lurades lite...

...jag kom inte alls hem i söndags. Tyckte att tiden gick så fort så vi blev kvar till tisdag kväll. Har varit superskönt med lite semester hemma i skogen, och nästan helt oanträffbar har jag varit!
På lördag eftermiddag anlände vi och då grillade vi lite falukorv, m tunnbröd och pommes. En barndomsfavorit från norr. Luna fick små bitar och hon petade i sig allt, nästan en hel skiva! Lite vattenmelon på det så var kvällen gjord. Lillebror hade klippt gräset (äntligen) så då blev det att kratta mossa. Det var så skönt med lite kroppsarbete. Då gör man av med lite dålig energi.
På söndagen tog vi det lugnt. Åkte iväg till Ludvika och gick på Dollarstore. Handlade gardiner och lite krukor och annat smått och gott! Jennifer och lilla Perla kom på besök när vi kom hem. Gick ner till Sågdammen så Queenie och Perla fick springa lite. På kvällen fick Luna vara med mormor o morfar och  jag gick ner och fiskade lite med Mickis och Amandus. Var många år sen jag fickade men jag älskar det. Så otroligt avstressande och roligt! Höll Luna uppe till elva sen gick vi och lade oss.
Sen var det måndag. Japp vi blev ju kvar. Mamma fick ledigt från jobbet så hon kom hem på förmiddagen. Så vi tog en promenad till sandtaget för att fiska lite idag med. Queenie badade och Luna sov i vagnen. Varmt och skönt och fisken nappade. När pappa slutade jobbet så åkte vi till Lindesberg och åt pizza och hälsade på Lunas lilla kompis Anna. Så lite och go!! Har nästan glömt att Luna varit så liten en gång. Passade på att fota lite men jag hade ju inte kameran med mig.
Tisdagen åkte vi till kopparberg och hälsade på gammelfarmor. Jätteroligt att ses som vanligt och Luna busade och hade kul! Sen gick vi till Jennifer och blev bjudna på mat. Luna åt massor med kyckling och ris. Åkte med pappa till ställdalen när han slutade och vid sex åkte dom iväg på valpkursen med Queenie och jag och Jennifer gick iväg till tåget. Hon gjorde oss sällskap ända till Frövi för Emelie hade fyllt år!
Äntligen i stan igen och äntligen pappa/Rickard! Som vi har saknat så! Han har jobbat och varit på sitt första fotojobb. Åkte till Fällersta och klippte Ronny, han ska ju åka med nya båten till Estland idag. Luna fick kramas med farmor och vovvarna. Sen åkte vi hem och sooooov!

Glöm inte att titta in på alla fina bilder som R tog medans jag och Luna var i Ställdalen.
Rickards


Idag blir det lite plock här hemma. Inga planer än så länge!


Ställdalen

Nu drar vi till Ställdalen jag och Luna. Hugga lite ved och äta mammas mat! Och sen måste vi ju hälsa på Jennifer!  Kommer tillbaka på söndag =)

sommar?

Nu närmar det sig med snabba steg. Äntligen sommar snart, nu väntar man bara på den där riktiga sommarvärmen! Bara den som saknas!

Igår var Rickard ledig så då passade vi på att ta det lugnt. Sovmorgon och brunch. Efter det åkte jag och Luna in till sjukhuset för att hälsa på henne jag jobbar hos. Hon har äntligen fått operationen hon behövde, så nu återhämtar hon sig. Roligt att träffas igen, och Luna charmade som vanligt. Glass och jordgubbar och trevlig samvarao! Efter det gick vi upp på stan och mötte upp Rickard och Robbin. Satte oss ovh softade i solen vid slottet och Rickard passade på att ta lite bilder.

Dagens motiv blev fåglar. För fler bilder, kika in på Rickards blogg!

Tog en sväng till Pizza Planet och käkade lite och efter det körde vi hem Robbin. Luna fick kramas lite med farmor och Rickard fotade lite till. Och den här gången fick han otroliga bilder. Han fotade ett Rådjur med ett litet kid, när en räv smög sig dit. Rådjuret blev skogstokig och jagade iväg räven och Rickard fångade allt på bild! Gissar att även dessa bilder hamnar på Rickards sida så det är värt ett besök där!

