kul! Eya hade nyss lärt sig att krypa och Luna satt stadigt, eller stod på alla fyra.


I April kom våren. Luna fick för första gången åka upp i Svampen för att kolla utsikten! Sen blev det vårens första glass på Gröna Grodan. Vi var en del i ställdalen och hälsade på, och Jennifer fick lilla Perla. Påsken firade vi ute i fällersta och barnen gick påskkärring. Vi var på Noels 1års kalas och mumsade tårta. Luna var för första gången med på Bowling! Och i slutet av denna månad flyttade vi från Rickardsbergsgatan till Granrisvägen!


I Maj hade vi äntligen gjort oss hemmastadda i nya lägenheten. Rickard fyllde år och Mia kom till sitt nya hem i Fällersta. Vi träffade Erika och Fredrik en hel del och förberedde oss för en grill-sommar. Luna kryper för fullt och gillar nya uteplatsen!


I Juni kom sommaren. En hel drös med folk fyllde år dagarna eftervarandra så det blev mycket kalas, bland annat Eyas ettårskalas!  Tvillingarna hade skolavslutning och Mikaela och Ronny tog studenten. Midsommar firade vi i Kopparberg!


I Juli hade vi redan hunnit med massor. Varit på Parken Zoo med Eya och gänget och sen fick Tvillingarna följa med på bad och fiskesemester i ställdalen. Vädret var varmt och det var en riktigt svensk sommar för en gångs skull!


I Augusti var vi mycket ute i Fällersta. Var med och målade hagarna och hundgården som byggits under sommarn. Eya med familj var där och gjorde oss sälskap! Crossåkning och studsmatta! Det blev en hel del grillning med våra grill-buddies Erika och Fredrik med. Den sista sommardagen tog i vara på med en heldag ute vid sjön, och vattnet var riktigt varmt kommer jag ihåg. Sist men inte minst så fyllde Luna 1 år! Alla kom och vi hade en jättetrevlig dag med många presenter!


I September pustade vi ut och aklimatiserade oss till lite kyrligare väder. Men september kommer jag nog mest ihåg just för att Erika och Fredrik äntligen fick plus på stickan! Äntligen!!! Så nu väntar vi på en liten kompis!


I oktober blev det höst på riktigt. Jag och fler därtill fyllde år. Blev mycket filmer och mycket turer till Ställdalen och Fällersta. Brännbollsturnering och bärplockning! Luna lärde sig gå helt på egen hand!


I November handlades de första julklapparna och så spökade vi ut Ronny och Sofi inför Haloween. Vi åkte med Nina och Salah till Gustavsvik och den här gången tyckte Luna det var riktigt kul!


December var ju årets sista månad. För att sammanfatta så var det mycket julpyssel och sen julfirande. Otroligt mycket snö har det kommit och Lunis sov hos Nano för första gången, när Jag skulle till Tessan i Linde.


Nu förbereder vi oss för det Nya Året 2010!

Gott Nytt 2010!




Kommentarer
Postat av: Nina - Mamma till Eya <3

Kul att du har gjort en års-resume :) Alltid kul att läsa sånt och minnas saker man gjort.

Tack för igår! För att ni kom och för maten ;) Det var jättegott.

Kram!

2010-01-01 @ 10:44:44
URL: http://ninac.blogg.se/
Postat av: Erika

Ja det där pluset på stickan hade vi väntat på, men det gick ju fort ändå, 3 månader är väl ganska snabbt tycker jag:)Ni har haft ett händelserikt år, måste ses snart saknar dig!!! Kram

2010-01-03 @ 20:50:07
URL: http://godisknatten.blogg.se/
Postat av: Pappa

Vad kul med en sammanfattning av året som gått. Kul att se hur mycket Luna har utvecklats på detta år. Tänk vad mycket man glömmer men det beror kanske på åldern.

2010-01-04 @ 22:08:05
Postat av: Nina - Mamma till Eya <3

Hoppas ni alla kryar på er och blir friska! Vi får ses sen när vi kommer hem från England.

kramar!

2010-01-09 @ 12:25:42
URL: http://ninac.blogg.se/
Postat av: Nina

å va många fina bilder du lagt upp :D mysigt!

2010-01-12 @ 10:38:52
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Nina

skriver här istället,..



va berodde dina blödningar på? jag fick missfall. jag var i vecka 11. så det for ut som bara den. riktigt otäckt. ja hade ont. va som om det börja värka ordentligt så ja kunde inte sitta rakt. sen när värken sluta. så gick det fem min å sen kom det enorma blödningar. på fem min va bindan full å ja satt i en pöl av blod. så mini operationen ja fick va skrapning som ja fick. just för att ja skulle sluta blöda..



va iaf tråkigt att höra att du haft så ont och mkt problem du med. men dem är bättre nu eller? ja hoppas det!

2010-08-06 @ 21:38:02
URL: http://deliciously.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (synlig enbart för mig)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0