KALAAAAAAS!

Mycket festligheter har det varit på sista tiden. I lördags var det Eyas 1års kalas. (Skrev ju fel förut, hon fyller ju den 10e) Så då blev det kalas hemma vid dom. Verkligen trevligt och tiden bara flög fram. Luna hade jättekul, hon älskar mycket folk tror jag. Och Eya var så fin i sina kalaskläder! Lilla prinsessan! Bilderna får berätta mer!

Eya var så fin i sin ljusblåa klänning!

Och den fina Disneytårtan var kanongod och gick åt som smör i solsken.

Alla barnen mumsar tårta!

Luna och Eya leker i Eyas rum, där alla presenter öppnades.

Eya håller 1 av som 100 bollarna hon fick!

Och killarna höll till i köket.

Fler bilder från kalaset hittar ni hos NINA

Senare på kvällen blev det grillning hos Erika och Fredrik som hade kommit hem från dalarna. Riktigt gott! Sen fastnade pojkarna framför tv-spel så jag och Erika tog Luna i vagnen och gick ut med vovvarna. Eller Maja rättare sagt. Kasper var kvar hos pojkarna.

Sen var det söndag och efter lunch hos oss åkte vi med mamma och pappa till min kusin Eveline för att fira hennes 7års dag. Fick smaka på en riktigt kladdig och god chokladtårta helt i min smak! Här kommer lite bilder.

Eveline, den lilla godisråttan! Så fin i sin lila sidenklänning!

Luna satt och myste en lång stund hos morfar.

Efter det åkte vi hem och la oss, efter en rolig dag!

Idag har vi stått i ösregnet och grävt upp rabatten på framsidan. Tänkte göra lite fint där. Men är det nått jag ogillar så är det när grannar är oförskämt nyfikna och står och iaktar allt man gör, samtidigt som dom låter ungarna springa i andras rabatter... menmen dom finns tydligen över allt vart man än flyttar. Till slut var vi färdiga och det blev bra. Nu ska vi bara klura ut vad vi ska sätta där. Har sparat prästkragarna, någon lila blomma och en ganska stor rosbuske.
När vi äntligen var klara där åkte jag och Luna till Nina och Eya. Fick fika och hade det mysigt, och idag lekte tjejerna tillsammans, Eya gick och Luna kröp efter eller tvärt om. Senare kom Salah och Rickard så vi blev kvar till klockan var efter tio. Tack för en trevlig dag!! Alltid lika kul! Igen kamera med men tidigare i inlägget länkade jag till Ninas blogg och hon har bild-dokumenterat dagen!
Nu är det sovdax! GODNATT!


skolavslutningar

Efter en oförskämt lång frånvaro så sitter jag här igen. Orsaken är väl som vanligt i början av Juni, SKOLAVSLUTNINGAR! Har inte haft tid eller lust att sitta vid burken. Däremot har vi haft kameran i högsta hugg! Så nu får det bli en liten bild special tror jag.

Systerysters sudentfirande började vid med. Först åkte vi till kvinnersta för att se dom komma ut! Pepparpeppar så var det uppehåll! Efter det följde vi med till Ställdalen och Mikaela stannade kvar i Örebro för att gå med klassen på Strömpis på kvällen. Vi åkte hem och förberedde för morgondagen då vi skulle fira henne. Grejade med smörgåstårtorna till sent på kvällen.

Studenten herself!

Jag blev helt kär i mammas färgglada ljuslyktor!

Smörgåstårtorna blev kanongoda. Tur att vi skrev upp receptet, för dom tänker
jag göra om! En med köttbullar, skinka, leverpastej mm och en med skaldjur.
Dom ser kanske inte så maffiga ut på bild men skaldjurstårtan vägde 11 kg!!


Presentöppning. Och en massa fina blommor!

Och många kuvert.....

Luna trivs när det är kalas!

Speciellt med en massa kusiner (mina) att leka med! Tjejligan!

Mina syskon, mätta och belåtna efter smörgåstårta och bakelser.