Idag har vi städat lite jag och Luna och nu väntar vi på att Rickard ska sluta jobbet. Det lutar åt att det blir Ställdalen i helgen men vi får se hur det blir.

Ha en fortsatt trevlig fredag!

salong granrisvägen 10 L

Tror jag får kalla det salong snart för idag har syrran varit här och jag har färgat hennes hår med =)

Luna sov länge idag så det var uppskattat. Sen blev det köttfärssås från frysen med pasta innan Rickard började jobba kl 15. Efter det ringde jag syrran och hon kunde komma idag så jag satte mig på bussen med hönan och mötte henne i stan. Hon och hennes kompis åt på Elvis och sen åkte vi hem igen. Lite drygt en vecka kvar till hennes studentbal så för att matcha den gula klänningen gick hon från mörkblond till mahognybrunt. Och det blev jättefint, hon blev en helt annan människa! Lite ovant men klart nöjd, var hennes slutsats. Luna var så duktig och roade sig själv med sina leksaker. Nu har hon åkt hem till skolan igen och jag sitter här och väntar på Rickard, han skulle inte få sluta förän om nån timme. Luna sover och jag börjar bli hungrig, tur att min bejb tar med sig pizza från världens bästa Elvis när han kommer!

Nu till nått vi gjorde förra veckan:

En dag förra veckan bestämde vi oss för att bygga en KOJA, bestående
av två stolar och ett täcke! Efter lite lirkande kröp hon igenom och sen var
hon såld.

Emellanåt måste man ju vila lite. Då satte hon sig mitt i kojan och
kollade på TV en stund.

Och där kröp vi tills mammas knän inte ville krypa mer. Så då ägnade vi oss
åt det vi gör mest om dagarna. "Klättra på mamma"!

Imorgon vet jag inte så mycket vad som händer, antagligen städning och joggingrundan med Erika.




spökar det på nätet med?

Lite konstigt är det ju att temat på bloggen helt plötsligt ändrades? Nu gör det ju inget eftersom jag skulle ändra designen, förhoppningsvis denna vecka med hjälp av Nina. Insåg igår att jag faktiskt hade iskall snö som bakgrund och Luna var 4 månader gammal på headern. Så ändrig var på väg men inte utan att jag varit inne och fixat??... jaja...

Idag har vi fixat lite. Fått upp tavlor och ljusstakar på väggarna. Lampan uppsatt i hallen och lite annat smått och gott. Efter det åkte vi in till stan och skulle kolla gardiner. Men guuud vad dyrt det är med färdigsydda gardiner?! Minimum var 495 kr per längd på Åhlens. För jag ville inte varken ha rosa prickar eller stora oranga blommor på som dom för 99 kr som fanns med. Rena rånet... grinig blev jag och struntade i det, ska kolla tyger och sy egna istället. Eller lägga huvudet på sne och mute Erika eller svärmor att göra det istället =)

Promenerade till krämaren och Clas Ohlson och köpte lite grejer. Rickard behövde minnerkort till kameran och jag hittade slickepott och teflon-bakplåtspapper. Sen blev det en grillkorg, som man kan lägga grönsaker eller skaldjur i så dom inte ramlar genom gallret. Himla smart grej! Sen en sväng till Willys på vägen hem och kompletterade lite så vi kunde göra tacos till kvällen. Och det blev det, gud vad mätt man blir.. äter ju alltid lite för mycket.

Förresten blev det ingen joggingtur igår, var på tok för mörkt och otäckt ute för lilla mig. Man behöver ju inte bjuda ut sig till diverse skumt folk och våldtäcktsmän som håller till utomhus då. Så imorgon blir det en tur med Erika som vanligt istället. Nu ska jag ut och hämta sista tvätten i tvättstugan och sen sovaaaa!

GODNATT!

Kalas

Igår var det ju lördag så då firade vi Rickard i efterskott. Mamma och pappa kom vid tre och sen kom Erika och Fredrik så då blev det kladdkaka, glass och jordgubbar. Gottgott!! Väldigt trevligt och vovvarna fick socialisera lite. Matti tittade med förbi och Rickard fick tillfälle att visa sina bilder, ett stort intresse som dom delar. Senare på kvällen kom Tiina och Anders och barnen, Kela och lilla Ållie så då grillade vi och åt en till omgång med kladdkaka. Blev inte många bilder tagna men det var antagligen för att vi hade så himla trevligt! Tack för en jättemysig dag/kväll och tack mamma för hjälpen med disken! Det var nog mest värt! Dom små bilderna är som vanligt klickbara!

*Luna är så fin i nya klänningen vi handlade i förrgår!
*Mina snyggingar!
*Linslusen anfaller, älsklingssnuttan.


*Min härliga svärmor och min snygga pappa sköter grillen. Himla kul bild, ser ut som dom blivit påkomna med nått olagligt haha! Sen för en sekund tycker jag pappa liknar Peter Haber (Beck), på just den här bilden. Lilla Ållie slockande på en filt ganska snart, mycket intryck för en sån liten plutt.
Från och med nu har vi bestämt att vi ska försöka träffas oftare och grilla tillsammans. Nu är det ju snudd på sommar redan!

Och idag har det varit full fart sen 05.43 när Luna ville upp och leka i solskenet. Gick upp med henne men hon blev fort trött igen så vi sov fram till kvart i tio. Luna snusade vidare brevid Rickard och jag gick iväg för att möta min faster och kusinerna. Isabelle ville ha hjälp att göra slingor i håret och det ställde jag gärna upp på, älskar att pyssla med sånt och det blev jättefint! Fikade lite och åt mat. Och på eftermiddagen kom Lotta förbi för att visa lite hudvård och annat kul. Lite tråkigt att nästan alla som skulle komma fick förhinder men hon kommer förbi nästa gång hon har vägarna förbi så då gör vi om det igen! Alltid lite kul att träffa Lotta! När hon hade åkt iväg till Stockholm igen kom Nina, Salah och Eya förbi och vi grillade lite. Jättetrevligt och gott så nu sitter man här och är proppmätt. Lite senare ska jag ut och springa min runda. Erika hade redan sprungit idag så ikväll blir jag solo! Varannan dag är vi ute och springer och det är så skönt att röra lite på sig.

*Isabelle väntar på resultatet. Glömde ta bild på hur det blev när det var färdigt men vi ses snart igen så då kommer det en bild på det!

*Mammas lilla blomsterflicka. Rickard sig med henne ut på baksidan i sina nya fina skor hon fick. Vackrare unge får man faktiskt leta efter. Den här blir det en förstoring av.  Älskling!

*Från den ena älskligen till den andra! Mannen i mitt liv!

Det var nog allt för idag. Ska ge mig ut på min joggingtur och sen störta ner i kudden efter en dusch. God natt alla och sov så gott!

Rickards dag!

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej för det är ingen vanligdag, för det är Rickards födelsedag, HURRA HURRA HURRA!! Grattis hjärtat till dina 24 år! Älskar dig mitt hjärta!
Till er som undrar blir det fira av på lördag, eftersom han jobbar idag.


Gud vad skönt att vädret vänder. Har regnat ett tag nu!

Svårt att få tiden att räcka till, trots att man går "hemma" hela dagarna. Luna klättrar på allt och dimper i backen med jämna mellanrum. Men jag måste säga att hon har grym balans för sin ringa ålder. Ligger väl i generna kanske, för Rickards moster Tessa gick när hon var som Luna, 9 månader.
Några dagar sen jag bloggade ändå.. så det här har vi gjort sen dess:

Rickard har varit på kurs med mamma Tiina. Så vi får väl se om det blir gärdesgård när det är dags att bygga staket? Roligt att föra gammal (tyvärr utdöende) kunskap vidare.

Så duktig så min älskling!

Hunnit med ett besök hos Nina med familj. Hon bjöd på en tunisisk kycklinggryta som var jättegod! Salah och Rickard åkte iväg på en bilmässa under dagen och vi var hemma så Luna och Eya fick leka lite istället. En jättetrevlig dag verkligen! Det får vi göra om snart!

Dom kröp omkring överallt, Eya före och Luna efter =)

Sen blev det besök vid gamla lägenheten hos förra grannarna. Dom hade köpt sig ett litet husdjur som behövde ett terrarium, som Rickard hjälpte till att bära upp.