Blomserarangemangen blev supersöta!

Lilla Anna var med den lilla godingen. Lunas kompis!
En superlyckad dag, fast regnet öste ner!

Bättre väder var det på tvillingarnas skolavslutning. Då packade vi oss iväg till Forngårn där deras avslutning var. Supermysigt med alla sångerna, och den traditionella jordgubbstårtan! När barnen får sommarlov är ju sommaren äntligen här!

Luna myser hos farmor.

Skönsång från åk3. Rebecka i rosa klänning till vänster och Rasmus
står och gömmer sig bakom tjejen i gul klänning. Kanonfina båda två!


JORDGUBBSTÅRTAN! Mumms....

Gentlemän finns i alla storlekar. Luna får en smörblomma av Jesper!

Luna var annars nöjd hela kvällen, tills vi skulle äta tårta. Då
slocknade hon i vagnen.


Efter en lyckad kväll åkte vi hem till Fällersta igen och blev kvar över natten.
Kommer fler bilder så småning om... har ju några dagar att ta igen. 2 kalas denna helg med en massa fina bilder!

Hej sålänge!



för dom ska ta studeeeeenteeeeen...

fy fan vad dom är bra!!!!
Idag är det studentdax för Mickis och Ronny. Mikaela kom igårkväll så kl 5 imorse gick vi upp och gjorde henne studentfin! Nu väntar vi på att pappa ska komma och hämta oss så bär det av till kvinnernsta. Sen blir det iväg till fällersta för att fira Ronny. Efter det följer jag och Luna med till Ställdalen för på lördag firar vi henne hemma.


På tal om firande så är det ju nåååra som har fyllt år och fyller år, och efter skolavslutningshysterin så blir det fira av.
1 Juni fyller min kusin Eveline år. GRATTIS!!
2 Juni fyller pappa år! Grattis till dig med =)
3 Juni fyller moster Madde år. Grattis grattis!
4 Juni fyller faster Åsa år! Graaaattiiiis!
5 Juni, idag fyller lilla Eya 1 år! Stort grattis på första födelsedagen! Och grattis till din mamma o pappa med som har bröllopsdag idag!

Mycket mer hinner jag inte med för nu måste vi åka! Ska försöka uppdatera från ställdalen sen =)
PUSS!

regn

Jaha och nu är jag tillbaka. Struligt internet denna gång, men nu är det löst tack vare min teckniske andra hälft!  Dock är jag grinig för att det inte går att få in bilderna han tog på syrran inför balen. På tok för stora bilder och jag måste vänta tills han är klar med dom... men dom kommer!

Kanonväder har det ju varit några dagar här. Idag är det dock regn igen, men det gillar mina jordgubbsplantor. Har inte så mycket att berätta så skriver bara om det som har "hänt".

I lördags hade syrran sin studentbal. Så vid elvatiden samlades vi ute i Fällersa och påbörjade förvandligen från arbetsklädd häst tjej till prinsessa/fotomodell. Och shit vilken snygg syster jag har!! Och Rickard var så glad för han fick fota lite. Och det blev kanonbilder! Sen körde Ronny in henne till stora hotellet. Vi andra vräkte i oss tacos efter en lång varm dag.

Igår var jag och Rickard barnfria för Luna var hos farmor. Så vi åkte iväg till försäkringskassan för att fixa lite och sen kommer man ju på att "oj vi är ju barnfria"!! och då kommer man på tusen saker som man får passa på att göra =) Så det blev en sväng i värmen till Marieberg köpcentrum och handla lite sommarkläder till oss alla tre. Sen åkte vi hem för att hämta Luna men dom var hos grannarna så då blev vi kvar där en stund och fick kaffe i gröngräset! Trevligt!
Sen åkte vi hem och startade grillen, för jag orkade inte laga mat... flinta med vitlökssås, salsa och potatis. Göttans och det blev matkoma som vanligt!

Tur var väl att man tog till vara på det fina vädret för nu öser det ner igen! Men då får man passa på att tvätta och sånt.

RSS 2.0