Snyggingen himself!

Sen fick vi säga välkommen till lilla Ållie. Kela har fått en liten bebis att ta hand om och lära upp, som hon dessutom är moster till!  Åkte för att hälsa på och fick i oss lite god mat. Tack tack =)

Bebisarna i familjen tydde sig till varandra.

Och dom här brudarna kommer göra stan osäker tillsammans, när den tiden kommer....

Idag hämtade jag och Luna Rosita på dagis. Luna tyckte det var jättekul med alla dagisbarnen. Sen tog vi en promenad hem och inhandlade blöjor och glass. Dagen har gått oerhört fort och imorgon ska jag träffa syster, ska kolla på stan efter grejer till balen som är den 30 maj. Ska bli så kul!

Äntligen en bild på stora tanden upptill! Så söt min lilla guldklimp!




Länkar

Eftersom jag inte fått nån ro att sitta här mer än 8-10 minuter åt gången så har jag itne lyckats knåpa ihop nått inlägg. Har en dotter som är högt och lågt. Tredje tanden är uppe och hon kryper, reser sig, pekar och härmar...
"vooff/vaaff" säger vovven,
"uus" är ljus,
 sen är det ju "mamma" och "pappa" så klart och "nänänää (skakar på huvudet)"
pussas på munnen lärde hon sig idag!
Och mer kommer. Det märks att det är en utvecklingsfas just nu. När vi flyttade tänkte vi att det är lika bra att förändra annat i samma veva. Vi bestämde oss för att nu är det dags för Luna att sova i egen säng. Och från första dagen har hon sovit varje natt i sin säng. På morgonen när hon vaknar får hon komma till oss. Alla andra sovstunder sover hon i sin säng med. Är så glad att det fungerade så himla bra redan från början. Duktiga tjejen! Och igår åt hon första ordentliga portionen med mat. Hon har aldrig ätit speciellt mycket åt gången när hon har fått mat. Men lasagne gick ner! Sen äter hon frukostmacka med mig på morgonen.

Luna utnyttjar varenda kvadratcentimeter i nya "stora" lägenheten. Stormtrivs med lite ytor!

Här sitter hon i ingången till köket. Ska ta lite bilder på lägenheten och lägga ut sen men jag väntar tills vädret är bättre så man kan ta med uteplatsen med. Så tråkigt med regn-bilder.

Några bilder från flytten. Tråkigt nog blev dom flesta suddiga... men jag lägger ut dom ändå!
*Först har vi Nina och lilla Eya. Rebecka, Rosita och Luna.
*Anders och pappa premiärgrillar i grillen som Rickard byggde.
*Fr.v Rickard, Salah, Fredrik och Erika.


Valborg var vi hemma hos våra "numera grannar" och hälsade på. Senare på kvällen kom deras grannar "ovanpå" ner med sin lilla vovve! Kasper och Maja hade så kul med henne!

Inte så många bilder tagna, för om vi ska gå tillbaka till rubriken vill jag länka till Rickards blogg, Han har fått ett macro-objektiv av sin morfar. Så nu kan han ta närbilder på saker. Urhäftiga bilder så gå in där och kolla!
Rickards blogg

Nu är jag förhoppningsvis "tillbaka" =)
Ha en bra dag!






nya lägenheten

.... är SUPER verkligen! Första gången det känns som hemma". Kändes inte alls så i den förra även om vi gillade den. Vi har haft mycket att göra, och en liten Luna mitt i allt som gör sig påminnd. Men nu är vi någolunda i ordning!

Vi har haft mycket hjälp med den här flytten och det har varit ovärderligt. Tusen T A C K till alla som hjälpt till!

Återkommer senare om lite hur allt har gått. Och såklart lite bilder! Nu måste jag tillbaka till tvättstugan. Ville bara ge ett livstecken!

Enda sättet att plocka utan att ha Rickard hemma, var att ha Luna i en kartong. 30 minuter som längst höl hon sig sysselsatt där =) Hon fick såklart komma ut, när hon ville! Inget barnplågeri här inte!

RSS 2.0